Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Divock Origi: Ο πιο αδικημένος «θρύλος» της Liverpool? (μέρος 2ο)

Divock Origi: Ο πιο αδικημένος «θρύλος» της Liverpool? (μέρος 2ο)

Συνέχεια του άρθρου από το μέρος 1ο

Η μαγική ασίστ του για τον Salah, πάνω από την άμυνα των Rossoneri, έφερε τον Αιγύπτιο σε θέση βολής για την ισοφάριση, στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου.
Οι αντοχές του κράτησαν περίπου μία ώρα, πριν αποχωρήσει από το παιχνίδι με κράμπες, λόγω της αποχής του από την ενεργό δράση τους τελευταίους 8 μήνες.

Ο Klopp, μετά το παιχνίδι, είπε πολύ ωραία πράγματα για τον Βέλγο επιθετικό, αλλά η αόριστη τοποθέτηση του για το μέλλον του Origi, ίσως ξένισε πολλούς.
Απλά το αφεντικό της Liverpool πιστοποίησε το γεγονός ότι ο Origi ήταν, και εξακολουθεί να είναι, προς πώληση, ακόμη και αν την ίδια ώρα τον επαινούσε για την εμφάνιση του. Παραδέχτηκε ότι η έλλειψη επαρκούς ενδιαφέροντος για τον Divock το καλοκαίρι ήταν ο λόγος για τον οποίο έμεινε στην ομάδα.
«Για να είμαι 100 % ειλικρινής, νόμιζα ότι θα έφευγε το καλοκαίρι, αλλά ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι ένα τρελό μέρος και προφανώς οι άνθρωποι ξέχασαν πόσο καλός είναι».
«Ο Div είναι ένας εξαιρετικός επιθετικός και τα πήγε καλά σήμερα. Ένας επιθετικός προς πώληση. Την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο όλοι πιστεύαμε ότι θα υπήρχε μια κατάλληλη προσφορά, αλλά προφανώς οι άνθρωποι δεν βλέπουν πολύ ποδόσφαιρο».

Ο Klopp υποστήριξε ότι ο Origi θα καθιερωθεί ως «θρύλος της Liverpool», σε μια δεκαετία από τώρα, για τη μεγάλη του συνεισφορά στην κατάκτηση του Champions League την περίοδο 2018-19. Μια σύντομη, ένδοξη περίοδος για τον ίδιο, γεμάτη γκολ, η οποία δεν θα ξεχαστεί ποτέ από το Kop.
«Οι άνθρωποι ξεχνούν τις καλές στιγμές, τόσο γρήγορα, στη ζωή και το ποδόσφαιρο. Σε 10 χρόνια, όταν ο κόσμος κοιτάξει πίσω, θα είναι θρύλος της Liverpool. Είναι πολύ νέος για να θεωρηθεί θρύλος ήδη, οπότε πρέπει να παίξει ποδόσφαιρο».
Και πρόσθεσε: «Τούτου λεχθέντος, είναι πραγματικά δύσκολο να μπεις σε αυτήν την ομάδα και κάθε εβδομάδα καλούμαι να πάρω αποφάσεις. Ο Divock δεν έχει κάνει τίποτα κακό. Προπονείται και δίνει τα πάντα. Μερικές φορές, όσο καλός κι αν είναι κάποιος παίκτης δεν αγωνίζεται και αυτό μπορεί να συμβεί όταν είναι όλοι σε φόρμα».
«Αλλά απόψε ήταν ο κατάλληλος παίκτης για την δουλειά και τα πήγε πολύ καλά. Δεν τραυματίστηκε, έπαθε κράμπες, το οποίο είναι φυσιολογικό και προς το παρόν αυτή είναι η κατάσταση. Είμαι πραγματικά χαρούμενος σήμερα που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευκαιρία που του έδωσα».

