Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Το στατιστικό που δείχνει την τρομερή επιθετική λειτουργία της Liverpool

Το στατιστικό που δείχνει την τρομερή επιθετική λειτουργία της Liverpool

Με 26 γκολ σε 11 αγώνες ήδη αυτή τη σεζόν, η νέα σύνθεση της επίθεσης της Liverpool εντυπωσιάζει στην Premier League και ένα σημαντικό στατιστικό στοιχείο φανερώνει την μεγάλη της προοπτική.

Μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, οι Reds έχουν υψηλότερο xG (αναμενόμενα γκολ) ανά 90λεπτο (2,59), από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Τα Expected goals, είναι μία ακριβής μονάδα μέτρησης που μας δείχνει το μέγεθος των πιθανοτήτων που έχει κάθε τελική προσπάθεια να καταλήξει σε γκολ, βάσει αξιόπιστων στατιστικών μετρήσεων.

Τα αναμενόμενα γκολ υπολογίζονται με βάση την ποιότητα των ευκαιριών, επομένως, στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι η Liverpool δημιουργεί περισσότερες ποιοτικές ευκαιρίες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στις κορυφαίες κατηγορίες της Ευρώπης.

Ενώ το xG μερικές φορές δεν είναι και το καλύτερο εργαλείο για τη μέτρηση των επιδόσεων μιας ομάδας (η φετινή Everton, για παράδειγμα, με βάση το xG είναι μεταξύ των καλύτερων της Ευρώπης) μπορεί να παρέχει μια γρήγορη εικόνα για το πόσο καλά παίζει μια ομάδα.

Αν και η Liverpool προηγείται στα xG, δεν έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ ανά 90λεπτο. Η πρώτη ομάδα με βάση αυτό το στοιχείο, είναι η Bayer Leverkusen του Xabi Alonso με 3,7 γκολ ανά αγώνα. Η Leverkuzen βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή της Bundesliga με 6 νίκες και μια ισοπαλία στους πρώτους 7 αγώνες της.

Φυσικά, οι επιθετικοί μιας ομάδας δεν μπορούν να προσφέρουν τα αναμενόμενα, χωρίς τη βοήθεια των παικτών της μεσαίας γραμμής και από ότι δείχνουν τα στοιχεία η ανανεωμένη μεσαία γραμμή της Liverpool συμβάλλει δραστικά στην απόδοση της επιθετικής γραμμής. Την περασμένη σεζόν, οι Reds σημείωσαν 1,97 γκολ ανά 90λεπτο στην Premier League, ενώ αυτή τη σεζόν, σημείωσαν 2,36 ανά 90λεπτο σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι Alexis Mac Allister και Dominik Szoboszlai έχουν αποδείξει ότι είναι περισσότερο από ικανοί στο να δίνουν πάσες, οι οποίες διασπούν την άμυνα της αντίπαλης ομάδας. Ο Mac Allister δεν έχει ακόμη σκοράρει για τους Reds, έχοντας παίξει ως Νο. 6 στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, αλλά ο Szoboszlai σημείωσε ένα εντυπωσιακό σε εκτέλεση γκολ εναντίον της Leicester στο League Cup. Επίσης, ο Ryan Gravenberch αρχίζει να ανεβαίνει, με 1 γκολ και 2 ασίστ στις μέχρι τώρα εμφανίσεις του.

Το στατιστικό που δείχνει την τρομερή επιθετική λειτουργία της Liverpool
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com