Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Klopp: «Ήταν καταιγίδα το δεύτερο ημίχρονο»

Klopp: «Ήταν καταιγίδα το δεύτερο ημίχρονο»

Πολύ χαρούμενος δήλωσε ο Jürgen Klopp με την αντίδραση της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο και τη νίκη με ανατροπή που πέτυχε εναντίον της Luton Town με 4-1.

Ο τεχνικός των Reds αναφέρθηκε στην ανατροπή και τη νίκη:

“ Η διαφορά ανάμεσα στο να σας μιλάμε μετά από ένα παιχνίδι που χάσαμε και ένα παιχνίδι αφού κερδίσαμε, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλη είναι. Απόψε είναι ένα από αυτά τα βράδια που είναι δύσκολο να σταματήσεις να μιλάς για αυτό, για να είμαι ειλικρινής. Απλώς θέλει να βγει από μέσα μου… Είμαι τόσο χαρούμενος με την παράσταση, είμαι τόσο χαρούμενος με τόσα πολλά πράγματα που είδαμε απόψε. Πριν από το παιχνίδι, κανείς δεν ήξερε πώς θα αντιμετωπίσουν τα αγόρια αυτή την πρόκληση – γιατί είναι πρόκληση. ”

“ Μετά ξεκινήσαμε το παιχνίδι με καλό τρόπο, μου άρεσε, αλλά μετά νομίζω ότι χάσαμε πρώτα μια ευκαιρία από τον Lucho [Diaz] και σκόραραν στη συνέχεια. Είχαν μια στιγμή πριν ήδη, δύο φορές δυσκολευτήκαμε λίγο με την αριστερή τους πλευρά. Δεχτήκαμε το γκολ και μετά έβλεπες αμέσως ότι ήμασταν σε βιασύνη από εκείνη τη στιγμή. Όχι στο build-up, ή σε τέτοια πράγματα –ακόμα βρήκαμε τους κατάλληλους χώρους– αλλά στο τελευταίο μισό ήμασταν βιαστικοί. Υπήρχαν τόσα πολλά τελειώματα και δεν έμοιαζαν όλα υπέροχα, δεν ήταν ότι ο τερματοφύλακας έπρεπε να κάνει μια τέλεια απόκρουση. Είπα στα αγόρια στο ημίχρονο, αν θέλει να κρατήσει τη μπάλα μακριά από τα δίχτυα, πρέπει να πετάξει στη μακρινή γωνία και να φτάσει εκεί με τα δάχτυλα και όχι απλώς να τα μαζέψει. ”

“ Για αυτό έπρεπε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι ήμασταν πίσω με 1-0, να αγνοήσουμε το γεγονός ότι χάσαμε ευκαιρίες και να χρησιμοποιήσουμε τα πράγματα που ήταν καλά ήδη στο πρώτο ημίχρονο – και να βελτιώσουμε την κόντρα πίεση. Για αυτό έπρεπε να παίξουμε στους σωστούς χώρους, γιατί η κόντρα πίεση έχει νόημα μόνο αν κερδίσεις τις μπάλες πίσω σε καλές περιοχές. Αυτό έκαναν τα αγόρια και το δεύτερο ημίχρονο ήταν καταιγίδα. Ουάου. Ουάου. Στο πρώτο ημίχρονο, ήταν σαν… Ξέρω ότι έχετε την τάση να κάνετε πρωτοσέλιδα με αυτά τα πράγματα, [αλλά] όλοι έπρεπε να συνηθίσουμε τον κόσμο και στο πρώτο ημίχρονο. Τα αγόρια ήξεραν ότι οι τελευταίες πάσες δεν ήταν υπέροχες, επιπλέον, αυτό δεν βοηθάει. Αυτό δεν βοήθησε. ”

“ Έπρεπε, λοιπόν, να βεβαιωθούμε ότι όλοι θα ξεκινήσουμε νέο – και δεύτερο ημίχρονο, και όχι ότι χρειαζόμουν αποδείξεις, αλλά αυτό που μπορεί να δημιουργήσει αυτό το γήπεδο μαζί με ένα σωρό φανταστικούς ποδοσφαιριστές είναι τόσο ξεχωριστό. Ω Θεέ μου. Αυτό το δεύτερο ημίχρονο για εμάς, ήμασταν αδιαμφισβήτητοι. Μου άρεσε αυτό απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. ” Είπε ο Klopp.

