Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι λόγοι που οι Liverpool fans αποδοκίμασαν τον Εθνικό Ύμνο της Αγγλίας

Οι λόγοι που οι Liverpool fans αποδοκίμασαν τον Εθνικό Ύμνο της Αγγλίας

Οι οπαδοί της Liverpool ακούστηκαν να αποδοκιμάζουν τον εθνικό ύμνο πριν από την έναρξη του τελικό του Carabao Cup την περασμένη Κυριακή.

Η ομάδα του Jurgen Klopp αντιμετώπισε την Chelsea στο Wembley στον 64ο τελικό του League Cup, έχοντας την ευκαιρία να κατακτήσει το πρώτο τρόπαιο της σεζόν. Στο πλαίσιο των παραδόσεων πριν από τον αγώνα και οι δύο ομάδες παικτών και μάνατζερ παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο πριν τραγουδηθεί το God Save the King.

Αλλά πνίγηκε από τις δυνατές αποδοκιμασίες από το μισό γήπεδο της Liverpool και όχι για πρώτη φορά. Οι Red fans Γιούχαραν κατά τη διάρκεια της στέψης του βασιλιά Κάρολου πριν από ένα παιχνίδι με την Brentford στο Anfield την περασμένη σεζόν, αφού η Premier League ενθάρρυνε τους συλλόγους να παίζουν τον ύμνο πριν από τους αγώνες.

Αφού ακούστηκε από το μεγάφωνο ο ύμνος του συλλόγου «You’ll Never Walk Alone», οι οπαδοί ακούστηκαν να τραγουδούν κατά τη διάρκεια του αγώνα: «Μπορείτε να χώσετε τη στέψη σας στον κ*** σας» και «F*** the tories».

Πριν από τη νίκη στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας απέναντι στην Chelsea το 2022, οι οπαδοί της Liverpool αποδοκίμασαν τον εθνικό ύμνο καθώς και τον Δούκα του Cambridge, πρίγκιπα William.

Το Liverpool ως σύλλογος και πόλη δεν έχει υγιή σχέση με το βρετανικό κατεστημένο και σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Caoimhe O’Neill, οι αποδοκιμασίες αντιπροσωπεύουν έναν ευρύτερο σοσιαλισμό και όχι μια άμεση κριτική στη βασιλική οικογένεια. Η περιφρόνηση προς το κατεστημένο σχετίζεται με την κακή διαχείριση της πόλης από τη συντηρητική κυβέρνηση τη δεκαετία του 1980 και τις παραλείψεις για την καταστροφή του Hillsborough, όπου έχασαν τη ζωή τους 97 οπαδοί της Liverpool, στα τέλη της δεκαετίας.

Μιλώντας στην εφημερίδα The Athletic ο Caoimhe O’Neill, εξήγησε:
«Είναι κάτι που οι οπαδοί της Liverpool κάνουν εδώ και πολύ καιρό. Ήταν πάντα μια διαμαρτυρία κατά του κατεστημένου. Κάτι που είναι βαθιά ριζωμένο στην πόλη, στον σοσιαλισμό της πόλης και για εκείνους που πέθαναν στο Hillsborough. Αισθάνεται σαν ένα κίνημα και μια διαμαρτυρία που δεν γίνεται πάντα σεβαστή – οι άνθρωποι το αντιμετωπίζουν ως κάτι που θα αναστατώσει τον βασιλιά ή κάτι τέτοιο. Το ίδιο συνέβη και με τον πρίγκιπα William στο Wembley την προπερασμένη σεζόν, όταν οι οπαδοί της Liverpool αποδοκίμασαν τον ύμνο ενώ βρισκόταν εκεί. Δεν αφορά απαραίτητα τον ίδιο ή τη βασιλική οικογένεια. Αυτό είναι και το σημαντικό σημείο που πρέπει να επισημάνουμε: πρόκειται για το κατεστημένο στο σύνολό του, αυτό το σύμπλεγμα πραγμάτων με τα οποία διαφωνούν οι οπαδοί της Liverpool».

Ο James Pearce της εφημερίδας The Athletic έδωσε επίσης την άποψή του, εξηγώντας ότι οι άνθρωποι στο Liverpool απλά δεν μπορούν να συσχετιστούν με το σύστημα, αφού τους έχουν «φερθεί τόσο άσχημα».

Οι λόγοι που οι Liverpool fans αποδοκίμασαν τον Εθνικό Ύμνο της Αγγλίας
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com