Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ήταν καλύτερη αλλά δεν κέρδισε

Ήταν καλύτερη αλλά δεν κέρδισε

Ισόπαλη με την Chelsea στο Anfield αναδείχθηκε η Liverpool για την τρίτη αγωνιστική της Premier League. Οι Reds ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως δεν μπόρεσαν να βρουν το νικήτηριο γκολ, για να πάρουν τους 3 βαθμούς.

Ο Mo Salah σημείωσε το τέρμα των Reds.

Α’ Ημίχρονο: Με τρεις αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Burnley ξεκίνησαν οι Reds στον αγώνα με την Tottenham. Οι Robertson, Fabinho και Firmino πήραν φανέλα βασικού αντί των Τσιμίκα, Keita και Jota.

Η πρώτη φάση του αγώνα άνηκε στους γηπεδούχους, με το αριστερό εκτός περιοχής σουτ του Elliott να καταλήγει λίγο εκτός εστίας του Mendy, ενώ μεγάλη ευκαιρία είχαν οι Reds και στο 10’ με τον Henderson, ο οποίος έλαβε την εξαιρετική πάσα του Trent αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Mendy από κοντινή απόσταση.

Το σκορ άνοιξε όμως από τους Μπλε του Λονδίνου στο 21ο λεπτό με κεφαλιά του Kai Havertz, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Reece James. Η μπάλα πήρε την κατάλληλη καμπύλη, ο Alisson δεν μπόρεσε να αντιδράσει και ο Γερμανός χρίστηκε σκόρερ.

Οι Reds αν και μπήκαν καλά στον αγώνα, δεν συνέχισαν με τον ίδιο τρόπο, όντας επηρεασμένοι από το τέρμα του Havertz, με την Chelsea να φτάνει κοντά δτο δεύτερο της γκολ στο 35ο λεπτό με τον Mason Mount, όταν το πλασέ του Άγγλου λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίχτυα του Alisson. Λίγες στιγμές αργότερα έφυγε ψηλά η εντός περιοχής προσπάθεια του Harvey Elliott.

Η αναμέτρηση δεν εξελισσόταν καλά για την ομάδα του Klopp και ο Γερμανός τεχνικός αποφάσισε να πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή στο 42’ με τον Diogo Jota να αντικαθιστά τον Bobby Firmino, ο οποίος δεν έκανε αισθητή την παρουσία του.

Η Liverpool κατάφερε όμως να κλείσει με τον πιο ιδανικό τρόπο το πρώτο μέρος, καθώς και να ισοφάρισε και κέρδισε την αποβολή του James!

Ο Robertson εκτέλεσε το κόρνερ, ο Matip βρήκε την μπάλα δύο φορές, την δεύτερη με κεφαλιά, ο Mendy την έδιωξε πριν περάσει την εστία, ο Mane προσπάθησε να σκοράρει με το rebound, ο James την απομάκρυνε με το χέρι, για να καταλήκει εκείνη πάνω στον Jota και να απομακρύνει ο James και πάλι!

Ο αμυντικός της Chelsea είχε όμως απομακρύνει με το χέρι την πρώτη φορά, ο Taylor το είδε στο VAR, τον απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα υπέδειξε πέναλτι και ο Mo Salah το μετέτρεψε σε γκολ, όπως συνηθίζει!

Β’ Ημίχρονο: Η Liverpool μπήκε στην επανάληψη, όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο μέρος, έχοντας δύο ευκαιρίες στο 51’. Πρώτα με κεφαλιά του Jota που κατέληξε άουτ και έπειτα με δυνατό σουτ του van Dijk, το οποίο απέκρουσε ο Mendy. 

Στο 58ο λεπτό οι Reds πλησίασαν ξανά στο δεύτερο γκολ με πλασέ του Henderson, το οποίο θύμισε αρκετά εκείνο που είχε πετύχει το 2016 στο Stamford Bridge. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι Κόκκινοι απείλησαν ξανά με τα δυνατά σουτ των Fabinho και Robertson, τα οποία απέκρουσε εντυπωσιακά ο Mendy. 

Στο 74’ η Liverpool πραγματοποίησε την δεύτερη της αλλαγή, με τον Thiago να περνά αντί του Henderson. 

Στο 84’ και στο 85’ είχαμε δύο ευκαιρίες, μια κάθε ομάδα. Αρχικά η Chelsea με μέτριο σουτ του Kovacic και στη συνέχεια η Liverpool με αδύναμο του Salah. Ακολούθησε και ένα πιο δυνατό του Alexander-Arnold, όμως ούτε με εκείνο νικήθηκε ο Mendy. 

Στο 85’ πέρασε και ο Κώστας Τσιμίκας στο ματς αντί του Andy Robertson. 

Στο 90’ ήταν η σειρά του Jota να απειλήσει ξανά με κεφαλιά, για να απομακρύνει και πάλι σε κόρνερ ο Mendy.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson (Τσιμίκας 86′), Fabinho, Henderson (Thiago 74′), Elliott, Salah, Mane, Firmino (Jota 43′)

Έμειναν στον πάγκο: Kelleher, Konate, Gomez, Keita, Oxlade-Chamberlain, Minamino

Chelsea: Mendy, Azpilicueta, Christensen, Rudiger, James, Jorginho, Kante (Silva 46′), Alonso, Havertz (Kovacic 46′), Mount, Lukaku

Επόμενος αγώνας για τους Reds σε δύο εβδομάδες στην έδρα της Leeds.

Δεν έκανε το 3 στα 3 η Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com