Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι βαθμολογίες του Liverpool.gr για τη σεζόν 2016/17!

Οι βαθμολογίες του Liverpool.gr για τη σεζόν 2016/17!

Ίσως η πιο παράξενη σεζόν των τελευταίων ετών έφτασε στο τέλος της. Η ομάδα μας παρότι δεν ηττήθηκε σε κανένα match κόντρα στις μεγάλες ομάδες της Premier League, κατέληξε 4η πληρώνοντας την αδυναμία της να διασπάσει τις κλειστές άμυνες. Η Liverpool σε ομαδικό επίπεδο έβγαλε μάτια το Φθινόπωρο δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες, απογοήτευσε οικτρά τον Χειμώνα και κατά κάποιον τρόπο έσωσε την παρτίδα την Άνοιξη καταφέρνοντας τουλάχιστον να κατακτήσει μία θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Ας πάμε όμως να δούμε τι έγινε σε ατομικό επίπεδο.. Οι βασικοί συντάκτες του liverpool.gr βαθμολόγησαν τους παίκτες που έπαιξαν αρκετά παιχνίδια και εντέλει βγήκε ο μέσος όρος που σας παρουσιάζουμε. Το σχόλιο για την απόδοση του κάθε παίκτη είναι από τον αρχισυντάκτη του site.

Simon Mignolet ****8.33

 

Μετά τον ερχομό του Karius βρέθηκε να είναι το #2 στη θέση του τερματοφύλακα αλλά ο τραυματισμός του Γερμανού στα φιλικά του καλοκαιριού τον βρήκε να ξεκινάει βασικός τη σεζόν. Παρότι έκανε πάρα πολύ καλές εμφανίσεις στα πρώτα παιχνίδια, όταν ο Loris έγινε καλά, έχασε τη θέση του στην 11άδα. Η αντίδρασή του ήταν υποδειγματική. Όχι μόνο δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα αλλά στις προπονήσεις και τους αγώνες League Cup φρόντισε να δείξει στον Klopp πόσο λάθος επιλογή είχε κάνει. Προς τιμήν του ο Γερμανός ουσιαστικά παραδέχτηκε το λάθος του και επανέφερε τον Βέλγο κάτω από τα δοκάρια. Ο Simon τελείωσε τη σεζόν με ενάμιση λάθος (μισό αυτό το foul με την Chelsea που δεν άκουσε το σφύριγμα του διαιτητή και ένα αυτό με τη Hull). Από την άλλη πλευρά σε κάθε αγώνα γινόταν όλο και καλύτερος ακόμη και στους τομείς που υστερούσε τα προηγούμενα χρόνια (στημένα).

To the point: Χωρίς τον Mignolet η ομάδα δεν θα έμπαινε ποτέ στην 4άδα

Loris Karius **5.33

Εξαιρετικά σωματικά προσόντα, μικρή ηλικία. Το ότι δεν κατάφερε να πείσει την πρώτη του σεζόν δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Το μόνο ανησυχητικό είναι η έπαρση που έδειξε ως χαρακτήρας το Φθινόπωρο.

To the point: Υπομονή να δούμε τι έχει να προσφέρει στο μέλλον

Nathaniel Clyne ***6.91

Πραγματικά ισορροπημένος στα μεγάλα παιχνίδια, εμπνέει εμπιστοσύνη. Στα πιο μικρά όμως που χρειάζεται να ρισκάρει περισσότερο επιθετικά, συνήθως δεν το κάνει. Θα πρέπει οπωσδήποτε να βελτιωθεί στους τομείς που υστερεί αν θέλει να συνεχίσει να είναι ο βασικός δεξιός μπακ της Liverpool.

To the point: Εξαιρετική άμυνα, μέτρια επίθεση

Trent Alexander-Arnold ***6.75

Η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν για την ομάδα μας. Ο πιτσιρικάς winger της Ακαδημίας μετατράπηκε σε δεξί μπακ και προσαρμόστηκε άμεσα! Έχει θράσος, έχει τεχνική, έχει μυαλό, έχει ντρίπλα, έχει σέντρα, έχει σουτ. Αν συνεχίσει να δουλεύει έτσι, σε μερικά χρόνια όλοι θα μιλούν για αυτόν..

