Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Traore: «Μελετάω τον Klopp για να βελτιωθώ σαν προπονητής»

Traore: «Μελετάω τον Klopp για να βελτιωθώ σαν προπονητής»

Την τύχη του στη δεύτερη καριέρα του, αυτή του προπονητή, έχει ξεκινήσει να δοκιμάζει ο Djimi Traore μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας.
Ο πρώην παίκτης της Liverpool αυτή την περίοδο βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, είναι βοηθός προπονητή στους Seattle Sounders, και όπως δήλωσε παρατηρεί προσεκτικά τον Jurgen Klopp και το στιλ παιχνιδιού του.

Πάμε να δούμε τις δηλώσεις του στο site των Κόκκινων:

«Παλιότερα παρακολουθούσα τα παιχνίδια σαν οπαδός, όμως από τη στιγμή πού πέρασα στην άλλη πλευρά, παρακολουθώ το παιχνίδι με την ιδιότητα του προπονητή.»

«Παρακολουθώ όλες τις λεπτομέρειες, όλες τις ιδέες και τον τρόπο πού παίζει η ομάδα του, την αλληλεπίδραση ανάμεσα στους παίκτες, τις κινήσεις. Φυσικά ο καθένας έχει τη δική του φιλοσοφία, το δικό του στιλ, όμως πάντα μπορείς να πάρεις μερικά πράγματα από διαφορετικούς προπονητές, και αυτό πού κάνει ο Klopp είναι φανταστικό.»

«Ο τρόπος πού η ομάδα πιέζει, ο τρόπος με τον οποίο βγαίνουν μπροστά, η νοοτροπία του. Μπορείς να δεις ότι δίνει πολλά στην ομάδα του από τον πάγκο, τόσα πολλά πού οι παίκτες θέλουν να παίξουν για αυτόν.»

Στη συνέχεια ο Djimi αναφέρθηκε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια στο προπονητικό στιλ του Γερμανού ως πηγή έμπνευσης για τον ίδιο:

«Για παράδειγμα, μία αδυναμία της ομάδας μου είναι ο τρόπος πού πιέζουμε. Κάποιες φορές σκέφτομαι ότι δεν είναι καλά οργανωμένο.»

«Όταν βλέπουμε τη Liverpool, τον τρόπο πού πιέζει, (σκεφτόμαστε ότι) ίσως αυτό είναι πού πρέπει να αντιγράψουμε και να εφαρμόσουμε. Νομίζω ότι είναι καλό.»

«Το ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί. Παλιότερα δε νομίζω ότι έβλεπες τόσες ομάδες να προσπαθούν να ξεκινούν το παιχνίδι τους από πίσω, έπαιζαν με πιο ‘ευθύ’ τρόπο ίσως.»

«Μπορεί κανείς να δει ότι η Liverpool δουλεύει πολύ πάνω σε αυτό. Ο Klopp και το προπονητικό του προσωπικό είναι πολύ έξυπνοι και μπορείς να δεις το υψηλό τους επίπεδο.»

Τέλος, ο Djimi Traore μίλησε για τη δημοτικότητα της πρώην ομάδας του ακόμα και στην Αμερική, και στο πώς αισθάνεται για αυτή:

«Ο κόσμος νομίζει ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο σημαντικό στην Αμερική, όμως γίνεται όλο και σημαντικότερο.»

«Σε κάθε πόλη πού πηγαίνουμε (με την ομάδα του), πάντα συναντάω οπαδούς της Liverpool. Πάντα καταλήγω να υπογράφω φανέλες και φωτογραφίες από παιχνίδια πού είχα λάβει μέρος.» 

«Είναι πάντα καλό να υπάρχει αυτή η σύνδεση. Αν κάποιος με αναγνωρίσει, είναι επειδή έχω παίξει στη Liverpool. Αυτός είναι ο λόγος πού είμαι τόσο ευγνώμων στην ομάδα.»

O Traore σε παιχνίδι Champions League
O Traore σε παιχνίδι Champions League.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com