Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ένας 1ος απολογισμός της θερινής μεταγραφικής περιόδου της Liverpool

Ένας 1ος απολογισμός της θερινής μεταγραφικής περιόδου της Liverpool

Το θερινό μεταγραφικό παράθυρο «έκλεισε» την Τρίτη, με την Liverpool, όπως συμβαίνει γενικά τα τελευταία χρόνια, να έχει μια ήρεμη μέρα. Δεν υπήρξαν νέες αφίξεις στο Anfield και οι αναχωρήσεις ήταν ελάχιστες.

Οι Reds ολοκλήρωσαν την περίοδο μεταγραφών έχοντας προσθέσει μόνο ένα νέο πρόσωπο στην ομάδα, με την απόκτηση του Ibrahima Konate, από την RB Leipzig, τον Μάιο.

Στο διάστημα αυτό έφυγαν οι Gini Wijnaldum και Xherdan Shaqiri, καθώς και περιθωριακοί παίκτες όπως ο Marko Grujic και ο Harry Wilson.
Η διοίκηση επικεντρώθηκε στην επέκταση συμβολαίων βασικών παικτών, με τελευταίες τις περιπτώσεις του αρχηγού Jordan Henderson και του αμυντικού Nat Phillips (η έκπληξη της ημέρας), οι οποίες ήταν και οι μοναδικές για την κόκκινη πλευρά του Merseyside, πριν κλείσει το παράθυρο μεταγραφών.

Η Liverpool, τουλάχιστον, έχει ξεκινήσει αρκετά καλά τη σεζόν, με 7 βαθμούς στα 3 πρώτα παιχνίδια της. Ωστόσο, αν η επιλογή της διοίκησης να μην προχωρήσει σε περαιτέρω μεταγραφές, αυτό το καλοκαίρι, ήταν σωστή ή όχι μένει να το δούμε.

Η άφιξη του Konate θα πρέπει, θεωρητικά, να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα στο Anfield. Η Liverpool χρειαζόταν πολύ έναν κεντρικό αμυντικό και ο 22χρονος είναι ένας παίκτης με πολλές δυνατότητες, όπως αντικατοπτρίζεται και από το κόστος μεταγραφής των 36 εκατομμυρίων λιρών.
Δεν έχει ακόμη αγωνιστεί, αλλά αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής, καθώς οι Joel Matip, Virgil van Dijk και Joe Gomez δεν βρίσκονται σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα, μετά από μακρά απουσία λόγω τραυματισμών. Ο Konate, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους μελλοντικούς στυλοβάτες της ομάδας είναι ικανός να έχει αντίκτυπο και στο σήμερα.

Η Liverpool, κάπως απροσδόκητα, επέλεξε να μην κάνει μεταγραφή στον χώρο της μεσαίας γραμμής, μετά και την αποχώρηση του Wijnaldum, δίνοντας στον 18χρονο Harvey Elliott έναν αυξημένο ρόλο στην βασική ομάδα και παρέχοντας εμπιστοσύνη στους Naby Keita και Alex Oxlade-Chamberlain.

Τα ονόματα των Marcel Sabitzer (κατέληξε στην Bayern Munich) και James Ward-Prowse «έπαιξαν» στο ρεπορτάζ των Reds, χωρίς ουσιώδη κατάληξη.
Στην επίθεση, το ενδιαφέρον για τους Jarrod Bowen (West Ham), Ismaila Sarr (Watford) και Harvey Barnes (Leicester) δεν μετουσιώθηκε σε πράξη και η Liverpool συνεχίζει τη σεζόν στηριζόμενη σε μεγάλο βαθμό στους τέσσερις βασικούς επιθετικούς της, με τους Takumi Minamino και Divock Origi να μην έχουν πείσει τεχνική ηγεσία και οπαδούς ότι αποτελούν αξιόπιστες λύσεις. Ο πρόσφατος τραυματισμός του Roberto Firmino ενέτεινε τις ανησυχίες των οπαδών, με την απώλεια του, δεδομένων των συνθηκών, να αποτελεί τεράστιο πλήγμα για τους Reds.