To the point: Ίσως ο ηγέτης του μέλλοντος

James Milner ***7.75

Το Καλοκαίρι ο Klopp, σχετικά απογοητευμένος από τον Alberto Moreno, ζήτησε από τον πιο έμπειρο παίκτη της ομάδας να μετατραπεί σε αριστερό μπακ! Ο Άγγλος δις πρωταθλητής με τη Man City ξίνισε αλλά έβαλε την ομάδα πάνω από την επιθυμία του να αγωνίζεται στο κέντρο. Μέσα σε μία εβδομάδα είχε μάθει τη θέση και παρότι έπαιζε με ανάποδο πόδι κατάφερε να έχει συνέχεια τη μπάλα στην κατοχή του και να δημιουργεί φάσεις. Ότι και να πούμε για τον James θα είναι λίγο..

To the point: Μίλα μου για Milner!

 

Joel Matip ***7.16

Τα πήγε εξαιρετικά για πρώτη σεζόν στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα του Κόσμου. Φανταστικός στον αέρα, αρχοντικός με τη μπάλα στα πόδια, το μόνο του ελάττωμα είναι η έλλειψη ταχύτητας όταν αμύνεται χαμηλά, κάτι το οποίο στέρησε κάποια γκολ εναντίον μας..

To the point: Μόνο καλύτερος μπορεί να γίνει

Dejan Lovren ***6.83

Σαφέστατα βελτιωμένος από την ημέρα που ήρθε ο Klopp στην ομάδα, είναι σίγουρα ο καλύτερος παίκτης μας στα τάκλιν. Δυστυχώς όμως οι πολλοί τραυματισμοί δεν τον έχουν αφήσει να πιάσει ρυθμό.

To the point: Με λίγη τύχη μπορεί να διαπρέψει τη νέα σεζόν!

Ragnar Klavan ***6.25

Αποκτήθηκε ως 5η επιλογή στους κεντρικούς αμυντικούς αλλά μετά την ανετοιμότητα του Gomez, τον παραγκωνισμό του Sakho και τους ανά διαστήματα τραυματισμούς των Matip-Lovren, βρέθηκε να παίζει βασικός για αρκετά παιχνίδια. Πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια, λιγότερος καλός όμως στα αμυντικά του καθήκοντα.

To the point: Εξαιρετικός για τα λεφτά του και για 5η επιλογή

Lucas Leiva ***6.58

Για άλλο ένα καλοκαίρι βρέθηκε κοντά στην έξοδο αλλά εντέλει έμεινε ως τελευταία επιλογή στα χαφ (πίσω ακόμη και από τον Stewart). Εντέλει από την εξέδρα βρέθηκε βασικός είτε ως κεντρικός αμυντικός (!) είτε ως αμυντικός χαφ.. Ο Βραζιλιάνος μπορεί να μην εντυπωσιάζει αλλά σε γενικές γραμμές έκανε τη δουλειά του και δείχνει πιο ώριμος από ποτέ.

To the point: Σαν το παλιό κρασί

Jordan Henderson ***6.91

Μετά την περσινή σεζόν που ταλαιπωρήθηκε από σοβαρό τραυματισμό, μετακινήθηκε φέτος σε θέση αμυντικού χαφ, κάτι που λειτούργησε τέλεια το Φθινόπωρο. Δυστυχώς όμως ο τραυματισμός επανήλθε και χάθηκε ένα μεγάλο ατού της ομάδας μας.

To the point: Θα ξεπεραστεί άραγε κάποτε ο συγκεκριμένος τραυματισμός;

Emre Can ***7.66

Το καλοκαίρι έφτασε με την εθνική Γερμανίας ως τα ημιτελικά του Euro χάνοντας όλη την προετοιμασία. Ξεκίνησε τη σεζόν ως αναπληρωματικός και σύντομα τραυματίστηκε. Εκ των υστέρων μάθαμε από τον ίδιο αλλά και από τον Klopp ότι προς τιμήν του έπαιζε τραυματίας για πολλούς μήνες!! Η θέση του Box to Box μέσου, με τα πολλά τρεξίματα, επιβάρυνε την κατάστασή του και όταν εντέλει επέστρεψε στη θέση του αμυντικού χαφ άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς και να θυμίζει τις σπουδαίες εμφανίσεις των προηγούμενων σεζόν.

To the point: Ο μελλοντικός αρχηγός έδειξε τα δόντια του!

