Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 6/10/2002 Δραματική νίκη επί Chelsea με Michael Owen (vid)

Σαν σήμερα: 6/10/2002 Δραματική νίκη επί Chelsea με Michael Owen (vid)

Σαν σήμερα οι Reds του Gerard Houllier θα κερδίσουν την Chelsea στο Anfield για την Premier League, με τον Michael Owen να δίνει τη νίκη στους Κόκκινους στο τέλος της συνάντησης.

Έχοντας ξεκινήσει πολύ καλά την χρονιά οι Reds (5 νίκες και 3 ισοπαλίες στα 8 πρώτα παιχνίδια), ήθελαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό για να μην χάσουν έδαφος στο κυνήγι του τίτλου. Εμπόδιο στην προσπάθειά τους αυτή, οι Blues του Λονδίνου, οι οποίοι εκείνο το απόγευμα Κυριακής, απεδείχθησαν «σκληρά καρύδια».

Οι Reds έχασαν τον Stephane Henchoz στο 39′ λόγω τραυματισμού (μπήκε στη θέση του ο Djimi Traoré), σε ένα πρώτο ημίχρονο που θα μπορούσαν να είναι και πίσω στο σκορ, με τις ευκαιρίες που έχασαν οι φιλοξενούμενοι. Η κούραση των Κόκκινων από το μεσοβδόμαδα παιχνίδι εναντίον της Spartak Moscow (είχαν νικήσει με 5-0) και το θριαμβευτικό αποτέλεσμα, ίσως να τους είχε βγάλει από τον ρυθμό και αυτό φαινόταν στον αγωνιστικό χώρο, στο πρώτο δυνατό τεστ της χρονιάς στην Premier League.

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό και όλα έδειχναν πως το σφύριγμα της λήξης από τον «γνωστό» διαιτητή Graham Barber, θα έστελνε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με τελικό σκορ 0-0.

Στο 89′ όμως θα γινόταν η φάση που θα έκρινε το παιχνίδι υπέρ των Reds. Ο Salif Diao (που είχε περάσει στο παιχνίδι στο 74′ στην θέση του τραυματία Danny Murphy) από το κέντρο του γηπέδου και σε μονομαχία του με παίκτη των Blues θα βγάλει μπροστινή μπαλιά στο κέντρο της άμυνας της Chelsea. Εκεί θα πεταχτούν Michael Owen & Emile Heskey, με τον δεύτερο να αποφεύγει τον William Gallas και να σουτάρει προς την εστία των Μπλε.

Η μπάλα θα αποκρουσθεί από τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων Carlo Cudicini και το αριστερό κάθετο δοκάρι των Blues, αλλά δεν θα απομακρυνθεί από την μικρή περιοχή και ο Michael Owen που ακολουθούσε την φάση, θα την στείλει στα δίχτυα παρά την προσπάθεια των Mario Melchiot & William Gallas να αποσοβήσουν το μοιραίο.

Έτσι οι Reds με τη νίκη τους αυτή, θα ανέβουν μόνοι στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League, με 2 βαθμούς λιγότερους από την πρωτοπόρο Arsenal αλλά και 1 παιχνίδι λιγότερο.

Το παιχνίδι στο Anfield παρακολούθησαν 43.856 θεατές.

Στο παρακάτω video και στο σημείο 4′:52″, μπορείτε να δείτε τα γκολ των Κόκκινων:

Σαν σήμερα: 6/10/2002 Δραματική νίκη επί Chelsea με Michael Owen
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com