Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Καλή σαιζόν 2021/22 να έχει η αγαπημένη μας Liverpool!

Καλή σαιζόν 2021/22 να έχει η αγαπημένη μας Liverpool!

Γράφει ο Ανδρέας Νεοφύτου, μέλος των Liverpool Cyprus fans, αναγνώστης του site μας και φίλος των social media μας.

Πρώτος αγώνας της σεζόν για την αγαπημένη μας Liverpool είναι για τη 1η αγωνιστική της Premier League, με την Norwich εκτός έδρας (στο Carrow Road) το Σάββατο 14/08 στις 19:30.

Season 2021/22 εν όψη λοιπόν. Η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα θα είναι σημαντικό σημείο. Ένα γεμάτο Ανφιλτ για’μας θα παίξει ρόλο. Για την ομάδα μας είναι επίσης ενδιαφέρον ότι θα έχουμε μετά από καιρό γεμάτο ρόστερ, αφού επέστρεψαν όσοι είχαν μακροχρόνιους τραυματισμούς από πέρσι. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε ποιο θα είναι και το επίπεδο της διαιτησίας, που ειδικά τα τελευταία χρόνια είναι κατώτερο του επιπέδου της premier league. Λάθη υπήρξαν σε πολλά παιχνίδια, ακόμα και με την βοήθεια του VAR.

Όσο αφορά τους αντίπαλους μας όλοι ενισχύθηκαν με κάποιες μεταγραφές, είναι όπως και εμείς πιο έμπειροι και πιο αισιόδοξοι από προηγούμενες σεζόν, οπότε μένει να τους δούμε στο γήπεδο. Ο καλύτερος ας κερδίσει. Φαβορί δε μπορώ να πω ότι είναι άλλοι. Στα χαρτιά ίσως. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαθηματικά όμως, δεν είναι ένα συν ένα εδώ. Που υστερούμε εμείς όμως δηλαδή; Όλα είναι ρευστά. Έχουν όλοι την ίδια κλάση, την ίδια φανέλα; Κλοπ, Pep, Τούχελ, Ole, Rafa, Anfield, Old Trafford, Villa Park, Salah, Sancho, Grielish, Alisson, Martinez, Ings, Mount, Kane… Μεγάλος ο ανταγωνισμός. Εμπειρία-ταλέντο υπάρχει σε αρκετές ομάδες. Ποσοτικά κάθε ρόστερ έχει αρκετό κόσμο. Το θέμα είναι που υπάρχει περισσότερη ποιότητα και ποιο προπονητικό τιμ θα το δουλέψει (αυτό το ρόστερ) πιο καλά. Ποια ομάδα με το προσωπικό της θα μελετήσει πιο καλά τον αντίπαλο και θα προετοιμαστεί καλύτερα.

Προετοιμασία τέλος λοιπόν, με δουλειά εντός και εκτός συνόρων, και διάφορα φιλικά. Πλέον ξεκινούν οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας. Τι είδαμε το καλοκαίρι; Καταρχάς δεν είδαμε μεταγραφές. Προσωπικά δεν εξεπλάγην. Οκ ίσως περίμενα 2-3 ακόμα αποχωρήσεις, 1 νεοεισερχόμενο. Αλλά δεν έγινε, και δε βλέπω να γίνεται μέχρι να λήξει η διορία. Καλώς ή κακώς μένουμε με αυτούς που έχουμε, και ελπίζουμε ότι θα παν καλά.

Δεύτερο, είδαμε διάφορα στα φιλικά και τις προπονήσεις: καλό κλίμα-διάθεση-κίνητρο-δίψα, ‘όμορφο’ γρήγορο ποδόσφαιρο με καλή φαντασία και συνεργασίες, ωραία γκολ, κάποια ‘πειράματα’ όπως νέες θέσεις (Ox false 9 κτλ), δυστυχώς τραυματισμούς Robertson & Jones, επανεμφάνιση παικτών που έλειπαν καιρό (Virgil κτλ), τον καινούργιο αμυντικό, κάποιους νεαρούς να παίρνουν ευκαιρίες, κόσμο στο Anfield. Γενικά λογικά θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά που έχει γίνει, τουλάχιστο από τα όσα μαθαίνουμε που βγαίνουν προς τα έξω. Με τέτοια δύσκολη σεζόν που έφυγε, και μετά και από το euro2020, έχω την εντύπωση ότι έγινε καλή δουλειά στη προετοιμασία. Μια κάποια απογοήτευση για μεταγραφές ίσως.