Gini Wijnaldum ***6.83

Φαντάζομαι πως όλοι μας όταν αποκτήθηκε το καλοκαίρι θεωρούσαμε ότι θα παίξει επιθετικό ρόλο, είτε ως winger είτε ως επιτελικός μέσος. Εντέλει μετατράπηκε σε 8άρι. Εξαιρετικός στις κοντινές πάσες θα έβγαζε μάτια στην Arsenal ή την Barcelona. Στα συν του οι φανταστικές εμφανίσεις που έκανε σε πολλά μεγάλα παιχνίδια αλλά και τα goal και οι assists που πέτυχε. Στα μείον η έλλειψη μαχητικότητας (ελάχιστες φορές τον είδαμε να κάνει τάκλιν) αλλά και η φοβία του να ρισκάρει μια πάσα που θα μπορούσε να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα.

To the point: Ή του ύψους ή του βάθους

Adam Lallana ****8.08

Διαστημικός ως 8άρι το Φθινόπωρο κατάπινε αμέτρητα χιλιόμετρα και βοηθούσε τα μέγιστα σε άμυνα και επίθεση. Μετά τον τραυματισμό του έχασε τη φόρμα του αλλά παρέμεινε σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Σίγουρα από τους καλύτερους της σεζόν.

To the point: Τα κάνει όλα και συμφέρει

Sadio Mane ****8.91 MVP

Στην πρώτη του σεζόν στο Anfield προσαρμόστηκε άμεσα και έγινε το απόλυτο βαρόμετρο της Liverpool. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ομάδα καταστράφηκε όσο ο Σενεγαλέζος έλειπε στο Copa Africa. Ευφυία, ταχύτητα, διεισδυτικότητα, εύκολο goal και πάνω απ’όλα δυνατότητα να παίζει από τα πλάγια, είναι τα στοιχεία που μας είναι τόσο απαραίτητα και τα προσφέρει απλόχερα.. Δικαιότατα βγαίνει ο MVP της σεζόν (όσο κι αν αυτό αδικεί κάπως τον Simon Mignolet).

To the point: No Mane, No Party!!

Phillipe Coutinho ***7.83

Φανταστικές εμφανίσεις το Φθινόπωρο που η ομάδα έπαιζε κυρίως κόντρα σε ανοιχτές άμυνες, τραυματίστηκε και όταν επανήλθε του πήρε δύο μήνες να ξαναφορμαριστεί. Η αστάθειά του όλα αυτά τα χρόνια τον κρατάει ελάχιστα μακριά από τον θεωρηθεί World Class. Θα τον δικαιολογήσουμε εντέλει επειδή επί τρία χρόνια παίζει εκτός θέσης (winger) και θα ευχηθούμε ο Klopp να τον καθιερώσει στο κέντρο, εκεί που μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα (όπως έκανε τις δύο τελευταίες αγωνιστικές).

To the point: Ασταθής μαγεία!!

Roberto Firmino ****8.08

Λειτούργησε φανταστικά όσο έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης, αν και του λείπει το εύκολο goal που έχει ένας καθαρόαιμος επιθετικός. Για όσο διάστημα έπαιξε όμως ως winger οι εμφανίσεις του δεν ήταν εξίσου εντυπωσιακές. Η ιδανική του θέση είναι ένας ελεύθερος ρόλος πίσω από το κανονικό center for και ευχόμαστε ο Klopp να φροντίσει να τον βολέψει τη νέα σεζόν, γιατί η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη..

To the point: Πολλές δουλειές, πολύ μυαλό..

Divock Origi **5.91

Εκπληκτικά σωματικά προσόντα, ανετοιμότητα για το επίπεδο της Premier League. Δυστυχώς μετά τον περσινό του τραυματισμό σε εκείνο το Merseyside Derby, ο Βέλγος δεν ξαναβρήκε ποτέ τον καλό του εαυτό με αποτέλεσμα να κάνει μια μετριότατη ως κακή σεζόν.

To the point: Δουλειά, δουλειά, δουλειά..

Daniel Sturridge **5.83

 

Για άλλη μία σεζόν ταλαιπωρήθηκε από αμέτρητους τραυματισμούς και ήταν λογικό που δεν μπόρεσε να πιάσει το World Class επίπεδο του 13-14. Η κλάση του είναι αδιαμφισβήτητη και αν θα μπορούσε να βρεθεί τρόπος να διατηρηθεί υγιής, όλοι μας θα τον θέλαμε στη Liverpool των ονείρων μας.

To the point: Ο πιο άτυχος παίκτης της σύγχρονης ιστορίας της Liverpool

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία του κάθε συντάκτη μας:

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com