Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Gomez: «Θέλουμε να κρατήσουμε το μομέντουμ με την Palace»

Gomez: «Θέλουμε να κρατήσουμε το μομέντουμ με την Palace»

Δηλώσεις στο www.liverpoolfc.com έκανε σήμερα (17/9) ενόψει το αγώνα με την Crystal Palace στο Anfield ο Joe Gomez, μιλώντας για την επιστροφή του, τον αγώνα με την Milan, τον Matip αλλά και τον επερχόμενο αγώνα του Σαββάτου.

Joe, ήταν η πρώτη σου συμμετοχή στην βασική ενδεκάδα από την αρχή του προηγούμενου Νοέμβρη απέναντι στην Ac Milan. Πόσο ωραίο ήταν το συναίσθημα να είσαι πάλι εκεί έξω; 

Προφανώς ήταν μια πολύ σπέσιαλ στιγμή για εμένα. Ξόδεψα πολλούς μήνες στο γυμναστήριο σκεπτόμενος το να είμαι πίσω. Να είμαι πίσω σε αυτές τις καταστάσεις – το πρώτο μας παιχνίδι στο Champions League με τους οπαδούς μας μετά την πανδημία – ήταν μια σπέσιαλ στιγμή. Πιστεύω πως τα παιδιά έπαιξαν πάρα πολύ καλά και είναι σημαντικό ότι πήραμε αυτούς τους πρώτους τρεις βαθμούς στον όμιλο.

Το παιχνίδι είχε σχεδόν τα πάντα. Πώς ήταν αυτό για εσένα, το να είσαι μέρος αυτού μέσα στο γήπεδο;

Ήταν ενδιαφέρον! Προφανώς θα προτιμούσαμε να είναι λίγο πιο ήρεμα πίσω! Αλλά με το να παίζουμε απέναντι σε κορυφαίους αντιπάλους όπως η AC Milan, θα έχουμε τις δοκιμασίες μας και ευτυχώς τα παιδιά έπαιξαν καλά και πήραμε τους τρεις βαθμούς. Αυτό οφείλεται στη ποιότητα των επιθετικών μας και φυσικά στον αρχηγό μας που έβαλε ένα σπουδαίο γκολ. Στο σύνολο, ήταν μια καλή βραδιά.

Πώς νιώθεις για τη δική σου εμφάνιση;

Προφανώς περνούσαν πολλά πράγματα από το μυαλό μου. Υπάρχουν πολλές πλευρές σε αυτή τη κατάσταση νοητικά, όταν δεν έχεις παίξει τόσο καιρό, πολύ οραματισμός διαφόρων καταστάσεων. Αλλά με το που βγαίνεις εκεί έξω, με τον θόρυβο και την ατμόσφαιρα από πίσω σου, τότε όλα αυτά εξαφανίζονται. Το απόλαυσα. Προφανώς είμαι πολύ ευγνώμων για το ότι επέστρεψα. Όπως είπα, ήταν μια στιγμή για την οποία περίμενα καιρό, οπότε ευχαριστήθηκα πολύ την χθεσινή μέρα.

Η δική σου επιστροφή και του Virgil τράβηξαν τα βλέμματα περισσότερο το καλοκαίρι, αλλά και ο Joel Matip επέστρεψε εντελώς υγιείς. Έπαιξες μαζί του απέναντι στη Milan – πόσο εντυπωσιασμένος είσαι με το δικό του ξεκίνημα στη σεζόν.

Ο Joel είναι απίστευτος. Έχει τόσες ικανότητες που πιστεύω πως δεν επαινείται αρκετά. Όπως είπες, και εκείνος είχε έναν αρκετά σοβαρό τραυματισμό, και στο ξεκίνημα της χρονιάς με το τρόπο που έχει ξεκινήσει δείχνει πόσο καλός παίκτης είναι. Προφανώς είναι ένας αρκετά χαμηλών τόνων τύπος και μένει στο παρασκήνιο, αλλά αξίζει όλους τους επαίνους γιατί είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και ένας πραγματικά κορυφαίος παίκτης. Όπως ο Virg, είναι και αυτός κάποιος από τον οποίο μαθαίνω πολλά.

