Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Διαφορές-ομοιότητες με το παρελθόν για την πρόσληψη νέου manager των Reds (Μέρος 1o)

Διαφορές-ομοιότητες με το παρελθόν για την πρόσληψη νέου manager των Reds (Μέρος 1o)

Για την κατανόηση ίσως της μεθόδου πρόσληψης του επόμενου manager των Κόκκινων θα πρέπει να ανατρέξει στον τρόπο πρόσληψης του τωρινού, σχεδόν εννέα χρόνια πριν.

Ο Ian Ayre ήταν ο CEO τότε και ο άνθρωπος που είχε τις πρώτες επαφές με τους ενδιαφερόμενους στόχους. Δύο από τις συζητήσεις του Ayre οδήγησαν σε συνεντεύξεις, η πρώτη με τον Carlo Ancelotti και η δεύτερη με τον Jurgen Klopp. Και οι δύο πέταξαν ως τις Η.Π.Α, όπου έχει την έδρα της η Fenway Sports Group (FSG), για να συνεχίσουν τις συνομιλίες.

Επειδή ο Marc Kosicke, o ατζέντης του Klopp ήταν επιφυλακτικός, γιατί κάποιος μπορεί να έκανε αστείο στον πελάτη του, ζήτησε μάλιστα η συζήτηση με τον Ayre να γίνει διαδικτυακά με χρήση video, για να είναι σίγουρος πως ο άνθρωπος από την άλλη πλευρά ήταν στέλεχος όντως της LFC.

Από εκεί και πέρα η διαδικασία της συμφωνίας με τον Klopp ήταν ομαλή και σχετικά γρήγορη. Ο Kosicke είπε στον Ayre πως ο πελάτης του ενδιαφερόταν για τη θέση και κανονίστηκε μια συνάντηση με την FSG στη Νέα Υόρκη, στα γραφεία της νομικής εταιρίας Sheaman και Sterling.

Η επιλογή της τοποθεσίας της συνάντησης φάνηκε ιδανική στον Klopp, γιατί δεν ήθελε να τον αναγνωρίσουν, αν και τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε.

Στην αρχή του ταξιδιού του στο Μόναχο, τον σταμάτησαν αεροσυνοδοί που ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του, ενώ όταν βγήκε από το αυτοκίνητο του στο Midtown Manhattan, τον αναγνώρισε ένας Γερμανός φοιτητής που θέλησε να βγάλει μια selfie με τον ιδιαίτερα γνωστό συμπατριώτη του.

Στο ξενοδοχείο του μετά έπεσε πάνω σε έναν τουρίστα από το Mainz- εκεί που ξεκίνησε την καριέρα του, αλλά και σε μια ομάδα Τούρκων φιλάθλων που έκαναν τις διακοπές τους και όλοι τους θέλησαν να πιάσουν κουβέντα μαζί του.

Και πάλι όμως η εμφάνιση του Klopp δεν οδήγησε κανέναν σε συνειρμούς για πιθανή συνομιλία του Γερμανού με τους ιθύνοντες της FSG, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει από την Βοστώνη και το Los Angeles για να εξετάσουν τις προοπτικές συνεργασίας μαζί του.

Η άποψη του Michael Edwards λήφθηκε σοβαρά υπόψη αλλά την τελική απόφαση θα την έπαιρναν οι ιδιοκτήτες. Από κει και πέρα ο πρόεδρος της FSG, ο Mike Gordon, ήταν ο άνθρωπος των επαφών με Klopp και Kosicke.

Η ιστορία αυτή μας θυμίζει πως η Liverpool μπαίνει πλέον σε αχαρτογράφητα νερά όσο αφορά τον αντικαταστάτη του Klopp αφού τότε, όταν ο Γερμανός διαδέχθηκε τον Brendan Rodgers, δεν υπήρχε ο ρόλος του sporting Director κι αν υπήρχε υπό διαφορετική έννοια δεν είχε τη σημασία που έχει στις μέρες μας, ούτε φυσικά τις ίδιες ευθύνες.

Τα πράγματα είναι πλέον πολύ διαφορετικά στη Liverpool καθώς η ομάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή με τον Michael Edwards να αντικαθιστά τον Gordon -ως ο άνθρωπος της FSG που θα βρίσκεται κοντά στον αγωνιστικό χώρο και τον Richard Hughes, προερχόμενο από την Bournemouth, να οδηγεί στο κυνήγι της επιλογής του καταλληλότερου διαδόχου του Jurgen Klopp.

Η FSG θέλει πια να παίρνονται περισσότερες αποφάσεις στο Merseyside, για αυτό και οποιοσδήποτε επίδοξος διάδοχος προτίθεται να συναντήσει τους εκπροσώπους των Κόκκινων, θα βρει απέναντι τους και άρα θα πρέπει να εντυπωσιάσει τους Edwards και Hughes, κάτι που δεν συνέβαινε ποτέ στο παρελθόν.

Αν και αρκετοί από τους ανθρώπους λοιπόν των Κόκκινων που θα συμμετέχουν στην επιλογή του διαδόχου του Jurgen Klopp, έχουν αρκετά χρόνια εμπειρίας από την εργασία τους στην ομάδα – και άρα κατανοούν τις ‘ειδικές’ προϋποθέσεις που απαιτούνται για την επιλογή αυτή, αυτό το καθήκον, η επιλογή δηλαδή, θα είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση για τον ‘νέο’ Richard Hughes.

Συνεχίζεται…

Διαφορές-ομοιότητες με το παρελθόν για την πρόσληψη νέου manager των Reds
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com