Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Άλωσε το Da Luz και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης

Άλωσε το Da Luz και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης

Η Liverpool πέρασε με 1-3 από το Estadio Da Luz, κερδίζοντας την Benfica και έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Uefa Champions League.

Δίχτυα για τους Reds βρήκαν οι Konate, Jota και Diaz, ενώ για την Benfica σκόραρε ο Nunez.

Α’ Ημίχρονο: Με τριάδα κέντρου αποτελούμενη από τους Thiago, Fabinho και Keita για πρώτη φορά και τον Ibrahima Konate στο κέντρο της άμυνας ξεκίνησαν οι Reds.

Η Liverpool είχε την υπεροχή από τα πρώτα κιόλας λεπτά και δύο ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους Mo Salah και Naby Keita. Ευκαιρία είχε και στο 11’ ο Naby, με τον Βλαχοδήμο να είναι σε ετοιμότητα και να αποκρούει το σουτ του.

Οι Reds δεν άργησαν όμως να αργήσουν το σκορ, κάνοντας το 0-1 στο 17’ με δυνατή κεφαλιά του Konate! Ο Andy Robertson εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, για να σηκωθεί πιο ψηλά από όλους ο Γάλλος και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα!

Ο Naby Keita είχε την τρίτη του τελική στο 20’ με κεφαλιά, η οποία όμως ήταν αδύναμη και δεν βρήκε εστία.

Η Benfica προσπάθησε να απαντήσει στις κόκκινες ευκαιρίες στο 22’ με μια προσπάθεια του Everton από πλάγια θέση που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Alisson, ενώ οι Reds στην αμέσως επόμενη φάση έφτασε κοντά στο 0-2, όταν ο Luis Diaz προσπάθησε να νικήσει με σκαψιματάκι τον Βλαχοδήμο, ωστόσο ο Έλληνας τον σταμάτησε.

Η Liverpool συνέχισε να ψάχνει το δεύτερο γκολ και το βρήκε, όπως ήταν και το πιο λογικό. Ο Trent Alexander-Arnold με μια εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Luis Diaz μέσα στην περιοχή, για να βρει εκείνος με κεφαλιά τον Sadio Mane, με τον τελευταίο να μην δυσκολεύεται να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2 στο 34’.

Ο Everton ήταν ξανά ο παίκτης των γηπεδούχων που θέλησε να απαντήσει, αυτή τη φορά με ένα μακρινό σουτ που κατέληξε στην αγκαλιά του Alisson στο 36’, ενώ δύο λεπτά αργότερα το καλό εκτός περιοχής σουτ του Luis Diaz κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Το πρώτο μέρος τελείωσε με δύο ευκαιρίες, αφού πρώτα ο Mo Salah δεν εκμεταλλεύτηκε την καταπληκτική μπαλιά του Trent, μη καταφέρνοντας να νικήσει τον Βλαχοδήμο σε τετ α τετ και στη συνέχεια ο Rafa να σουτάρει ψηλά.

Β’ Ημίχρονο: Με γκολ της Benfica ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, καθώς ο Rafa σέντραρε από τα δεξιά, ο Konate μπερδεύτηκε και δεν απομάκρυνε, με τον Nunez να το εκμεταλλεύεται και να πλασάρει σωστά για το 1-2. 

Η Benfica ανέβασε στροφές μετά το γκολ και είχε ευκαιρία στο 55’ με κεφαλιά του Nunez, η οποία όμως έφυγε ψηλά.

Κοντά στο ισοφάριση έφτασαν οι γηπεδούχοι με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, με ένα σουτ του Everton από το ύψος της περιοχής, το οποίο σταμάτησε ο Alisson.

Αμέσως μετά την ευκαιρία, οι Reds προχώρησαν σε τρεις αλλαγές, με τους Henderson, Firmino και Jota να περνούν αντί των Thiago, Salah και Mane. 

Μετά την είσοδο των τριών παικτών, οι Reds κατάφεραν να ρίξουν ξανά τον ρυθμό και να κοντρολάρουν καλύτερα το παιχνίδι, χωρίς ωστόσο να να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία, με εξαίρεση το σουτ του Jota στο 84’ που όμως κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, όπως και εκείνο του Trent μερικά δευτερόλεπτα αργότερα.

Μετά τις δύο ευκαιρίες, η Liverpool ξεκίνησε και πάλι να ψάχνει το επόμενο γκολ και όπως συνέβη και στο πρώτο μέρος το βρήκε στο 88’, με τον Naby Keita να κάνει μια εξαιρετική κάθετη πάσα και τον Luis Diaz να σκοράρει, αφού πέρασε και τον Βλαχοδήμο! 

Η Liverpool δεν θέλησε να σταματήσει στα τρία γκολ και είχε την ευκαιρία να κάνει το 1-4 στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως ο Jota αν και βγήκε σε τετ α τετ δεν έκανε καλό κοντρόλ και στη συνέχεια νικήθηκε από τον Βλαχοδήμο.

Οι συνθέσεις:

Benfica: Βλαχοδήμος, Gilberto, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo; Weigl, Taarabt (Meite 70′); Rafa, Ramos (Mario 86′), Everton (Yaremchuk 82′); Nunez

Έμειναν στον πάγκο: Leite, Seferovic, Goncalves, Lazaro, Radonjic, Dias, Almeida, Bernardo, Morato

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (Gomez 90′), Konate, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Keita (Milner 90′), Thiago (Henderson 61′); Salah (Jota 61′), Diaz, Mane (Firmino 61′)

Έμειναν στον πάγκο: Kelleher, Matip, Τσιμίκας, Oxlade-Chamberlain, Jones, Elliott, Minamino

Επόμενος αγώνας για τους Reds την Κυριακή κόντρα στην Manchester City στο Etihad Stadium.

Ο Sadio Mane γράφει το 0-2.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com