Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 12/9/1989 Νίκη – ιστορικό ρεκόρ επί Crystal Palace (vid)

Σαν σήμερα: 12/9/1989 Νίκη – ιστορικό ρεκόρ επί Crystal Palace (vid)

Σαν σήμερα οι Reds του Kenny Dalglish θα συντρίψουν την Crystal Palace στο Anfield για το πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας ένα ιστορικό ρεκόρ αριθμού σκόρερς!!!

Το Κόκκινο πάρτυ μόλις στο 7′ όταν ο Steve Nicol άνοιξε το σκορ από ασίστ του Ronnie Whelan, για να κάνει το 2-0 ο Steve McMahon από ασίστ του Steve Nicol στο 15′. Το ημίχρονο θα κλείσει με ακόμα ένα Κόκκινο γκολ, με τον Ian Rush να χρήζεται σκόρερ από ασίστ του Peter Beardsley στο 45′.

Με το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου, θα περίμενε ο περισσότερος φίλαθλος κόσμος οι γηπεδούχοι να κατεβάσουν ρυθμούς, αντιθέτως οι Reds συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό! Το 4-0 σημειώθηκε από τον Gary Gillespie στο 56′ από ασίστ του John Barnes, για να κάνει το 5-0 ο Peter Beardsley από ασίστ του Ian Rush στο 61′.

Στο 67′ ο John Aldridge μπήκε στη λίστα των σκόρερς εκτελώντας εύστοχα πέναλτι, με τον σκόρερ να πηγαίνει κατ’ ευθείαν στο σημείο εκτέλεσης αφού είχε μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο, στη θέση του Peter Beardsley!!!

Τελειωμό δεν είχε το μαρτύριο των «Αετών» αφού ο John Barnes στο 79′ θα σημειώσει το 7-0 με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, για να κάνει το 8-0 ο διεθνής Σουηδός αμυντικός των Reds Glenn Hysén από ασίστ του John Barnes στο 82′.

Ο θρίαμβος των Κόκκινων ολοκληρώθηκε με την λήξη του παιχνιδιού, με σκόρερ τον άνθρωπο που ξεκίνησε το πάρτυ των γκολ, τον Steve Nicol (90′).

Έτσι οι Reds ολοκλήρωσαν την ιστορική νίκη επί της Crystal Palace, έχοντας στο φύλλο αγώνα 8 (!) διαφορετικούς σκόρερς!!!

Για τον John Aldridge αυτό ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με την famous Red shirt, το οποίο έκλεισε με γκολ, ενώ για τον Glenn Hysén το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Liverpool.

Την πανδαισία των γκολ στο Anfield εκείνο το βράδυ Τρίτης παρακολούθησαν 35.779 τυχεροί θεατές και διαιτητής ήταν ο K.P. Barratt.

Ακολουθούν στιγμιότυπα και τα γκολ από το πάρτυ των Reds εναντίον των Eagles:

Σαν σήμερα: 12/9/1989 Νίκη – ιστορικό ρεκόρ επί Crystal Palace
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com