Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η οπαδική κουλτούρα των Reds που λατρεύει ο Jurgen Klopp

Η οπαδική κουλτούρα των Reds που λατρεύει ο Jurgen Klopp

Η επιστροφή των οπαδών στα γήπεδα της Premier League, τις τελευταίες εβδομάδες, σίγουρα χαροποίησε τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους, είτε αφορούσε την αγαπημένη τους ομάδα είτε όχι.

Το περασμένο Σάββατο, ήταν η σειρά του Anfield, να υποδεχτεί πάνω από 50.000 οπαδούς για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020, γεγονός το οποίο ο Jurgen Klopp απόλαυσε πραγματικά.

Το αφεντικό των Reds, τους τελευταίους 15 μήνες, αναφέρθηκε επανειλημμένα στην απουσία των οπαδών από το Anfield και στην αναμονή της κατάλληλης στιγμής, για να ξαναβρεθούν στο γήπεδο και να απολαύσουν τις στιγμές που χάθηκαν, οι οποίες φυσικά περιλάμβαναν και την κατάκτηση του τίτλου.

Μετά τη νίκη επί της Burnley, τόνισε την σημασία της επιστροφής του θορύβου, της ζωντάνιας και της ατμόσφαιρας μέσα στο Anfield.
«Απίστευτη ατμόσφαιρα! Δεν την απολαύσαμε για 529 ημέρες. Δεν το περίμενα ποτέ ότι κάποια στιγμή θα χρειαζόταν να αγωνιζόμαστε στην απουσία της». είπε στη Bild.
«Αυτή ήταν η αρχή και ελπίζουμε ότι θα παραμείνει έτσι, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση σε όλο τον κόσμο και να μην βλέπετε τέτοιες εικόνες μόνο στα αγγλικά γήπεδα. Υπήρξαν στιγμές που ήταν δύσκολο να συγκρατήσω τα δάκρυα μου».
«Οι οπαδοί δεν είναι μόνο το αλάτι στη σούπα, είναι η σούπα. Ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου είναι πραγματικό παιχνίδι μόνο εάν μπορείτε να απολαύσετε την ατμόσφαιρα».

Και αυτή η ατμόσφαιρα, η αίσθηση της ευκαιρίας και της δυνατότητας, είναι αυτό που τα κάνει όλα σχετικά και συναρπαστικά για πολλούς.
Δεν είναι απλώς το χειροκρότημα των ικανοποιημένων οπαδών, μετά από μια νίκη, που κάνει την αγάπη για μια ομάδα να αξίζει τον κόπο, αλλά η αισιοδοξία της pre-season και η δια βίου αναζήτηση της τελειότητας ανάμεσα στις δυσκολίες και τα εμπόδια.

Το αφεντικό των Reds δήλωσε στο πρόγραμμα του αγώνα:
«Αυτό που κάνει το Anfield ξεχωριστό είναι η αγάπη των οπαδών για το ταξίδι δίπλα στην ομάδα. Ένας φίλος μου, ο οποίος είναι πιο κοντά στην οπαδική κουλτούρα, από όσο θα μπορούσα εγώ να είμαι, μου είπε ότι οι οπαδοί υποστηρίζουν την Liverpool όχι επειδή είναι κυνηγοί της δόξας, αλλά επειδή είναι κυνηγοί ταξιδιών».

Πόση αλήθεια περιέχει αυτή η δήλωση! Όλοι αγαπήσαμε την Κωνσταντινούπολη και τη Μαδρίτη, όπου κι αν βρισκόμασταν, όταν κερδίσαμε το Champions League. Αυτές οι στιγμές μένουν πάντα μαζί μας.

Το ίδιο νιώσαμε και σε πολλές άλλες μοναδικές στιγμές που μπορεί εντέλει να μην οδήγησαν στην κατάκτηση ενός τροπαίου, αλλά έμειναν για πάντα χαραγμένες στην μνήμη μας, όπως η ανάμνηση της κεφαλιάς του Lovren κόντρα στην Dortmund, το εκπληκτικό τελείωμα του Coutinho με την Manchester City και η κεφαλιά του Andy Carroll με την Everton στον ημιτελικό του FA Cup.

Το ταξίδι της Liverpool είναι λίγο πιο ιδιαίτερο από τα άλλα. Αξέχαστες στιγμές δίπλα στους Reds, στιγμές λύπης, πόνου, χαράς, αλλά και έκστασης και απόλυτης ευφορίας, να μας θυμίζουν πάντα την σημασία του να είσαι οπαδός αυτού του ποδοσφαιρικού συλλόγου.

Η οπαδική κουλτούρα των Reds που λατρεύει ο Jurgen Klopp
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com