Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Phillips: «Ο Konate έχει ταιριάξει τέλεια στην ομάδα»

Phillips: «Ο Konate έχει ταιριάξει τέλεια στην ομάδα»

Αποκλειστική συνέντευξη έδωσε στην Liverpool Echo o Nat Phillips, στην οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη περσινή χρονιά, στο δανεισμό του στη Stuttgart αλλά και στον Ibrahima Konate.

Ο γεννημένος στο Bolton, γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Jimmy Phillips που έκανε παραπάνω από 200 συμμετοχές με τους Wanderers, ήταν στο McDonald’s Fun Football Festival, στο οποίο μίλησε και έπαιξε ποδόσφαιρο με παιδιά της περιοχής.

«Όταν είσαι ένα νέο παιδί και αυτό είναι που ονειρεύεσαι να γίνεις τότε κοιτάς εκείνους που τα κατάφεραν και έκαναν καριέρα», είπε ο Phillips.

«Τα παιδιά που έπαιξαν με την Αγγλία το καλοκαίρι και προέρχονται από την Liverpool, όπως ο Trent Alexander-Arnold αλλά και ο Harvey Elliott με αυτά που κάνει τώρα, είναι έμπνευση για τα παιδιά αυτά».

«Σίγουρα πιστεύω πέρυσι, έχοντας συνεισφέρει και νοιώθοντας ότι έχω συνεισφέρει, ένιωσα πως κέρδισα αυτή την εμπιστοσύνη με την φανέλα από τους συμπαίκτες μου κατά τη διάρκεια της χρονιάς και νιώθω πιο άνετος τώρα, σαν το σπίτι μου», είπε για όσα έγιναν την περσινή χρονιά.

«Όταν (σ.σ. ο Jurgen Klopp) μου έδωσε την πίστη να γεμίσω το κενό που δημιουργήθηκε λόγω των τραυματισμών, τότε για την υπόλοιπη χρονιά, αυτή η πίστη έμεινε μέσα μου».

«Με το νέο συμβόλαιο, είναι μεγάλη φιλοφρόνηση για εμένα και είναι κάτι που μου δίνει την ώθηση να προσπαθήσω να ανταποδώσω τη πίστη στο σύλλογο και τους φιλάθλους».

«Έκανα το ντεμπούτο μου πέρυσι και εν τέλει έπαιξα πολύ μέχρι το τέλος της χρονιάς. Μετά έπαιξα ένα ρόλο στο να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στο Champions League, κάτι για το οποίο έπρεπε να αλλάξουμε τους στόχους μας μέσα στη χρονιά, αλλά ήταν αυτό που ήταν και στο τέλος της χρονιάς το να το πετύχουμε, μετά από όσα περάσαμε, ήταν τεράστιο για εμένα».

«Η περσινή χρονιά δεν πήγε όπως θέλαμε, όπως ελπίζαμε. Προφανώς, ο τρόπος που τελείωσε ήταν σαν ένα γλυκό τέλος σε μια πικρή χρονιά αλλά όπως και να έχει θέλουμε να επανορθώσουμε και δεν έχουμε λόγο να μην το κάνουμε».

«Ήταν πολλές οι διαφορές», είπε ο Phillips για την ξαφνική μετάβαση από την U23. «Ήμουν στον έβδομο ουρανό επειδή έκανα το ντεμπούτο μου και έπαιζα συχνά, κάτι που δεν περίμενα στην αρχή της χρονιάς».

«Είναι κάτι που ονειρευόμουν όλη μου τη ζωή και να μπορώ να το κάνω για μια ομάδα του μεγέθους της Liverpool το πήγε σε ένα άλλο επίπεδο».

«Υπήρχε μεγάλη πίεση επειδή η χρονιά δεν πήγαινε όπως θα θέλαμε και υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες από εμάς».

«Έχει ταιριάξει τέλεια στην ομάδα», είπε για τον Ibrahima Konate.

«Σαν άτομο πάει πολύ καλά με τα παιδιά, δεν είναι ντροπαλός αλλά φαίνεται σαν να θέλει πολύ να μάθει και να βελτιωθεί. Έχει κίνητρο και δουλεύει σκληρά».

«Από όσο έχω δει από εκείνον στη προετοιμασία, δείχνει να είναι ένας πραγματικά κορυφαίος παίκτης και ένας κορυφαίος αμυντικός».

«Σωματικά είναι απίστευτος. Είναι τόσο νέος και έχει πολύ χρόνο ακόμα να βελτιωθεί και είμαι σίγουρος πως θα το κάνει αυτό εδώ στη Liverpool».

«Με βοήθησε απίστευτα», είπε για τον δανεισμό του στη Stuttgart. «Δεν είναι μόνο η ποδοσφαιρική πλευρά αλλά επίσης είναι το να φεύγεις από το σπίτι, να μετακομίζεις, να προσπαθείς να προσαρμοστείς σε μια νέα ομάδα, τα πάντα».

«Σε αναπτύσσει σαν άτομο, τον χαρακτήρα σου, σου χτίζει μια συγκεκριμένη ευθυμία μέσα σου και χωρίς τον δανεισμό μου, θα είχα βρει τη περσινή χρονιά πολύ πιο δύσκολη».

«Όταν ήμουν στη Stuttgart υπήρχε τεράστια πίεση να πάρουμε την άνοδο. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή, θα ήταν αποτυχία αν δεν το καταφέρναμε».

«Οπότε υπήρχαν ομοιότητες με πέρυσι. Και με ότι προσπαθούσαμε να κάνουμε πέρυσι, είχα την δυνατότητα να κοιτάξω σε αυτή την εμπειρία και να σταθώ σε αυτή οπότε σίγουρα πιστεύω το ίδιο για τον Rhys Williams, θα τον βοηθήσει επίσης με το να παίρνει παιχνίδια».

«Όλο το καιρό που προπονούμαι με τη πρώτη ομάδα, έπρεπε να παίξω απέναντι σε εκείνους, τον Mo, τον Sadio, τον Bobby και τον Jota από τότε που ήρθε, τον Divock, αυτοί είναι επιθετικοί παγκόσμιας κλάσης και σε βοηθούν να βελτιωθείς σαν παίκτης γιατί δοκιμάζεσαι στο κορυφαίο επίπεδο κάθε μέρα».

«Είναι μια περίπτωση όπου είτε βυθίζεσαι είτε κολυμπάς, πρέπει να προσαρμοστείς το οποίο είναι κάτι που κάνω τα τελευταία χρόνια και ως αποτέλεσμα σε κάνει καλύτερο παίκτη». 

Ο Nat Phillips βοήθησε πέρυσι τους Reds, οι οποίοι τον επιβράβευσαν με επέκταση συμβολαίου.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com