Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 6/10/1957 Γεννιέται ο Bruce Grobbelaar (vid)

Σαν σήμερα: 6/10/1957 Γεννιέται ο Bruce Grobbelaar (vid)

Γεννιέται σαν σήμερα στο Durban της Ν. Αφρικής, ο διεθνής με την Εθνική ομάδα της Zimbabwe, πρώην τερματοφύλακας των Reds, Bruce David Grobbelaar.

Σε πολύ μικρή ηλικία θα μετακινηθεί οικογενειακώς στην γειτονική Ροδεσία, μετέπειτα Zimbabwe, όπου και θα ξεκινήσει τα ποδοσφαιρικά του βήματα στην Highlanders το 1973. Μέχρι το καλοκαίρι του 1978 θα ακολουθήσουν οι Σύλλογοι των Chibuku Shumba, Highlands Park & Durban City, πριν υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία στον στρατό της τότε Ροδεσίας.

Αμέσως μετά την απόλυσή του, θα μετακινηθεί στον Καναδά το 1979 για χάρη των Vancouver Whitecaps, οι οποίοι θα τον παραχωρήσουν δανεικό για 6 μήνες στην Crewe Alexandra. Στο διάστημα αυτό, θα τραβήξει την προσοχή του head scout των Reds Tom Saunders, ο οποίος τον πρότεινε στην διοίκηση της Liverpool για να τον αποκτήσει, όπως κι έγινε παρ’ όλο το έντονο ενδιαφέρον του Ron Atkinson να τον εντάξει στο δυναμικό της West Bromwich Albion (ήταν πολύ δυνατή ομάδα οι Baggies εκείνη την εποχή).

Τον Μάρτιο του 1981 οι Κόκκινοι θα καταθέσουν πρόταση απόκτησης του Bruce Grobbelar στην Καναδική ομάδα, ύψους 250.000 λιρών η οποία έγινε δεκτή κι έτσι ο εκκεντρικός τερματοφύλακας έγινε μέλος των Reds, πίσω από τον θρυλικό Ray Clemence.

Λίγο καιρό αργότερα και με την μετακίνηση του Clemence στο Λονδίνο και την Tottenham, ο Bruce θα πάρει την θέση του βασικού τερματοφύλακα των Reds, τους οποίους θα υπηρετήσει για 13,5 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα, θα φορέσει την famous Red shirt 628 φορές και κατακτώντας μαζί τους 6 Πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο Πρωταθλητριών, 3 F.A. Cup, 3 League Cup και 3 Charity Shield.

Αξέχαστη στιγμή φυσικά η βραδιά του 1984 στη Ρώμη, στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών όταν με τα «καμώματά» του στην διαδικασία των πέναλτι, αποσυντόνισε τους Ιταλούς αντίπαλους και τους οδήγησε σε άστοχες εκτελέσεις, βοηθώντας έτσι τα μέγιστα στην κατάκτηση του τροπαίου!

Το καλοκαίρι του 1994 θα μετακινηθεί στη νότια Αγγλία και για χάρη της Southampton, με ελεύθερη μετεγγραφή.

Στο παρακάτω video, μπορείτε να απολαύσετε τα κατορθώματα του Bruce Grobbelaar με την φανέλα της Liverpool:

Σαν σήμερα: 6/10/1957 Γεννιέται ο Bruce Grobbelaar
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com