Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Neville & Carragher διαφώνησαν πως πρέπει οι Reds να αντιμετωπίσουν τον Lukaku

Neville & Carragher διαφώνησαν πως πρέπει οι Reds να αντιμετωπίσουν τον Lukaku

Οι Jamie Carragher και Gary Neville, στα πλαίσια της εκπομπής του Sky Sports, Monday Night Football, συζήτησαν για τον αποτυχημένο, όπως εξελίχθηκε, τρόπο της Arsenal να σταματήσει τον Romelu Lukaku και την διαφορετική προσέγγιση, την οποία η Liverpool πρέπει να ακολουθήσει στο παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου. Ο Romelu Lukaku πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, για την Chelsea, στο 2-0 επί της Arsenal την Κυριακή, μοιάζοντας ασταμάτητος κατά περιόδους.

Ο Jamie Carragher τόνισε ότι η Liverpool δεν θα κάνει αλλαγές στον αγώνα με την Chelsea, καθώς διαθέτει τον Virgil van Dijk, ο οποίος μπορεί να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε στο ένας εναντίον ενός.

«Δεν προσπαθώ να μειώσω την αξία του Lukaku. Τον έχουμε ξαναδεί στην Αγγλία, είναι κορυφαίος επιθετικός. Αλλά αυτό που είδαμε να κάνει απέναντι στην Arsenal δεν σημαίνει ότι θα το βλέπουμε απέναντι σε κάθε άμυνα. Ήταν κακή οργάνωση».
«Ο Lukaku δεν πραγματοποιούσε τέτοιες εμφανίσεις, κάθε εβδομάδα, ούτε με την φανέλα της Manchester United, ούτε με τη φανέλα της Everton. Είναι ένας κορυφαίος επιθετικός, ο οποίος σίγουρα θα πετύχει πολλά γκολ, αλλά η εμφάνιση του, στο συγκεκριμένο παιχνίδι, οφειλόταν στα τραγικά λάθη της Arsenal».

Από την άλλη ο Gary Neville, εκφράζοντας την διαφωνία του, τόνισε ότι για να μπορέσει η Liverpool να σταματήσει τον Lukaku, θα πρέπει να ενεργήσει πολύ διαφορετικά από ότι οι Gunners.

«Είδαμε την Brentford να ταλαιπωρεί αφάνταστα τους κεντρικούς αμυντικούς της Arsenal, οπότε ξέραμε ότι ο Lukaku θα έκανε πάρτι στο γήπεδο, εάν η Arsenal δεν φρόντιζε να τους προστατεύσει, αλλά δυστυχώς έγινε ακριβώς το αντίθετο».

«Λυπήθηκα τον Pablo Mari κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αισθάνθηκα ότι ήταν εκτεθειμένος συνεχώς. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι βοήθησε τον εαυτό του. Είναι ένας έμπειρος κεντρικός αμυντικός που έχει πολλά χρόνια στο παιχνίδι και έπρεπε να τα πάει καλύτερα».

«Ένα πράγμα, το οποίο δεν πρέπει ποτέ να κάνετε ως κεντρικός αμυντικός, με μικρότερη σωματοδομή, απέναντι σε έναν πιο δυνατό παίκτη είναι να του επιτρέψετε να σας φέρνει συνεχώς σε κατάσταση ένας εναντίον ενός».

«Έπρεπε να φανεί πιο γενναίος και να παραμείνει στην ίδια γραμμή με τους άλλους αμυντικούς, αναγκάζοντας τον Lukaku να αλλάξει θέση. Με αυτό τον τρόπο οι αμυντικοί μέσοι θα του έδιναν συνέχεια βοήθεια στο μαρκάρισμα».

«Προκάλεσε τεράστιο πρόβλημα στην ομάδα του υποχωρώντας συνεχώς βαθύτερα από την αμυντική γραμμή του, επειδή φοβόταν το τι επρόκειτο να κάνει ο Lukaku. Το πιο γενναίο και πιο λογικό πράγμα που έπρεπε να πράξει ήταν να τοποθετείται συνεχώς μπροστά από τον Lukaku, σε ευθεία γραμμή με τους υπόλοιπους αμυντικούς, για να τον αναγκάσει να κινείται κοντά στην μεσαία γραμμή, σε μικρότερο χώρο δράσης».

«Ο Mari έπραττε συνεχώς το αντίθετο, συνεπώς ποτέ δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σωματικά τον Lukaku σε μονομαχίες ένας με έναν. Είναι ασταμάτητος όταν υποδέχεται την μπάλα με τον αμυντικό πίσω του».

«Σε τέτοια περίπτωση το μόνο που μπορεί να πράξει ένας αμυντικός είναι να αναγκάσει τον Lukaku να φέρει την μπάλα στο δεξί του πόδι, όχι στο αριστερό του, διαφορετικά θα έχει μεγάλο πρόβλημα».

Για τον Neville, η Liverpool θα πρέπει το Σάββατο να βρει καλύτερο τρόπο να αντιμετωπίσει τον Lukaku, καθώς πιστεύει ότι αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή.

«Η Arsenal δεν πρόσεξε τον Lukaku! Ο Mason Mount και ο Kai Havertz μπορούν να σας βλάψουν, αλλά ο Lukaku σίγουρα θα σας βλάψει. Θα σας τελειώσει. Τους κατέστρεψε τελείως!»

«Ο Jurgen Klopp πρέπει να χειριστεί αυτόν τον κίνδυνο με διαφορετικό τρόπο το Σάββατο. Αυτό θα είναι πραγματικά ενδιαφέρον. Μπορεί να βάλει πίεση στους Kovacic και Jorginho και να αναγκάσει τον Lukaku να τρέχει πίσω για να πάρει μπάλα».

«Είτε πρέπει να πιέσεις ψηλά στο γήπεδο είτε να υποχωρήσεις βαθιά στο δικό σου μισό. Η Arsenal δεν εφάρμοσε κανένα από τα δύο πλάνα, μάλιστα βρισκόταν σε πλήρη σύγχυση. H Liverpool πρέπει να παραδειγματιστεί από το πάθημα της Arsenal».

Neville & Carragher διαφώνησαν πως πρέπει οι Reds να αντιμετωπίσουν τον Lukaku
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com