Οι πράξεις μπορεί να μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια, αλλά τα σχόλια του Klopp μετά τον αγώνα φανερώνουν την αλήθεια, δεδομένης της έλλειψης πραγματικού βάθους που διαθέτει το αφεντικό της Liverpool στην επιθετική του γραμμή.
Παρόλο που η φυγή του θεωρείται δεδομένη, ένας δυνητικά αναζωογονημένος Origi, θα μπορούσε να ανατρέψει τα δεδομένα ή μήπως ο σύλλογος έχει ήδη εντοπίσει την επόμενη προσθήκη στην επίθεσή του;

Η αλήθεια είναι ότι έχει περάσει πολύς καιρός, από τότε που ως βασικός επιθετικός του Κlopp, σημείωσε ιστορικά γκολ κόντρα στην Dortmund και την Everton (2016) και πρωταγωνίστησε στα αλησμόνητα παιχνίδια εναντίον της Barcelona και της Tottenham για το Champions League (2019).
Έκτοτε, οι εμφανίσεις του ήταν απογοητευτικές. Φαίνεται να μην ταιριάζει απόλυτα στο επιθετικό σχήμα του συλλόγου. Πιθανότατα, οι δρόμοι του με την Liverpool έπρεπε ήδη να είχαν χωρίσει.

Όμως, από την άλλη, τα λόγια της Melissa Reddy με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο:
«Δεν του αξίζει αυτή η συμπεριφορά! Ο ανταγωνισμός με τους Salah, Mane, Diogo Jota και Roberto Firmino, για μια θέση στην ομάδα, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το να προσπαθείς ένα ολόκληρο καλοκαίρι να βρεις άλλη ομάδα, σε μια ποδοσφαιρική αγορά με κατάθλιψη από τον Covid, ήταν άχαρο, απογοητευτικό και ψυχοφθόρο».

Ο Origi είναι σίγουρα ένας κορυφαίος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Οι οπαδοί που βρίσκονταν μέσα στο Anfield στο παιχνίδι με τη Milan, εκτίμησαν την ακούραστη εμφάνιση του με ένα standing ovation, καθώς αποχωρούσε κουτσαίνοντας από το γήπεδο, συνεπεία των τόσων μηνών μακριά από τις εντάσεις ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.
Ήταν μια υπέροχη υποδοχή για έναν παίκτη που πέρασε δύσκολα. Και ο οποίος, ενώ αντιμετώπιζε ένα αβέβαιο μέλλον, υπέστη το χειρότερο είδος κακοποίησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το κοινό του Anfield φώναξε ξανά ρυθμικά το όνομα του, όταν στην εκπνοή του αγώνα με την Crystal Palace, με μια εξαιρετική αμυντική προσπάθεια, απομάκρυνε την μπάλα πριν φτάσει στον Zaha. Το χειροκρότημα στο τέλος του αγώνα και πάλι εγκάρδιο.
Ο Origi, ο οποίος κάποτε είπε «ίσως αν δεν ήμουν ποδοσφαιριστής, θα ήμουν ψυχολόγος», έχει αξιοσημείωτη ψυχική αντοχή. Άλλωστε, το έχει πολλάκις αποδείξει με την ικανότητά του να βγαίνει από το περιθώριο, να αποτινάσσει την αίσθηση του ανεπιθύμητου και να προσπαθεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ομάδας.

Ο 26χρονος Divock, ο οποίος χρηματοδοτεί γενναιόδωρα μια υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Liverpool, μπορεί να μην έχει άλλες ευκαιρίες. Μπορεί να πέσει ξανά στις σκιές. Αυτό αντικατοπτρίζει τη δύναμη της αρχικής ενδεκάδας της Liverpool και όχι απαραίτητα τις ικανότητες του.
Η καλή του εμφάνιση ακόμα και χθες με την Norwich City, δεν φαίνεται ικανή να αλλάξει τα δεδομένα, με τη Liverpool να παρουσιάζεται πρόθυμη να αφήσει τον Origi να φύγει, στη σωστή τιμή, τον προσεχή Ιανουάριο.

Ίσως και να είναι η καλύτερη απόφαση και για τους δύο.

Ίσως σε μια δεκαετία από σήμερα, με βάση τα λεγόμενα του Jurgen Klopp, να μιλούμε για τον πιο αδικημένο «θρύλο» της Liverpool…

Divock Origi: Ο πιο αδικημένος «θρύλος» της Liverpool?
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com