Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δεν μπόρεσε να παραμείνει στην κορυφή

Δεν μπόρεσε να παραμείνει στην κορυφή

Η Liverpool έπεσε από την κορυφή της Premier League, αφού παρότι ήταν καλύτερη, έμεινε στο 0-0 με την Manchester United στο Anfield για την 17η αγωνιστική.

Οι Reds δεν έκαναν ένα τέλειο ματς, αλλά είχαν τις ευκαιρίες, για να ανοίξουν τουλάχιστον το σκορ.

Α’ Ημίχρονο: Με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα παρέταξε τη Liverpool ο Klopp κόντρα στην Manchester United, με τον Wataru Endo να ξεκινά ως αμυντικό χαφ και τον Darwin Nunez στην κορυφή της επίθεσης.

Οι Reds μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 2’ έγιναν ιδιαίτερα απειλητικοί, μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσιμίκα, ενώ στο 11’ το μακρινό σουτ του Szoboszlai έφυγε ψηλά.

Στο 16ο λεπτό η Liverpool έφτασε μια ανάσα από το 1-0, όταν ο Nunez πήρε την κεφαλιά, ο Onana δεν κατάφερε να μπλοκάρει, με αποτέλεσμα να σουτάρει ο Salah από κοντινή απόσταση και η μπάλα να καταλήξει κόρνερ.

Κοντά στο πρώτο γκολ έφτασαν οι Reds και στο 28’ με κεφαλιά του van Dijk, έπειτα κόρνερ του Trent Alexander-Arnold, με τον Onana να έχει απάντηση αυτή τη φορά και τους παίκτες του Klopp να εξακολουθούν να επιμένουν για να ανοίξουν το σκορ.

Οι Κόκκινες ευκαιρίες συνεχίστηκαν και μετά από εκείνη του van Dijk, με την ομάδα να απειλεί δύο φορές στο 35’ με τους Gravenberch και Konate και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να ρίξουν τον ρυθμό και να το καταφέρνουν, αλλά τους Reds να απειλούν και στο 41’ με εκτός περιοχής σουτ του Salah, στην τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Δεν τελείωσε ιδανικά το πρώτο μέρος η ομάδα του Klopp, παρά το καλό της ξεκίνημα.

Β’ Ημίχρονο: Παρόμοια ήταν η εκκίνηση των Reds με εκείνη του πρώτου μέρους, καθώς ο Trent πάτησε περιοχή και σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Onana λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του ημιχρόνου.

Ωστόσο όπως και στο πρώτο ημίχρονο, το δυνατό ξεκίνημα δεν κράτησε πολύ και στο 54’ θα μπορούσε η Manchester United να πάρει προβάδισμα στο ματς, την πρώτη φορά που έκανε αισθητή την παρουσία της, αλλά το πλασέ του Garnacho δεν είχε δύναμη, έπειτα και από την παρέμβαση του Trent.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας, προέκυψε ένα ακόμη πρόβλημα τραυματισμού για τη Liverpool, με τον Ryan Gravenberch να μην μπορεί να συνεχίσει και τον Gakpo να τον αντικαθιστά, όπως και ο Joe Gomez, τον Szoboszlai.

Αυτές οι αλλαγές έφεραν τον Alexander-Arnold στη μεσαία γραμμή, μαζί με τον Endo και τον Gakpo πιο μπροστά τους, στη δεξιά πλευρά.

Από τον Joe Gomez ξεκίνησε η επόμενη φάση της Liverpool, όταν από τα δεξιά γύρισε προς τον Salah, αλλά το εκτός περιοχής πλασέ του Αιγύπτιου σταμάτησε στον Onana.

Στο 66’ ο Salah έγινε δημιουργός, στρώνοντας στον Trent, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ και τον Onana να έχει μείνει άγαλμα.

Μόλις ένα λεπτό αργότερα, βρήκε η United την δική της μεγάλη ευκαιρία, με τον Alisson όμως να νικά από κοντινή απόσταση σε δύο περιπτώσεις, τον Hojlund.

Οι Reds απάντησαν άμεσα στην ευκαιρία των φιλοξενούμενων με πλασέ του Salah στο αμέσως επόμενο λεπτό, αλλά και πάλι ο Onana κράτησε το μηδέν.

Οι παίκτες του Klopp ενέτειναν την πίεση τους και πάλι μετά το 75ο λεπτό, όταν μέσα σε ένα λεπτό είχαν αρχικά μια φάση με πρωταγωνιστές τους Nunez και Diaz και στη συνέχεια ένα σουτ του Konate από την καρδιά της περιοχής, το οποίο κατέληξε στον Onana.

Στο 78’ οι αλλαγές συνεχίστηκαν, με τους Jones και Elliott να περνούν αντί των Diaz και Nunez, οι οποίοι δεν εντυπωσίασαν.

Στο 85ο λεπτό οι Reds αρχικά ζήτησαν χέρι του Shaw, μετά από σέντρα του Τσιμίκα, το οποίο ασφαλώς δεν δόθηκε και στη συνέχεια είδαν τα σουτ των Jones και Gomez να καταλήγουν και αυτά στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ούτε η κεφαλιά του Gakpo μπότεσε να κάνει το 1-0 για τη Liverpool.

Στις τελευταίες στιγμές του αγώνα, η United έμεινε με 10, λόγω αποβολής του Dalot, με το σκορ να μην αλλάζει.

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Τσιμίκας, Endo, Szoboszlai (Gomez 61′), Gravenberch (Gakpo 61′); Salah, Nunez (Elliott 78′), Diaz (Jones 78′)

Πάγκος: Kelleher, Adrian, Quansah, Bradley, McConnell

Manchester United: Onana; Dalot, Evans, Varane, Shaw; Amrabat, Mainoo (Pellistri 82′); Antony (Hannibal 82′), McTominay, Garnacho (Rashford 71′); Hojlund

Επόμενος αγώνας για τους Reds το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στη West Ham για το Carabao Cup.

Οι Reds δεν κατάφεραν να κερδίσουν την Manchester United.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com