Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Bill Shankly και Beatles στην Wondrous Gallery του Liverpool

Bill Shankly και Beatles στην Wondrous Gallery του Liverpool

Τα εμβληματικά κοστούμια των Beatles, το παλτό του Bill Shankly και μια στολή της «τηλεοπτικής» δολοφόνου Villanelle βρίσκονται μεταξύ των αντικειμένων, τα οποία θα εκτίθενται από τις 26 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας της Wondrous Gallery στο Μουσείο του Liverpool.

Η συγκεκριμένη gallery, η οποία φημίζεται για την παρουσίαση εκθεμάτων από την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική παράδοση της πόλης του Liverpool, άνοιξε τις πύλες της το 2011, αλλά παρέμεινε κλειστή για περισσότερα από τρία χρόνια, καθώς στο Μουσείο της πόλης φιλοξενήθηκαν άλλες εκθέσεις.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά 650 αντικείμενα, τα οποία ανήκαν στους πιο γνωστούς διασκεδαστές, συγγραφείς, ποιητές, ερμηνευτές, μουσικούς, κωμικούς και αθλητές της πόλης.

Μεταξύ αυτών, τα κοστούμια που έφτιαξε ο Λονδρέζος εμποροράπτης Douglas A Millings το 1963 για τους Beatles, καθώς ο manager τους Brian Epstein, αποφάσισε ότι το γκρουπ χρειαζόταν μια έξυπνη νέα εικόνα, η οποία στη συνέχεια υιοθετήθηκε ευρέως από τους θαυμαστές.

Η έκθεση αθλητικών αναμνηστικών θα περιλαμβάνει και ένα παλτό του εμβληματικού και μακροβιότερου προπονητή της Liverpool FC, Bill Shankly.

Ανάμεσα στα εκθέματα βρίσκεται και μια στολή του γκολφ, η οποία φορέθηκε από την βραβευμένη με Emmy ηθοποιό Jodie Comer, με καταγωγή από το Liverpool, πρωταγωνίστρια στη σειρά «Killing Eve» του BBC.

Στην εν λόγω σειρά η Corner ενσαρκώνει την Villanelle, μια επαγγελματία δολοφόνο, η οποία στην τρίτη σεζόν της σειράς φόρεσε την στολή, όταν ταξίδεψε στη Σκωτία για να δολοφονήσει έναν Αμερικανό, σε ένα γήπεδο γκολφ.

Στην έκθεση παρουσιάζονται και αντικείμενα, τα οποία ανήκουν και σε πιο πρόσφατα αστέρια της μουσικής, όπως η στολή της Spice Girl, Mel C, από την περιοδεία Spice World 2019.

Η Kate Johnson, υπεύθυνη του Μουσείου του Liverpool, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι, καθώς ανοίγουμε ξανά, για το κοινό, τη δημοφιλή Wondrous Place Gallery και μάλιστα με τόσα πολλά υπέροχα, νέα εκθέματα.
Οι επισκέπτες μπορούν να προσβλέπουν σε μια ζωντανή, συναρπαστική gallery, με εκθέματα βγαλμένα μέσα από την καρδιά της δημιουργικότητας της πόλης».

«Το Wondrous Place θα παρουσιάσει εκθέματα παγκοσμίου φήμης, από τους Beatles μέχρι την Liverpool και την Everton FC, αλλά και εκθέματα λιγότερο γνωστών πολιτιστικών δημιουργών. Εκείνων, δηλαδή, των συγγραφέων, των παραγωγών και των ερμηνευτών του Merseyside, η οποίοι βοήθησαν να σφυρηλατηθεί η ταυτότητα της πόλης και η θέση της στον κόσμο».

«Είμαστε ευγνώμονες σε όλους εκείνους τους ανθρώπους, τις κοινότητες και τους οργανισμούς, οι οποίοι συνεργάστηκαν μαζί μας, για να επαναλειτουργήσουμε αυτήν την πολυαγαπημένη gallery με νέο και εμπνευσμένο περιεχόμενο».

Bill Shankly και Beatles στην Wondrous Gallery του Liverpool
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com