Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σημαντικά στοιχεία από το παιχνίδι με τη Manchester City

Σημαντικά στοιχεία από το παιχνίδι με τη Manchester City

Στο κατάμεστο Anfield, Liverpool και Manchester City μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις σε ένα συναρπαστικό αγώνα, διαφήμιση του επιθετικού ποδοσφαίρου.
Μελετώντας βαθύτερα το παιχνίδι εντοπίσαμε κάποια σημαντικά στοιχεία του αγώνα, τα οποία αξίζει να παραθέσουμε:

ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

• Mohamed Salah
Ο Αιγύπτιος επιθετικός, ο οποίος αναμένει ένα νέο συμβόλαιο από την Liverpool, σίγουρα δείχνει ότι αξίζει να ανταμειφθεί πλουσιοπάροχα. Μετά από μια πτώση στη φόρμα του, την περασμένη σεζόν, ο Μο επέστρεψε σε εξαιρετική κατάσταση. Ήταν κίνδυνος θάνατος στη δεξιά πλευρά, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.
Δημιούργησε το πρώτο γκολ της Liverpool, μεταφέροντας τη μπάλα προς τα δεξιά, πριν συγκλίνει προς το κέντρο για να τραβήξει αμυντικούς μαζί του και δίνοντας την τέλεια πάσα στο τρέξιμο του Sadio Mane.
Το δεύτερο γκολ έφερε την σφραγίδα του. Ταχύτητα, πλήρης έλεγχος της μπάλας σε μικρό χώρο, προσποίηση και τελείωμα με το «αδύνατο» πόδι. Απλά εκπληκτικό!

• Joel Matip
Ο υψηλόσωμος αμυντικός πραγματοποίησε άλλη μια μεστή εμφάνιση. Αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του σε πολλές περιπτώσεις, έχοντας 3 κερδισμένα τάκλιν, 4 κλεψίματα της μπάλας και σταματώντας 2 σουτ προς την εστία, υπερέχοντας των συμπαικτών του σε καθεμιά από αυτές τις κατηγορίες.
Έκανε επίδειξη της ταχύτητάς του ανακόπτοντας τον Raheem Sterling, σε μια φάση αργά στο παιχνίδι, όταν ο επιθετικός της City φάνηκε προς στιγμήν να φεύγει μόνος προς το τέρμα του Alisson.
Ο Matip πέρασε το κέντρο αρκετές φορές με την μπάλα στα πόδια, κουβαλώντας την πολύ ψηλά στο επιθετικό τρίτο, όταν δεν υπήρχαν επιλογές μπροστά του για να πασάρει.
Είναι ο δεύτερος καλύτερος στην ομάδα, στην προοδευτική μεταφορά της μπάλας σε απόσταση, με μέσο όρο σχεδόν 174 μέτρα ανά 90 λεπτά.

• Alisson
Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας, πέρα από μια στιγμή νευρικότητας, όπου έδωσε μια κακή πάσα, απευθείας σε έναν επιθετικό της Manchester City , ήταν εξαιρετικός. Έβγαινε γρήγορα από την εστία του και καθάριζε όλες τις φάσεις πίσω από την πλάτη της άμυνας. Ανέκοψε μάλιστα και μία επικίνδυνη αντεπίθεση της City με ένα εκπληκτικό τάκλιν στη μπάλα.
Στην επανάληψη της φάσης φάνηκε ότι θα είχε αποκρούσει το δεύτερο γκολ από τον Kevin de Bruyne, εάν δεν είχε κτυπήσει στο σώμα του Joel Matip.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

• James Milner
Ο Milner είχε εξαιρετική απόδοση στη θέση του δεξιού ακραίου αμυντικού στα δύο τελευταία παιχνίδια. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ωστόσο, ήταν ο αδύνατος κρίκος, δεινοπάθησε απέναντι στον Phil Foden και έθεσε τον εαυτό του και την ομάδα του σε κίνδυνο, σε περισσότερες από μία περιπτώσεις.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν να χρεωθεί με κίτρινη κάρτα για τακτικό φάουλ στον Foden και να περπατάει σε τεντωμένο σχοινί για το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Θα μπορούσε εύκολα να είχε χρεωθεί και με δεύτερη κίτρινη κάρτα σε ένα μαρκάρισμα πάνω στον συνήθη ύποπτο, γι’ αυτό και ο Klopp τον απέσυρε από το παιχνίδι αμέσως μετά.

• Jordan Henderson
Ο αρχηγός της Liverpool αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες στο παιχνίδι και σε πολλές περιπτώσεις παραχωρούσε εύκολα την κατοχή της μπάλας στον αντίπαλο, στο κέντρο του γηπέδου. Το ποσοστό των επιτυχημένων μεταβιβάσεων του ήταν χαμηλό, για τα δεδομένα και την ποιότητα του (κάτω από το 72%).

• Fabinho
Ο Fabinho φαινόταν κουρασμένος και συχνά κινείτο εκτός θέσης, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, καθώς υπήρχαν μεγάλα κενά στα δεξιά του. Αποκορύφωμα η μεγάλη ευκαιρία που απώλεσε στα τελευταία στάδια του παιχνιδιού, δίνοντας στον Rodri αρκετό χρόνο για να αποκρούσει το σουτ, το οποίο πιθανότατα θα έδινε το τρίποντο στην Liverpool.

ΤΑΚΤΙΚΗ

Ο Diogo Jota ξεκίνησε ως κεντρικός επιθετικός, στη θέση του Roberto Firmino, σε ένα ελεύθερο ρόλο, ούτως ώστε να κινείται συνεχώς σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους, κοιτάζοντας να δημιουργήσει προϋποθέσεις και να φέρει τον εαυτό του σε θέση βολής μέσα στο κουτί.

Ο Jordan Henderson κινείτο πολύ κλειστά στο κέντρο, για να γεμίσει τους κεντρικούς χώρους μεταξύ της άμυνας και της μεσαίας γραμμής, ρόλος που συνήθως αναλαμβάνει ο Firmino, με αποτέλεσμα ο James Milner να μένει χωρίς βοήθεια, απομονωμένος στη δεξιά πλευρά. Οι Kevin de Bruyne και Bernardo Silva εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το γεγονός αυτό και με συνεχείς πάσες στα πλάγια στόχευαν συνεχώς τα έξυπνα τρεξίματα του Phil Foden, στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Jordan Henderson κινήθηκε σε έναν βαθύτερο ρόλο για να παρέχει περισσότερη υποστήριξη στον Milner. Αυτό βοήθησε να σταθεροποιηθεί η δεξιά πλευρά και οι γραμμές της Liverpool απέκτησαν μεγαλύτερη συνοχή.

Σημαντικά στοιχεία από το παιχνίδι με τη Manchester City
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com