Υπάρχει αρκετή συζήτηση μεταξύ των φίλων της ομάδας μας σχετικά με τις μεταγραφικές κινήσεις. Και όχι άδικα μάλλον. Είτε αφορά άποψη πως κάποιοι από τους βασικούς ποδοσφαιριστές πρέπει να αντικατασταθούν, είτε άποψη ότι χρειάζεται καλύτερους παίκτες για βάθος. Δυστυχώς δεν μιλούν πολλοί για τις ανανεώσεις κάποιων παικτών μας όμως… σημείο που είναι πολύ σημαντικό κατά την γνώμη μου.

Οι ομάδες μας του Klopp έδειξαν ότι δε φοβόμαστε κάποιο αντίπαλο. Είμαστε υπολογίσιμοι. Ακόμα και πέρσι με τα χίλια προβλήματα τελειώσαμε τρίτοι στο πίνακα. Είμαστε δεμένη ομάδα, γερή. Το θέμα τραυματισμών πάντα απασχολεί, όλους. Όπως και η φόρμα/επίδοση των παικτών. Δεν νιώθω ότι έχουμε μια μέτρια ομάδα. Περισσότερες επιλογές οι άλλοι από τον πάγκο; Ίσως. Αλλά όπως προανέφερα υπάρχουν πολλοί παράγοντες για να έρθουν επιτυχίες. Δεν είναι μόνο οι μεταγραφές, και τα ονόματα αυτών, ή οι ποσότητες αυτών. Των αντιπάλων δηλαδή όλα θα λειτουργήσουν τέλεια; Μιλούμε για δεκάδες άτομα προσωπικό που δουλεύουν πίσω από μια ομάδα.

Πίστη και αισιοδοξία να υπάρχει. Και όσοι πιστοί προσέλθετε. Είπαμε, είναι ένα τρελό ρόλερ-κόστερ τούτη η ομάδα, πάντα ήταν. Όποιοι θέλουν ανεβαίνουν. Χρειάζεται να έχεις φιλόδοξους ανθρώπους στην ομάδα σου και το προσωπικό της, αλλά και στη κερκίδα! Γιατί να μην πάμε καλά δηλαδή; Οι άλλοι δεν θα έχουν προβλήματα; Των άλλων οι παίκτες οι καλοί θα πιάσουν και φέτος την ίδια σούπερ φόρμα ενώ εμάς πάλι θα τραυματιστούν όλοι πάλι (μήκακο); Για όλους τα ίδια δεδομένα είναι. Παίζει σημαντικό παράδειγμα και η τύχη σε όλο αυτό. Οκ, περιμέναμε περισσότερες κινήσεις μεταγραφικές αυτό το καλοκαίρι. Δεκτό, μάλλον, μπορεί. Μπορεί και όχι. Πιστεύει το ρόστερ ο προπονητής. Αυτό, είτε επειδή ισχύει αγωνιστικά, είτε επειδή δεν έχει επιλογή…

Απογοήτευση από τη διοίκηση σίγουρα. Τα ίδια ήταν τα δεδομένα από τη 1η στιγμή που μας ανέλαβαν όμως. Παρόλο που είχαν και καλά σημεία στη διαχείριση του συλλόγου, είχαν και αρκετά άσχημα (και δεν αναφέρομαι μόνο στις μεταγραφές – δεν είναι μόνο από αυτό που κρίνεται μια διοίκηση). Καλό είναι να θυμόμαστε πως είμασταν πριν και σε ποιο σημείο μας ανέλαβαν. (λίγο έλειψε να το κλείσουμε το μαγαζί από χρέη) Από την άλλη ίσως πρέπει να προχωρήσει ο σύλλογος. Αναπόφευκτα μπαίνουμε στο τρυπάκι όλοι να σκεφτούμε πως μπορεί να είμαστε αν προχωρήσουν σε πώληση σε κάποιους που δουλεύουν διαφορετικά. Αν πάντως ο κόσμος αρέσκεται ή επιλέγει ποια ομάδα θα βλέπει ή για ποιαν θα μουρμουρά βάση του πόσες (και τι μεγέθους) μεταγραφές κάνει, ή πόσους τίτλους φέρει, κατά την άποψη μου αυτό είναι άδικο και λυπηρό, και μπορεί να βλέπει άλλους.

Καλή σαιζόν 2021/22 να έχει η αγαπημένη μας Liverpool!
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com