Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ποιος έχει το πάνω χέρι μεταξύ Mourinho – Klopp ;

Ποιος έχει το πάνω χέρι μεταξύ Mourinho – Klopp ;

Klopp και Mourinho στο Anfield.

Jose Mourinho και Jurgen Klopp συγκρούονται ως αντίπαλοι προπονητές μεθαύριο για ένατη φορά στην καριέρα τους ανεξαρτήτως ομάδων. Το Manchester United – Liverpool του Σαββάτου σηματοδοτεί παράλληλα και την αναμέτρηση νούμερο 200 ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ποιος όμως έχει το πάνω χέρι στις προηγούμενες οχτώ αναμετρήσεις ανάμεσα στους δύο σπουδαίους προπονητές; Μπορεί επί των συναντήσεών τους επί αγγλικού εδάφους να έχει υπάρξει νικητής μόνο μία φορά, ωστόσο ο Jurgen Klopp διατηρεί το προβάδισμα συνολικά στα οχτώ προηγούμενα μεταξύ τους παιχνίδια.

Και τα τρία παιχνίδια τους στην Premier League ενώ προπονούσαν United και Liveprool  έχουν λήξει ισόπαλα, τα 2 με 0-0 και μεσολάβησε πέρυσι και το 1-1 του δεύτερου γύρου στο Old Trafford. Στην πρώτη τους αναμέτρηση στην Αγγλία, ο Πορτογάλος ήταν ακόμη τεχνικός της Chelsea και ο Γερμανός περνούσε τα πρώτα του τεστ στο αγγλικό πρωτάθλημα ωστόσο η Liverpool είχε περάσει με 1-3 από το Stamford Bridge και μάλιστα με ανατροπή. Αυτά στη Γηραιά Αλβιώνα.

Οι άλλες τέσσερις αναμετρήσεις ήταν στο Champions League με τον ένα προπονητή της Real Madrid και τον άλλο προπονητή της Borussia Dortmund. Τη σεζόν 2012-2013 οι δύο ομάδες συναντήθηκαν πρώτα στους ομίλους της διοργάνωσης και έπειτα στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Στο Signal Iduna Park στο ματς του ομίλου οι Γερμανοί επιβλήθηκαν με 2-1 της Real ενώ στον ημιτελικό τη διέσυραν με 4-1. Στα αντίστοιχα παιχνίδια στο Bernabeu είχαμε ισόπαλο 2-2 στο παιχνίδι του ομίλου και νίκη της Real με 2-0 στον επαναληπτικό ημιτελικό, παιχνίδι που αποτελεί και τη μοναδική νίκη του πρώην προπονητή των Chelsea, Real, Inter και Porto επί του νυν τεχνικού της Liverpool.

Με πιο απλά λόγια, Klopp 3 νίκες, Mourinho 1 νίκη και 4 παιχνίδια μέχρι τώρα έληξαν ισόπαλα. Ευχόμαστε σε λίγες ώρες ο Kloppo να ανοίξει και άλλο την ψαλίδα!

O Klopp νίκησε τον Mourinho 3 φορές μετά το 2012 και την πρώτη τους συνάντηση
O Klopp νίκησε τον Mourinho 3 φορές μετά το 2012 και την πρώτη τους συνάντηση
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com