Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Έξι ημέρες μετά, η UEFA ζήτησε συγγνώμη

Έξι ημέρες μετά, η UEFA ζήτησε συγγνώμη

Μόνο έξι ολόκληρες ημέρες χρειάστηκε η UEFA για να ζητήσει συγγνώμη από τους οπαδούς της Liverpool και της Real Madrid για την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν στο Stade de France το περασμένο Σάββατο.

Για να φτάσουμε όμως στη δήθεν ειλικρινή συγγνώμη της UEFA, χρειάστηκε ουκ ολίγες ανακοινώσεις της Liverpool, καθώς και μια της Real Madrid την Παρασκευή, η οποία έκανε φυσικά τη διαφορά και έφερε την απάντηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Η UEFA αναφέρει στην ανακοίνωση της:

“ Η UEFA επιθυμεί να ζητήσει ειλικρινά συγγνώμη από όλους τους θεατές που βίωσαν τρομακτικά και οδυνηρά γεγονότα κατά την προετοιμασία του τελικού του UEFA Champions League στο Stade de France στις 28 Μαΐου 2022 στο Παρίσι, σε μια νύχτα που θα έπρεπε να ήταν γιορτή του ευρωπαϊκού συλλογικού ποδοσφαίρου. Κανένας ποδοσφαιρόφιλος δεν πρέπει να μπει σε αυτή την κατάσταση και δεν πρέπει να ξανασυμβεί. ”

“ Για τον σκοπό αυτό, αμέσως μετά τα γεγονότα, η UEFA ανέθεσε μια Ανεξάρτητη Αναφορά για τον εντοπισμό των ελλείψεων και των ευθυνών όλων των φορέων που εμπλέκονται στη διοργάνωση του τελικού και δημοσίευσε σήμερα τους Όρους Εντολής για αυτήν την αξιολόγηση.”

“ Η ανεξάρτητη αναφορά, η οποία θα διευθύνεται από τον Dr Tiago Brandão Rodrigues από την Πορτογαλία, στοχεύει στην κατανόηση του τι συνέβη στην προετοιμασία του τελικού και στον προσδιορισμό των διδαγμάτων που πρέπει να ληφθούν για να διασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθούν οι ενέργειες και τα γεγονότα αυτού του τελικού. ”

“ Η Αναφορά θα επιδιώξει να δημιουργήσει μια πλήρη εικόνα και χρονοδιάγραμμα για το τι συνέβη κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο εντός του σταδίου όσο και στις γύρω περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης των ροών θεατών προς το στάδιο μέσω των διαφόρων σημείων πρόσβασης. ”

“ Θα εξετάσει επίσης όλα τα σχετικά επιχειρησιακά σχέδια που σχετίζονται με την ασφάλεια, την κινητικότητα, την έκδοση εισιτηρίων, καθώς και άλλα κατά την κρίση του προέδρου της Αναθεώρησης και θα εξετάσει τον σχεδιασμό και την ετοιμότητα των εμπλεκόμενων φορέων για τη διεξαγωγή του τελικού, συμπεριλαμβανομένων των πρόσθετων τοποθεσιών όπως τα σημεία συνάντησης φιλάθλων της Liverpool FC και της Real Madrid CF. ”

“ Η Ανεξάρτητη Αναφορά στοχεύει στον εντοπισμό τυχόν ζητημάτων ή κενών στην εφαρμογή και των λειτουργιών και την αξιολόγηση των ρόλων και των ευθυνών όλων των εμπλεκόμενων φορέων και της επάρκειας της ανταπόκρισής τους σε γεγονότα, προκειμένου να διατυπωθούν συστάσεις για τις βέλτιστες πρακτικές για το μέλλον για την UEFA και των σχετικών ενδιαφερομένων. ”

“ Η Αναφορά θα συνεργαστεί με την UEFA και όλους τους σχετικούς μετόχους, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των ομάδων φιλάθλων, συμπεριλαμβανομένων των Football Supporters Europe, καθώς και εκείνων των δύο φιναλίστ συλλόγων, τη Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία· την αστυνομία και άλλες δημόσιες εθνικές και τοπικές αρχές, και τον χειριστή του σταδίου. ”

“ Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να υποβάλουν τις μαρτυρίες τους (μέσω ειδικής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή διαδικτυακού ερωτηματολογίου) θα κοινοποιηθούν σύντομα. ”

“ Τα ευρήματα της Αναφοράς, τα συμπεράσματα και οι συστάσεις θα εκτεθούν λεπτομερώς στην Έκθεση και θα είναι αυτά του Δρ. Tiago Brandão Rodrigues και των ειδικών που θα τον υποστηρίξουν. Η Αναφορά θα ξεκινήσει αμέσως και θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του συντομότερου δυνατού χρονικού πλαισίου που απαιτείται για την παραγωγή μιας ολοκληρωμένης επισκόπησης των γεγονότων. ”

“ Μόλις ολοκληρωθεί, η Έκθεση θα δημοσιευτεί από την UEFA στο www.uefa.com για λόγους διαφάνειας. ”

Έξι ολόκληρες ημέρες χρειάστηκε η UEFA.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com