Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Klopp: «Είναι η εβδομάδα της Ακαδημίας»

Klopp: «Είναι η εβδομάδα της Ακαδημίας»

Πολύ χαρούμενος έμεινε ο Jürgen Klopp, τόσο από την πρόκριση στην προημιτελική φάση του FA Cup, όσο και από την πρόοδο που σημειώνουν συνεχώς τα παιδιά της Ακαδημίας, τα οποία ξεχώρισαν και χθες το βράδυ.

Ο Klopp για τη νίκη επί της Southampton είπε:

“ Για να κερδίσουμε το παιχνίδι με μια ομάδα όπως η Southampton, με την οποία θα είχαμε προβλήματα ούτως ή άλλως, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωσή μας ήταν απολύτως ξεκάθαρο… προσπαθήσαμε να δώσουμε τόσες πληροφορίες, αλλά όχι πάρα πολλές λόγω των χαρακτηριστικών της ομάδας. Έπρεπε να βελτιωθούμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Έτσι, θα έλεγα ότι η τελευταία γραμμή είναι μια σταθερή τελευταία γραμμή – ο τερματοφύλακας, ο Caoimh [Kelleher], ξέρουμε πόσο καλός είναι, αλλά μετά ο Joey [Gomez] στο Νο. 6, δύο 19χρονοι στο Νο. 8 , ένας 18χρονος στην αριστερή πτέρυγα και μετά ο Cody [Gakpo] και ο Harvey [Elliott], που υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχαν παίξει ποτέ. Ο Harvey έπαιξε 120 λεπτά πριν λίγες μέρες! Έτσι, αυτό που έκαναν αυτά τα δύο αγόρια εκεί είναι απολύτως απίστευτο. ”

“ Προφανώς το γκολ που πετύχαμε ήταν σχεδόν στην τέλεια στιγμή. Πρέπει να ρωτήσετε τον Russell [Martin], τον προπονητή της Southampton, αλλά νομίζω ότι ο ρυθμός άλλαξε λίγο. Έτσι, προφανώς, μπήκαμε λίγο στο παιχνίδι και μετά πετύχαμε αυτό το υπέροχο γκολ, που ήταν ένα εξαιρετικό τελείωμα του Lewis. ”

“ Λοιπόν, ένα 18χρονο αγόρι που παίζει στην αριστερή πτέρυγα εναντίον ενός ποδοσφαιριστή σε μια ομάδα με όχι πολλούς τρόπους ανάπτυξης, επιτρέψτε μου να το πω έτσι, είναι δύσκολο. Αλλά το να μένει στο παιχνίδι για αυτές τις στιγμές δείχνει απλώς ότι είναι πραγματικός επιθετικός γιατί το γκολ είναι εξαιρετικό, το βήμα μέσα στην περιοχή και μετά το σουτ πριν ο τερματοφύλακας καταφέρει πραγματικά να πέσει. Ένα πραγματικά καλό τελείωμα. ”

“ Μπορούσαμε να προσαρμοστούμε στο ημίχρονο και μετά στο δεύτερο ημίχρονο, η πίεση στη μεσαία γραμμή ήταν πολύ καλύτερη, αυτό βοήθησε και είχαμε τώρα το momentum αντί της Southampton. Κερδίσαμε πολλές μπάλες και πετύχαμε υπέροχα γκολ. Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερο, όπου κερδίζαμε τις μπάλες ήταν ξεχωριστό, όλα ήταν ξεχωριστά. Τότε προφανώς κάτι τέτοιο, όσο αδύνατο κι αν φαίνεται, μπορεί να συμβεί. ” Σημείωσε ο Klopp.

