Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 3/1/1989 «Σπάσιμο ροδιού» με Ronnie Whelan (vid)

Σαν σήμερα: 3/1/1989 «Σπάσιμο ροδιού» με Ronnie Whelan (vid)

Σαν σήμερα οι Reds του Kenny Dalglish θα κερδίσουν την Aston Villa στο Anfield για το πρωτάθλημα, με τον Ronnie Whelan να «σπάει το ρόδι» για τους Κόκκινους.

Οι Reds ερχόντουσαν από ένα αρνητικό σερί 2 περίπου μηνών χωρίς νίκη στο Anfield κι αυτό είχε δημιουργήσει μία ανησυχία στους Red fans για την συνέχεια τους στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος, καθώς είχαν χάσει έδαφος από την πρωτοπόρο Arsenal.

Το «σπάσιμο του ροδιού» τελικά έγινε από τον Ronnie Whelan στο 66′ της συνάντησης, δίνοντας τέλος στο αρνητικό σερί των Κόκκινων στο Anfield. Να αναφέρουμε ότι, πριν από τη νίκη επί της Aston Villa (3.1.1989), οι Reds είχαν κερδίσει στο γήπεδο τους τελευταία φορά την Middlesbrough στις 5 Νοεμβρίου 1988!

Με τη νίκη τους οι Κόκκινοι ανέβηκαν στην 4η θέση της βαθμολογίας, αλλά με 9 βαθμούς λιγότερους από την πρώτη του πίνακα Arsenal. Μετά το παιχνίδι και όπως εξελίχθηκε αυτό, δύσκολα κάποιος θα προέβλεπε ότι οι Reds θα έκανα ένα σερί 24 αγώνων χωρίς ήττα και θα γινόντουσαν οι βασικοί διεκδικητές του τίτλου και του F.A. Cup.

Το παιχνίδι στο Anfield εκείνο το απόγευμα Τρίτης παρακολούθησαν όλως παραδόξως μόνο 39.014 θεατές και διαιτητής ήταν ο R. Dilkes.

Ακολουθούν στιγμιότυπα και το γκολ της συνάντησης:

Σαν σήμερα: 3/1/1989 «Σπάσιμο ροδιού» με Ronnie Whelan
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com