Η αποχώρηση του Wijnaldum, ο οποίος προσχώρησε στην Paris Saint-Germain ως ελεύθερος, άφησε τη μεγαλύτερη τρύπα στην ομάδα του Klopp. Ο Ολλανδός αγωνίστηκε σχεδόν σε 250 παιχνίδια, τις τελευταίες 5 σεζόν, έχοντας ως κύρια χαρακτηριστικά την ανθεκτικότητα, την ευελιξία και την ποιότητά του.

Ο Shaqiri μεταγράφηκε στη Lyon, προς το τέλος του παραθύρου, μια συμφωνία που θα αποφέρει στην Liverpool 9,5 εκατομμύρια λίρες με πρόσθετα. Ο Ελβετός σταρ, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία του να φύγει, έχει αντικατασταθεί, όπως όλα δείχνουν, από τον Harvey Elliot.
Οι άλλες αποχωρήσεις, γενικά, ήταν παίκτες των οποίων οι ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα ήταν ανύπαρκτες. Οι Wilson και Grujic χρειάστηκε να αποχωρήσουν μετά από χρόνια δανεισμού με την Liverpool να εισπράττει 23,5 εκατομμύρια λίρες, μαζί με 6,5 εκατομμύρια λίρες για τον Taiwo Awoniyi, ο οποίος μεταγράφηκε στην Union Berlin.

Ο Liam Millar (1,3 εκατομμύρια λίρες) στην Basel και ο Kamil Grabara (3 εκατομμύρια λίρες) στην FC Copenhagen ολοκλήρωσαν τις πωλήσεις, ενώ οι Rhys Williams (Swansea), Ben Davies (Sheffield United), Ben Woodburn (Hearts), Adam Lewis (Livingston), Sepp van den Berg (Preston), Jake Cain (Newport), Luis Longstaff (Queens Park) και Leighton Clarkson (Blackburn) έφυγαν ως δανεικοί.

Οι Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson, Fabinho, Alisson Becker, Virgil van Dijk και Henderson έχουν υπογράψει νέες μακροπρόθεσμες συμφωνίες, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με τον Mohamed Salah.
Οι Keita και Oxlade-Chamberlain, καθώς και οι Sadio Mane και Roberto Firmino, βρίσκονται επίσης στα τελευταία δύο χρόνια των συμβολαίων τους.

Η μεγάλη ανησυχία για την Liverpool, όπως και το περασμένο καλοκαίρι, είναι η έλλειψη βάθους στο ρόστερ της.
Η βασική ενδεκάδα παραμένει τρομερή και οι εναλλακτικές επιλογές τόσο στην άμυνα όσο και στη μεσαία γραμμή θεωρούνται ποιοτικές, αν και αυτό εξαρτάται από το κατά πόσο παίκτες όπως οι Matip, Keita και Oxlade-Chamberlain μπορούν να παραμείνουν σε φόρμα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα και αν άλλοι όπως ο Thiago Alcantara και ο Kostas Tsimikas μπορούν να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στο παιχνίδι της ομάδας.
Η απουσία από τον πάγκο ενός ποιοτικού επιθετικού θα μπορούσε να κοστίσει, ιδιαίτερα σε μια σεζόν που θα επηρεαστεί από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Η πίστη του Klopp στον Minamino είναι αμφισβητήσιμη, την ίδια ώρα που και ο Origi είναι σκιά του εαυτού του, τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Elliott έχει αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο, οι δυνατότητες του Curtis Jones παραμένουν υποτιμημένες σε ορισμένα σημεία και ο Kaide Gordon, στα 16 του, φαίνεται μεγάλο ταλέντο, αλλά η Liverpool δεν έχει την αποδεδειγμένη ποιότητα των αντιπάλων της, όσον αφορά το βάθος της ομάδας.

Το αν θα κοστίσει είναι κάτι που μένει να το δούμε. Aυτός είναι και ο μεγαλύτερος φόβος των οπαδών των Reds.

Το θερινό μεταγραφικό παράθυρο «έκλεισε» την Τρίτη, με την Liverpool, όπως συμβαίνει γενικά τα τελευταία χρόνια, να έχει μια ήρεμη μέρα.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com