Για τον Danns και τα 2 γκολ που πέτυχε πρόσθεσε:

“ Έχει εντυπωσιακό ένστικτο, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Και έδειξε στον τελικό ότι φτάνει την κατάλληλη στιγμή, οπότε ήταν εκεί (στη σωστή θέση) τρεις φορές σε έναν τελικό. Η δεύτερη συμμετοχή του για το παιδικό του club και έφτασε τρεις φορές κοντά στο γκολ και με μεγαλύτερο, μακρύτερο δάχτυλο του ποδιού, πιθανότατα σκοράρει ήδη σε έναν τελικό. Το ότι είναι εκεί είναι ωραίο, ότι τα γκολ έχουν το ίδιο μέγεθος στους αγώνες των Νέων είναι επίσης ωραίο, γιατί σε μια τέτοια κατάσταση, το τσίμπημα που κάνει είναι πολύ καλό. Δυστυχώς, μπορώ να σας πω τώρα ήδη στην καριέρα του θα χάσει ευκαιρίες επίσης, αυτό θα συμβεί και πιθανότατα σε παρόμοιες καταστάσεις. ”

“ Αλλά προς το παρόν, δεν μπορώ να φανταστώ πώς πρέπει να νιώθουν αυτή η εβδομάδα τα αγόρια. Αισθάνομαι πολύ καλά για μένα, αλλά ξέρω και για όλα τα προβλήματα που έχουμε γύρω μας. Δεν χρειάζεται να τους ενδιαφέρει αυτό, άρα μπορούν απλώς να πετάξουν και το αξίζουν. Είναι η εβδομάδα της Ακαδημίας και χαίρομαι πολύ να τα αναφέρω ξανά, μόνο και μόνο επειδή είναι εξαιρετική. ”

“ Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Trey Nyoni μπήκε απόψε. Δεν ήταν στην ομάδα σήμερα γιατί [είναι] τραυματίες, ο Ben Doak, που είχε ήδη μερικά πολύ καλά παιχνίδια για εμάς, και ο Stefan Bajcetic, της ίδιας ηλικίας. Υπάρχουν πολλά να έρθουν από εκείνους. Ο Conor [Bradley] δεν τον αναφέρουμε πια σε αυτές τις συνθήκες, τον [Jarell] Quansah δεν τον αναφέρουμε πια σε αυτές τις συνθήκες. Είναι πολύ ιδιαίτερο αυτό που συμβαίνει. ”

“ Είναι μια χαρά για απόψε, απολύτως, αλλά από αύριο αφήστε τα αγόρια παρακαλώ και μην ρωτάτε πού είναι τώρα και άλλα πράγματα. Έχουν πολλά να βελτιώσουν, πολλά να μάθουν. Θα έχουν τις στιγμές τους και αυτή τη στιγμή, με την κατάσταση στην ομάδα μας, θα έχουν περισσότερες στιγμές από ό,τι περίμεναν ποτέ πιθανώς, οπότε αυτό είναι ένα πράγμα. Το άλλο είναι ότι είναι εξαιρετικά ταλέντα. Φυσικά δεν είναι φυσικό ένα αγόρι, 18 χρονών, να έρχεται σε αυτή την κατάσταση και να είναι ήρεμο όπως θέλαμε. ”

“ Το δεύτερο γκολ θα το περίμενα από αυτόν γιατί το έχει μέσα του – ότι πραγματικά φτάνει εκεί σε αυτές τις στιγμές. Είδε όταν ο Conor σούταρε, ήλπιζε και όταν ο Conor τελείωσε τη φάση, ήξερε τι να κάνει. ”

“ Ναι, είναι εξαιρετικό, αλλά είπαμε μερικές φορές ότι το μέλλον δεν φαίνεται τόσο κακό. Μην ξεχνάτε τη στιγμή που ανοίγει η μεταγραφική περίοδος ότι υπάρχουν ήδη εδώ μερικοί πολλά υποσχόμενοι παίκτες. Μην τους κλείσετε την πόρτα με 12 μεταγραφές ή οτιδήποτε άλλο. ”

Για την απόδοση του Joe Gomez στη νέα του θέση:

“ Ο Joe Gomez μας έσωσε τη ζωή μέχρι τώρα 20 φορές και τα παιδιά μας κράτησαν στη διοργάνωση. Έτσι, μπορούμε να μιλήσουμε για τα αγόρια για τις επόμενες τέσσερις ώρες, αν θέλετε, αλλά η πραγματική ιστορία σήμερα, εκτός από τα γκολ, είναι στην πραγματικότητα ο Joe Gomez. Για πρώτη φορά σε αυτή τη θέση, στη μέση του γηπέδου με χάος γύρω του, λόγω του σχηματισμού, δεν μπορούσα να τον σεβαστώ περισσότερο. ” Είπε ο Klopp.

