Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Scarfe: «Τρεις αυτοκτονίες φιλάθλων της Liverpool μετά το Παρίσι»

Scarfe: «Τρεις αυτοκτονίες φιλάθλων της Liverpool μετά το Παρίσι»

Σε μια σπαρακτική αποκάλυψη προχώρησε ένα από τα μέλη της Ένωσης Υποστήριξης Επιζώντων του Hillsborough, Peter Scrafe, σε εκδήλωση του κινήματος Hillsborough Law Now στο Liverpool.

Το Hillsborough Law Now έχει ως σκοπό την αλλαγή της νομοθεσίας περί διαφάνειας στις έρευνες της Αστυνομίας, έπειτα από τις αποκαλύψεις για το σχέδιο συγκάλυψης των ευθυνών της μετά τη τραγωδία του 1989, κατά την οποία 97 φίλων της Liverpool έχασαν τη ζωή τους. Μάλιστα, χαίρει της υποστήριξης πολλών ομάδων της Αγγλίας, πέρα φυσικά από της Liverpool και της Everton.

Ως ομιλητής στην εκδήλωση, ο Peter Scrafe του Hillsborough Survivors Support Alliance μίλησε για τα τραγικά αποτελέσματα των γεγονότων του Stade de France.

Συγκεκριμένα, ο Scarfe αποκάλυψε πως η όλη κατάσταση επανάφερε μνήμες σε πολλούς επιζώντες της τραγωδίας του Hillsborough, με τουλάχιστον τρεις από αυτούς να μην αντέχουν άλλο το βάρος και δυστυχώς να βάζουν τέλος στη ζωή τους.

Την είδηση δημοσίευσε και στο Twitter o Ian Byrne, βουλευτής του Εργατικό Κόμματος στο West Derby του Liverpool.

Πολλοί από όσους κατάφεραν να φύγουν από το Hillsborough ζωντανοί, υποφέρουν ακόμη από το Σύνδρομο Επιζώντα, μια πνευματική πάθηση κατά την οποία το άτομο νιώθει τύψεις επειδή αυτός επέζησε από ένα τραγικό γεγονός ενώ κάποιοι άλλοι όχι.

Στα χρόνια μετά το Hillsborough πολλοί ήταν αυτοί που δεν άντεξαν το βάρος και έβαλαν τέλος στη ζωή τους.

Το έναυσμα για αυτή τη κίνηση μπορεί να δώσουν διάφορα γεγονότα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η συμπίεση τόσο μεγάλου αριθμού ανθρώπων επανάφερε τις μνήμες της 15ης Απριλίου του 1989. Παλιότερα, οι εμφανίσεις του ανθρώπου πίσω από το απαράδεκτο πρωτοσέλιδο της Sun, Kelvin MacKenzie, στη τηλεόραση είχε φέρει παρόμοια αποτελέσματα.

Με ευθύνες της UEFA, η πόλη του Liverpool αδυνατεί να ησυχάσει από τη τραγωδία του Hillsborough, 33 χρόνια μετά το ηλιόλουστο μεσημέρι του ημιτελικού του FA Cup κόντρα στη Nottingha, Forest.

Το αηδιαστικό πρωτοσέλιδο της γνωστής φυλλάδας του Λονδίνου για το Hillsborough και η γελοία προσπάθεια για συγχώρεση, 28 χρόνια μετά.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com