Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Arne Slot: Χαρισματικός και Καινοτόμος αλλά με ερωτηματικό (Μέρος 4ο)

Arne Slot: Χαρισματικός και Καινοτόμος αλλά με ερωτηματικό (Μέρος 4ο)

Όπως συμβαίνει σε όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης και για λόγους τηλεθέασης, η Feyenoord χρειάστηκε να δώσει κάποιους αγώνες στη βραδινή ζώνη.

Οι εντολές του Slot την παραμονή του αγώνα ήταν η εξής μια. «Την συγκεκριμένη ώρα παραμείνετε ενεργοί» ώστε την επόμενη-την ώρα του αγώνα, να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα οι καρδιακοί τους ρυθμοί και μειωθεί η απόδοση τους. Τα στατιστικά δείχνουν πως τα προπονητικά προγράμματα του Slot που σχεδιάζονται από τον βοηθό του, τον Sipke Hulshoff, δίνουν επιπλέον κίνητρα στους παίκτες του.
Η διαθεσιμότητα τόσο στους αγώνες όσο και στις προπονήσεις των παικτών του στις δύο πρώτες του σαιζόν στην Feyenoord αγγίζει το 90%.

Ο Leigh Egger, φυσιοθεραπευτής, υπεύθυνος για την αποφυγή τραυματισμών και επικεφαλής του τμήματος απόδοσης της Ολλανδικής ομάδας, λέει: «Τα προπονητικά προγράμματα αλλάζουν συνέχεια. Στοχεύουν στο να μην προσθέτουν επιπλέον φορτίο στους παίκτες και επικεντρώνουν τόσο στην τακτική όσο και στις φυσικές απαιτήσεις. Κάνουν τη δουλειά μας στο τμήμα απόδοσης πιο εύκολη γιατί, οι παίκτες θέλουν να προπονούνται πραγματικά συνεχώς. Το βλέπετε και με τους αναπληρωματικούς, οι οποίοι έχουν κάθε δικαίωμα να νιώθουν απογοητευμένοι όταν δεν παίζουν. Η διαθεσιμότητα στις προπονήσεις είναι πάντα υψηλή, γιατί τα προγράμματα εξιτάρουν και είναι διασκεδαστικά από ποδοσφαιρικής άποψης».

Ο Hulshoff που αποτελεί μέλος και του επιτελείου της Εθνικής ομάδας της Ολλανδίας, είναι ο πρώτος βοηθός του Slot και τον συνοδεύει συχνά στο γήπεδο στις ημέρες των αγώνων.

Ο Slot θέλει το περιβάλλον εργασίας να αποπέμπει θετική ενέργεια και να είναι κάτι περισσότερο από αγαπητό. Ακούει και συνεργάζεται, και αυτά είναι χαρακτηριστικά που δεν τα συναντά κανείς εύκολα στο ανώτατο επίπεδο του αθλητισμού. Υπάρχουν πρόστιμα για τους παίκτες στην περίπτωση που αργήσουν σε κάποιον αγώνα ή θα χάσουν το λεωφορείο της ομάδας, αλλά δεν είναι οπαδός της πειθαρχίας από την φύση του.

Δεν βλέπει τον εαυτό του, ούτε τους συνεργάτες του στο τεχνικό επιτελείο ως δάσκαλους -που πρέπει να φέρονται με αντίστοιχο τρόπο σε μαθητές, αλλά θέλει να προμηθεύει τους παίκτες του με όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και να τους δίνει την ευκαιρία να κάνουν τα πλέον υγιείς επιλογές.

Ένας από τους συνεργάτες του Slot είπε μάλιστα πως δεν τον άκουσαν ούτε μια φορά να υψώνει τον τόνο της φωνής του στις προπονήσεις.

Σύμφωνα με τον Te Kloese: «Ο τρόπος που αντιμετωπίζει τους παίκτες του είναι μοναδικός, ανθρώπινος και προσεκτικός. Δίνει στους παίκτες του ένα ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο, οπότε νιώθουν ασφαλείς μαζί του».

Οι παίκτες του έχουν ακουστεί μάλιστα συχνά-πυκνά στις μεταξύ τους συζητήσεις, να αναφέρονται με το πέρας των αγώνων για το πως ξεδιπλώθηκε η δράση και πως ο Slot προέβλεψε και έδωσε αντίστοιχες οδηγίες, για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που τους έθεταν οι αντίπαλοι παίκτες.

Παρόλα αυτά η επιτυχία του Slot στην Feyenoord δεν δημιουργήθηκε σε κενό αέρος. Απαιτήθηκε ομοφωνία και συστράτευση στις ιδέες του και αυτό επιτεύχθηκε με τη φιλοσοφία της κουλτούρας της Feyenoord, την ‘Topsport’ -κάτι παρόμοιο θα συναντήσει εξάλλου και στο Anfield.

Η βασική αρχή της ‘Topsport’ είναι η συνοχή τόσο στην πρώτη ομάδα όσο και στο ιατρικό τμήμα ή στο τμήμα απόδοσης καθώς και στην Ακαδημία.

Και σύμφωνα με το νέο διοικητικό μοντέλο των Κόκκινων, με τον Edwards στην κορυφή της πυραμίδας, η Liverpool απαιτεί από τον νέο της head coach (όχι manager), να συνυπάρξει μέσα σε ένα παρόμοιο περιβάλλον.

Εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε, πως ο Edwards πείστηκε για το αξιόπιστο και βιώσιμο της λύσης Slot, αφού ο Ολλανδός έδειξε παρόμοια προθυμία για συνεργασία και στην Feyenoord.

Συνεχίζεται…

Arne Slot: Χαρισματικός και Καινοτόμος αλλά με ερωτηματικό
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com