Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν ο Klopp!

Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν ο Klopp!

Βόμβα μεγατόνων στη Liverpool το πρωί της Παρασκευής, καθώς ο Jürgen Klopp ανακοίνωσε επίσημα την απόφαση του να αποχωρήσει από τον σύλλογο στο τέλος της φετινής σεζόν.

Ο Γερμανός ενημέρωσε ήδη τη διοίκηση του συλλόγου για την απόφαση του και πλέον οι Reds είναι υποχρεωμένοι να προετοιμαστούν για την επόμενη μέρα.

Ο Klopp βρίσκεται από το 2015 στον πάγκο της ομάδας και έχει κατακτήσει τα πάντα μαζί της, οδηγώντας την σε έναν ακόμη τελικό το βράδυ της Τετάρτης, μετά την πρόκριση επί της Fulham.

Μαζί του, θα αποχωρήσουν και οι συνεργάτες του, Peter Krawietz και Vitor Matos, καθώς και ο Pep Lijnders, ο οποίος θέλει να ξεκινήσει τη δική του καριέρα ως πρώτος προπονητής.

Ο Γερμανός εξήγησε την απόφαση του, με τις εξής δηλώσεις:

“ Μπορώ να καταλάβω ότι είναι σοκ για πολλούς ανθρώπους αυτή τη στιγμή, όταν το ακούς για πρώτη φορά, αλλά προφανώς μπορώ να το εξηγήσω – ή τουλάχιστον να προσπαθήσω να το εξηγήσω. ”

“ Λατρεύω τα πάντα σε αυτόν τον σύλλογο, αγαπώ τα πάντα για την πόλη, μου αρέσουν τα πάντα για τους οπαδούς μας, αγαπώ την ομάδα, αγαπώ το προσωπικό. Αγαπώ τα πάντα. Αλλά το ότι εξακολουθώ να παίρνω αυτή την απόφαση σας δείχνει ότι είμαι πεπεισμένος ότι είναι αυτή που πρέπει να πάρω. ”

“ Είναι ότι είμαι, πώς να το πω, ξεμένω από ενέργεια. Δεν έχω πρόβλημα τώρα, προφανώς, το ήξερα ήδη από καιρό ότι θα πρέπει να το ανακοινώσω κάποια στιγμή, αλλά τώρα είμαι απολύτως καλά. Ξέρω ότι δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά ξανά και ξανά και ξανά και ξανά. ”

“ Μετά από τα χρόνια που ήμασταν μαζί και μετά από τόσο χρόνο που περάσαμε μαζί και μετά από όλα όσα περάσαμε μαζί, ο σεβασμός μεγάλωσε για σένα, η αγάπη μεγάλωσε για εσάς και το λιγότερο που σου οφείλω είναι η αλήθεια – και αυτή είναι η αλήθεια. ”

“ Το είπα στον σύλλογο ήδη τον Νοέμβριο. Πρέπει να εξηγήσω λίγο ότι ίσως τη δουλειά που κάνω οι άνθρωποι τη βλέπουν απ’ έξω, είμαι στη γραμμή επαφής και σε προπονήσεις και τέτοια πράγματα, αλλά τα περισσότερα από όλα συμβαίνουν γύρω από τέτοια πράγματα. Αυτό σημαίνει ότι μια σεζόν ξεκινά και σχεδιάζεις σχεδόν την επόμενη σεζόν ήδη. ” Είπε ο Klopp.

“ Όταν καθίσαμε εκεί μαζί και συζητούσαμε για πιθανές μεταγραφές, την επόμενη καλοκαιρινή προετοιμασία και μπορούμε να πάμε οπουδήποτε, προέκυψε η σκέψη: «Δεν είμαι σίγουρος ότι είμαι πια εδώ» και έμεινα έκπληκτος από αυτό. Προφανώς αρχίζω να το σκέφτομαι. ”

“ Δεν ξεκίνησε [τότε], αλλά φυσικά η περασμένη σεζόν ήταν κάπως πολύ δύσκολη σεζόν και υπήρξαν στιγμές που σε άλλους συλλόγους πιθανώς η απόφαση θα ήταν, «Έλα, σε ευχαριστώ πολύ για όλα, αλλά πιθανώς θα έπρεπε να χωρίσουμε εδώ ή να το τελειώσουμε εδώ.» Αυτό δεν συνέβη εδώ, προφανώς. ”

“ Για μένα ήταν σούπερ, σούπερ, εξαιρετικά σημαντικό να βοηθήσω να φέρω αυτή την ομάδα ξανά στις ράγες. Ήταν το μόνο που σκεφτόμουν. Όταν κατάλαβα πολύ νωρίς ότι συνέβη, είναι μια πολύ καλή ομάδα με τεράστιες δυνατότητες και μια σούπερ ηλικιακή ομάδα, σούπερ χαρακτήρες και όλα αυτά, τότε θα μπορούσα να αρχίσω να σκέφτομαι ξανά τον εαυτό μου και αυτό ήταν το αποτέλεσμα. Δεν είναι αυτό που θέλω να [κάνω], είναι απλώς αυτό που πιστεύω ότι είναι 100% σωστό. ”

“ Θα έχουμε μια στιγμή, ίσως την τελευταία αγωνιστική εδώ ή κάπου αλλού – εννοώ σε άλλες χώρες ή άλλες διοργανώσεις. Υπάρχει αρκετός χρόνος για να κάνουμε τέτοια πράγματα. Ας το κάνουμε τώρα πραγματικά. Ο έξω κόσμος θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή την απόφαση, να γελάσει γι’ αυτήν, να θέλει να μας ενοχλήσει. ”

“ Είμαστε η Liverpool, περάσαμε πιο δύσκολα πράγματα μαζί. Και περάσατε πιο δύσκολα πράγματα πριν από μένα. Ας το κάνουμε μια δύναμη. Αυτό θα ήταν πολύ ωραίο. Ας αποσπάσουμε τα πάντα από αυτή τη σεζόν και ας έχουμε άλλο πράγμα να χαμογελάμε όταν κοιτάμε πίσω στο μέλλον. ”

“ Αν με ρωτάτε, θα ξαναδουλέψεις ποτέ ως προπονητής; θα έλεγα όχι. Αλλά δεν ξέρω προφανώς και πώς θα νιώσω γιατί δεν είχα ποτέ αυτή την κατάσταση. Αυτό που ξέρω σίγουρα δεν θα προπονήσω ποτέ άλλο σύλλογο στην Αγγλία από τη Liverpool. ”

“ Αυτό που ξέρω σίγουρα – δεν θα προπονήσω ποτέ, ποτέ, 100% διαφορετικό σύλλογο στην Αγγλία από τη Liverpool. Αυτό δεν είναι δυνατό. Η αγάπη μου για αυτόν τον σύλλογο, ο σεβασμός μου για τον κόσμο είναι πολύ μεγάλος. Δεν θα μπορούσα. Δεν μπορούσα ούτε μια στιγμή να το σκεφτώ. Δεν υπάρχει περίπτωση. ”

Τέλος εποχής για Liverpool και Klopp.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com