Για τη δημιουργία κατάλληλου περιβάλλοντος για τους νέους:

“ Δεν ασχοληθήκαμε με το timing, για να είμαι ειλικρινής, γιατί έπρεπε να τους χρησιμοποιήσουμε τώρα γιατί δεν έχουμε άλλους παίκτες. Θα ήθελα να πω ότι δεν περιμέναμε πέντε χρόνια και τους είδα πρώτη φορά όταν ήταν 13 και είπα, «Τον Φεβρουάριο του 2024, θα τους βάλουμε». Έχουμε μια πολύ, πολύ καλή και πολύ στενή σχέση με την Ακαδημία για τους προφανείς λόγους, όλοι το γνωρίζετε – Vitor Matos. Alex [Inglethorpe], Barry [Lewtas], Marc [Bridge-Wilkinson], έχουμε μια πολύ στενή σχέση, δουλεύουμε πραγματικά στο ίδιο κτίριο, απλά σε διαφορετικές πλευρές. ”

“ Ο τρόπος που θέλει να παίξει η Liverpool είναι επίσης ξεκάθαρος. Σε μια συγκεκριμένη μέρα πριν από μερικά χρόνια, μάλλον δημιουργήθηκε από εμένα, αλλά ο σύλλογος έπρεπε να συμφωνήσει σε αυτό. Δεν μπορώ να στέκομαι στην Ακαδημία κάθε μέρα στο προπονητικό γήπεδο και να λέω να κάνουμε αυτό στην προπόνηση. ”

“ Είναι τα καλύτερα νέα γιατί δεν έχει να κάνει με το πώς παίζεις, γιατί μπορεί να υπάρχουν διαφορετικά στυλ, διαφορετικοί τρόποι, αλλά πρέπει να βεβαιωθείς ότι αυτά τα εξαιρετικά ταλέντα καταλαβαίνουν ότι ένας ποδοσφαιρικός αγώνας ξεκινά με την άμυνα. Είναι όλοι ταλαντούχοι, αλλιώς δεν θα έπαιζαν στη Liverpool. Αλλά στο τμήμα νέων, είναι λίγο σαν να μπορείς πραγματικά να είσαι πολύ καλύτερος από τον αντίπαλο – αυτό δεν συμβαίνει τόσο συχνά στο ποδόσφαιρο ενηλίκων, για να είμαι ειλικρινής, και πρέπει να είσαι έτοιμος για αυτό. Και είδα ότι σήμερα τα αγόρια κάνουν πραγματικά μεγάλα βήματα. ”

Όσο για τη νέα καλή εμφάνιση του Kelleher:

“ Το αγαπώ. Το είπα πριν, το είπα πέρυσι, το είπα πριν από δύο χρόνια, το λέω πολύ συχνά ότι είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας αλλά οι τερματοφύλακες χρειάζονται ρυθμό. Υπήρχε η κατάσταση το καλοκαίρι προφανώς. Είναι ένα παιδί με αυτοπεποίθηση, ξέρει ότι μπορεί να παίξει σε άλλες ομάδες, αλλά υπάρχει ο Alisson Becker, ο Νο.1. ”

“ Του δώσαμε τα παιχνίδια του Europa League, νομίζω ότι αυτό κάνει τη διαφορά γιατί ήταν το Carabao Cup και τα παιχνίδια του Europa League, δεν ξέρω ακριβώς πόσα [είναι] – 10, 12 ήδη; Στη συνέχεια, δυστυχώς ο Ali τραυματίστηκε, οπότε έπρεπε να παίξει και να πάρει τον ρυθμό και τώρα μπορείτε να δείτε τι είναι ο Caoimh. ”

Jürgen Klopp και Lewis Koumas.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com