Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ξανά ισόπαλοι με το ίδιο σκορ Reds και Cityzens

Ξανά ισόπαλοι με το ίδιο σκορ Reds και Cityzens

Ξανά ισόπαλες Liverpool και Manchester City και μάλιστα με το ίδιο σκορ, 2-2! Οι Reds έμειναν δύο φορές πίσω στο σκορ, όμως κατάφεραν να ισοφαρίσουν και στις δύο.

Δίχτυα για τους Reds βρήκαν οι Jota και Mane, με την ομάδα του Klopp να παραμένει στο -1 από την Manchester City, με 7 αγώνες να απομένουν για το φινάλε της Premier League.

Α’ Ημίχρονο: Με τον Diogo Jota να παίρνει φανέλα βασικού και τριάδα κέντρου αποτελούμενη από τους Fabinho, Thiago και Henderson ξεκίνησαν οι Reds στο Etihad.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την ομάδα του Klopp, αφού οι Cityzens έχασαν αρχικά στο 5’ τεράστια ευκαιρία με τετ α τετ του Sterling για το 1-0 και στη συνέχεια πήραν προβάδισμα με εκτός περιοχής σουτ του Kevin De Bruyne, το οποίο κόντραρε ττον Joel Matip και κατέληξε στα δίχτυα του Alisson Becker.

Μετά την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, οι Reds ισορρόπησαν το παιχνίδι και στην πρώτη τους καλή επίθεση, βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης! Η άμυνα των γηπεδούχων απομάκρυνε την πρώτη σέντρα, όμως ο Trent στη συνέχεια γύρισε στο σωστό σημείο και ο Jota ήταν στο σωστό σημείο, για να πλασάρει και να κάνει το 1-1!

Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη για την ομάδα του Klopp, αφού εκείνη που έκανε ευκαιρίες στο 30’ και στο 35’ με τους De Bruyne και Cancelo ήταν η Manchester City, με τις δύο προσπάθειες να καταλήγουν λίγο εκτός εστίας.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στο 37’ με εκείνη του Gabriel Jesus, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Cancelo και τελείωσε υποδειγματικά τη φάση για το 2-1, με τον Alisson να μην μπορεί να αποκρούσει. Ο Βραζιλιάνος κινήθηκε στην πλάτη του Trent και παρέμεινε σε κανονική θέση.

Ήταν ένα κακό πρώτο ημίχρονο από τη Liverpool που δεν είχε να κρατήσει, πέρα από το γκολ του Jota.

Β’ Ημίχρονο: Όπως άρχισε τον αγώνα η Manchester City, έτσι ξεκίνησαν οι Reds στην επανάληψη, δηλαδή με γκολ! Ο Mo Salah βρήκε τον Sadio Mane με μια υπέροχη κάθετη πάσα και εκείνος με ένα σωστό πλασέ σκόραρε για το 2-2 στο 46’!

Τεράστια ευκαιρία για την ολική ανατροπή έχασαν στο 52’ οι Reds, όταν και πάλι ο Salah έδωσε την πάσα, για να βρει αυτή τη φορά τον Jota, με τον Ederson να αποκρούει αυτή τη φορά το τσιμπηματάκι του. 

Στην ευκαιρία της Liverpool απάντησε η City ακριβώς στο 60’ με τον Jesus, ο οποίος απέφυγε τους Robertson και Fabinho, όμως στη συνέχεια ο van Dijk ήταν εκεί για να κόψει το πλασέ του. 

Το σύνολο τυ Guardiola βρήκε δίχτυα στο 63ο λεπτό με τον Raheem Sterling, με το γκολ όμως να ακυρώνεται ως οφσάιντ, μετά από υπόδειξη του VAR, Paul Tierney.

Ακριβώς στο 70’, ο Klopp προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, αντικαθιστώντας τον Diogo Jota με τον Luis Diaz.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Liverpool είχε άλλη μια ευκαιρία με πλασέ του Mo Salah που κόντραρε στον Laporte και έφυγε εκτός εστίας, με τον Taylor να αρνείται να δώσει το κόρνερ, παρότι είδε καθαρά τη φάση.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Jesus ήταν ξανά εκείνος που απάντησε, σουτάροντας στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Alisson.

Στο 78ο λεπτό έγινε και η δεύτερη αλλαγή των Reds, με τον Naby Keita να περνά αντί του Jordan Henderson, ενώ οι Κόκκινες αλλαγές έκλεισαν στο 85’ με τον Bobby Firmino να αντικαθιστά τον Sadio Mane.

Η αναμέτρηση τελείωσε χωρίς κάποια άλλη ευκαιρία των Reds, αλλά με τον Mahrez να φτάνει πολύ κοντά στο 3-2 σε δύο περιπτώσεις, αρχικά στο 90’ με εκτέλεση φάουλ και στο 94’ με πλασέ που έφυγε ψηλά.

Οι συνθέσεις:

Manchester City:  Ederson, Walker, Stones, Laporte, Cancelo, Rodri, Bernardo, De Bruyne, Jesus (Grealish 83′), Foden, Sterling (Mahrez 75′)

Έμειναν στον πάγκο: Steffen, Ake, Zinchenko, Fernandinho, Gundogan, Lavia, McAtee

Liverpool: Alisson Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson (Keita 78′), Thiago, Salah, Mane (Firmino 84′), Jota (Diaz 70′)

Έμειναν στον πάγκο: Kelleher, Konate, Gomez, Τσιμίκας, Milner, Jones

Επόμενος αγώνας για τους Reds το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στη Benfica.

Ο Sadio Mane πλασάρει για το τελικό 2-2.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com