Αν έκανε τακτικές αλλαγές στο ημίχρονο:

“ Τακτικά, όχι. Όχι, δεν ήταν απαραίτητο. Ζήτησα από τα αγόρια να το διαγράψουν. Τα λίγα πράγματα που μας έφεραν σε βιασύνη, διαγράψτε τα. Ετσι είναι. Ας ξεκινήσουμε νέα. Αν κερδίσουμε το δεύτερο ημίχρονο με 1-0, παίρνουμε έναν βαθμό. Αν κερδίσουμε 2-0, κερδίζουμε το παιχνίδι, οπότε υπήρχε μια τεράστια ευκαιρία. Όλοι είδαμε ότι αυτή τη σεζόν ήδη μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα [μετά] το πρώτο ημίχρονο, ίσως εκεί που το παιχνίδι φαίνεται ελαφρώς διαφορετικό. Το παιχνίδι στο ημίχρονο άρεσε μόνο στους προπονητές γιατί ήταν μια καλή βάση για τα πράγματα που χρειαζόμασταν στο δεύτερο ημίχρονο. ”

Αν η επικράτηση της ομάδας του, τον άφησε ικανοποιημένο:

“ Θα αναφέρω αυτό το παιχνίδι από εδώ και πέρα αρκετές φορές, για να είμαι ειλικρινής. Υποσχέθηκα στην ομάδα μου πριν από μερικούς μήνες, πιθανότατα δεν ότι θα αναφέρω ούτε θα χρησιμοποιήσω ποτέ ξανά το παιχνίδι με τη Barcelona [το 2019] ως παράδειγμα – και το χρησιμοποίησα ξανά σήμερα, οπότε αθέτησα την υπόσχεσή μου. Ακριβώς επειδή πριν από το παιχνίδι ήταν κάπως παρόμοιο: έλειπαν πολλοί παίκτες, τέτοια πράγματα. ”

“ Μπορώ να πω όλα τα γκολ. Ήταν μια πολύ μέτρια πάσα από τον Joel Matip μπροστά, ο Jordi Alba θέλει να στείλει την μπάλα στον αμυντικό του και ο Sadio [Mane] μυρίζει την κατάσταση. Ο Henderson ήταν ο σούπερ ηγέτης μας, τόσα πολλά καλά πράγματα στο ποδόσφαιρό του, αλλά δεν φημίζεται για την ντρίμπλα στην περιοχή, την έκανε, σουτ με το αριστερό πόδι, ο Divock Origi πέτυχε ένα γκολ. Το επόμενο γκολ, ο Trent χάνει τη μπάλα, αλλά την κερδίζει πίσω με κόντρα πίεση, βάζει τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή και ο Gini φτάνει εκεί, μόνο δύο παίκτες στην περιοχή [αλλά] ήταν απλώς την πεποίθηση να το πετύχει. Το επόμενο γκολ, ο δεξιός εξτρέμ είναι στην αριστερή πλευρά, παίρνει τη μπάλα από τον μέσο που τώρα παίζει αριστερό μπακ, σεντράρει τη μπάλα και στέλνει την μπάλα με κεφαλιά. Το τέταρτο γκολ είναι μια ιδιοφυή στιγμή και ένα γρήγορο κόρνερ. Δεν νομίζω ότι είχαμε περισσότερες ευκαιρίες εκείνο το βράδυ ή σουτ στο τέρμα. ” Συμπλήρωσε ο Klopp.

Για την 100η εμφάνιση του Elliott και το γκολ του: 

“ Κορυφαία απόδοση. Και ο Harvey είναι κορυφαίος παίκτης, 100 παιχνίδια για τη Liverpool FC στην όχι χειρότερη περίοδο της ιστορίας του συλλόγου, όπου υπάρχουν και άλλοι παίκτες που [απλώς] παίζουν τη θέση, αυτό είναι ένα σωστό σημάδι. Αλλά απόψε δεν είχε καλό πρώτο ημίχρονο. Υπήρχε ένα πέρασμα με τον Lucho, όταν είδα ότι θέλει να παίξει την πάσα αντί να μπορεί να πάει σε κατάσταση ένας εναντίον ενός. ”

“ Αλλά η αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο είναι η κύρια διαφορά, αυτό είναι το θέμα. Αυτό έκανε αυτή την εμφάνιση και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν. Δεν χάνω την υπομονή μου σε αυτές τις στιγμές, ξέρω ότι είναι μια πρόκληση για τα νεαρά αγόρια. Όταν όλα είναι υπέροχα, είναι σούπερ ταλέντα. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, πρέπει να εμφανιστείς. Και αυτό είναι που μαθαίνει όλο και περισσότερο. Και με 100 παιχνίδια ήδη, όλοι γνωρίζουμε ότι θα παίξει σίγουρα άλλα 100, 200, 300 – αν τον ρωτήσετε, 500 – για αυτόν τον σύλλογο. ”

Ανατροπή στο δεύτερο για τη Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com