Ποιά είναι η άποψή σου για τις εξορμήσεις του Joel με την μπάλα στην επίθεση; Ο Alisson τον αποκάλεσε «πλέι μέικερ» πριν από το παιχνίδι με την Milan.

Τον βλέπεις στην αρχή και λες ότι δεν θα έχει ούτε την ευελιξία ούτε την ικανότητα να ντριπλάρει με το τρόπο που το κάνει. Αλλά είναι μια σημαντικότατη ικανότητα και το να μπορεί να βγει μπροστά – όπως έκανε με την Leeds – και να ελέγχει το παιχνίδι και να δημιουργεί ευκαιρίες είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Του κάναμε λίγο πλάκα γιατί στις βαθμολογίες στο FIFA, η ντρίπλα του δεν ήταν ανάλογη με αυτή που είναι στη πραγματική ζωή. Είναι ένας απίστευτος παίκτης.

Πόσο σημαντικό είναι στη συνέχεια του παιχνιδιού με την AC Milan να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να έχουμε μια καλή εμφάνιση με την Palace;

Η συγκέντρωση αλλάζει κατευθείαν. Είναι μία έντονη περίοδος, χωρίς πολύ χρόνο για προπόνηση ανάμεσα στα παιχνίδια. Αλλά ψυχολογικά πρέπει να αλλάζουμε στη Premier League κατευθείαν, κάτι που δεν είναι εύκολο. Η Palace δεν είναι ποτέ ένα εύκολο παιχνίδι, θα το κάνουν δύσκολο για εμάς. Έχουν κάποιους πολύ καλούς παίκτες και κατευθείαν η συγκέντρωσή μας αλλάζει σε αυτούς. Προφανώς θέλουμε να κρατήσουμε το μομέντουμ και να συνεχίσουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα το Σαββατοκύριακο.

Τι περιμένεις από την Palace, η οποία είχε ένα καλό αποτέλεσμα το περασμένο Σαββατοκύριακο απέναντι στη Tottenham Hotspur;

Προφανώς αυτό θα τους δώσει αυτοπεποίθηση. Νομίζω πως αυτή είναι η φύση της Premier League και, όπως είπα, έχουν εξαιρετικούς παίκτες όπως ο Zaha, πραγματικούς κινδύνους. Θα μπουν στο παιχνίδι με μεγάλη αυτοπεποίθηση μετά από αυτό, και δικαίως. Αλλά είναι στο χέρι μας να κρατήσουμε το μομέντουμ και να συνεχίσουμε την καλή μας φόρμα.

Πώς θα εκτιμούσες το ξεκίνημα της χρονιάς μέχρι στιγμής;

Πιστεύω πως σίγουρα είναι θετικό. Πιστεύω πως υπάρχει καλή ψυχολογία στην ομάδα. Προφανώς φτιάχνουμε ρυθμό, αλλά ξέρουμε πως όλα τα ματς είναι σημαντικά. Οι τελευταίες χρονιές μας έδειξαν πόσο σημαντικό είναι να πάρουμε το απόλυτο των βαθμών. Ήταν τόσο κοντά οι ομάδες τις τελευταίες σεζόν που η μία στιγμή έλλειψης συγκέντρωσης ή μια υποεκτίμηση του αντιπάλου μια εβδομάδα μπορεί να σου κοστίσει στη μάχη για το πρωτάθλημα. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί ξανά και  αυτό σημαίνει να είμαστε σταθερά – εβδομάδα ανά εβδομάδα – έτοιμοι. Θα είναι μια δύσκολη δοκιμασία. Έδειξαν τη προηγούμενη αγωνιστική ότι μπορούν να κερδίσουν κορυφαίους αντιπάλους όπως η Tottenham, και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις απειλές τους.

Eπέστρεψε μαζί με τον Van Dijk από τραυματισμό ο Joe Gomez.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com