Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ψάχνει να βρει λύση για τους Βραζιλιάνους η Liverpool

Ψάχνει να βρει λύση για τους Βραζιλιάνους η Liverpool

Τις επόμενες κινήσεις της όσον αφορά την υπόθεση συμμετοχής των Alisson-Fabinho στον Κυριακάτικο αγώνα με την Leeds προετοιμάζει η Liverpool.

Η άποψη των Reds είναι πως η FIFA δεν έχει δικαίωμα να εφαρμόσει την ποινή των πέντε ημερών για την επιλογή να αγνοήσουν οι Firmino-Alisson-Fabinho την κλήση τους στην εθνική Βραζιλίας, λόγω των αμετάκλητων εμποδίων που έχει υψώσει η πανδημία του Covid-19.

Σε περίπτωση που οι ομάδες της Premier League που επηρεάζονται από την εν λόγω κατάσταση δεν πείσουν την CBF να μην συνεχίσει τις κινήσεις αυτές, ο μοναδικός τρόπος να αγωνιστούν τουλάχιστον αυτό το Σαββατοκύριακο οι ποδοσφαιριστές χωρίς τον φόβο μηδενισμού, είναι να προσφύγουν στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο (το κατά κόσμον CAS) και να ζητήσουν ειδική άδεια έτσι ώστε να μην επιβληθεί καμία ποινή μέχρι να λυθεί η διαμάχη.

Σύμμαχο στην όλη κατάσταση οι ομάδες έχουν την ECA (European Club Association) – στην οποία για καλή τους τύχη έχουν επιστρέψει οι Liverpool και Manchester City μετά το φιάσκο με την European Super League – η οποία πιστεύει πως νομικά ο εν λόγω αγώνας έχει βάση, καθώς οι κανόνες της FIFA ξεκάθαρα αναφέρουν πως οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι διαθέσιμοι για τους συλλόγους τους μέχρι και 48 ώρες μετά το κλείσιμο του παράθυρου των εθνικών, κάτι που θα παραβιαζόταν λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων της Αγγλίας.

Από την άλλη η FIFA σκέφτεται και τα επόμενα δύο διαλλείματα του Οκτώβρη και του Νοέμβρη για τις εθνικές, καθώς ελπίζει πως οι Βρετανικές Αρχές θα δώσουν ειδικές άδειες στους ποδοσφαιριστές για να εισέλθουν στη χώρα χωρίς να χρειαστεί να μπουν σε 14ήμερη καραντίνα, έτσι ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις.

Ότι και να γίνει πάντως, οι τρεις ποδοσφαιριστές θα είναι καθαροί από τιμωρίες για τη μεσοβδόμαδη πρεμιέρα της Liverpool στο UEFA Champions League με αντίπαλο την Milan, παρόλο που ο Roberto Firmino λογικά θα απουσιάζει λόγω προβλήματος τραυματισμού.

Σύμμαχος της Liverpool στη διαμάχη με την CBF και η ECA, με πρόεδρο τον Nasser Al-Khelaifi, πρόεδρο της Paris Saint-Germain.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com