Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Καλύτερος finisher του ρόστερ ο Salah!

Καλύτερος finisher του ρόστερ ο Salah!

Το ότι η Liverpool έβρισκε στο πρόσωπο του Mohamed Salah έναν αξιόλογο παίκτη, το ξέραμε όλοι. Ίσως κάποιοι να είχαν τους ενδοιασμούς τους για το αν αξίζει σχεδόν 50 εκατομμύρια ευρώ αυτός ο παίκτης, όμως είναι δεδομένο ότι μιλάμε για έναν αρκετά ικανό παίκτη. Αυτό που δεν ξέραμε όμως και προξενεί έκπληξη, είναι πως οι αριθμοί του Αιγυπτίου την περασμένη σεζόν με τη φανέλα της Roma θα τον τοποθετούσαν πολύ ψηλά συγκριτικά όχι μόνο με το «κόκκινο ρόστερ» αλλά γενικά με ολόκληρη την Premier League!

Ο Salah είχε 19 γκολ και 13 ασίστ, ενώ ακόμα κέρδισε και δύο πέναλτι, κάτι που τον τοποθετεί στον αρκετά εντυπωσιακό ρυθμό των 94 λεπτών αγώνα ανά γκολ στο όποιο συνδράμει! Δηλαδή κάθε έναν αγώνα περίπου, ο Salah συνέδραμε άμεσα σε κάποιο γκολ των Ρωμαίων!

Για να συγκρίνουμε τα στατιστικά, ο Coutinho, με 14 γκολ, 9 ασίστ και 1 πέναλτι, βρέθηκε στα 106 λεπτά ανά γκολ, ενώ ο Mane ήταν στα 116 λεπτά! Παίκτες όπως οι Alexis Sanchez, Romelu Lukaku και Diego Costa πάλι βρίσκονται κάτω από τον Αιγύπτιο, με τον Harry Kane, ο οποίος είχε 82 λεπτά αγώνα ανά γκολ να είναι ένας από τους ελάχιστους παίκτες στην Premier με καλύτερο ρυθμό.

Συν τοις άλλοις, ο Salah έχει ένα ποσοστό επιτυχημένων προσπαθειών στην εστία το οποίο αγγίζει σχεδόν το 20%! Με 18.8% στα σουτ, δηλαδή σχεδόν 1 γκολ ανά 5 σουτ, ο Salah πραγματοποίησε επίδοση που την έχουν ξεπεράσει μόλις 4 παίκτες τα τελευταία 6 χρόνια στην Premier League!

Αν μετρήσουμε τον μέσο όρο του στην Serie A, στο 18.8% προστίθεται το 19.4 % της σεζόν 2015-16 και το 20.7% της μισής σεζόν που βρισκόταν στη Fiorentina το 2016, βγάζοντας τον εντυπωσιακό μέσο όρο 19.3% επιτυχημένων προσπαθειών για γκολ! Το ότι το 76% των προσπαθειών του βρίσκονται μέσα από την περιοχή του αντιπάλου, δείχνει μάλλον έναν σημαντικό λόγο που ο Αιγύπτιος έχει τόσο καλά ποσοστά.

Πάντως, όλα αυτά δεν είναι απαραίτητο ότι θα μεταφραστούν σε ισοδύναμα ποσοστά στην Premier League. Είναι λογικό, πως στην περίπτωση της Serie A, μιλάμε για ένα πρωτάθλημα με διαρκώς κατιούσα πορεία τα τελευταία χρόνια, στο οποίο υπάρχει κατά κύριο λόγο η Juventus και κατά δεύτερο λόγο όλες οι υπόλοιπες. Σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση η δυναμικότητα των Ιταλών τώρα με αυτήν πριν 10 χρόνια, ώστε να «κλειδώσουμε» ότι ο Salah θα κάνει το ίδιο «impact» και στην Αγγλία. Όμως ακόμα και να πέσουν λίγο, τα στατιστικά του Salah μπορούν να κάνουν την διαφορά σε μία ομάδα που ψάχνει το κάτι παραπάνω από τις φετινές μεταγραφικές της κινήσεις, όπως είναι η Liverpool.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com