Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ποιο πρόσωπο της Liverpool θα δούμε την χρονιά 2021/22?

Ποιο πρόσωπο της Liverpool θα δούμε την χρονιά 2021/22?

Λίγο πριν ανοίξει η αυλαία του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, ένα σύννεφο αβεβαιότητας πλανάται πάνω από το Anfield, καθώς οι οπαδοί αναρωτιούνται ποια Liverpool θα δουν το 2021/22. Εκείνη η οποία την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, φέτος, έχασε 6 συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος εντός έδρας και μάλιστα χωρίς να πετύχει γκολ στα 5 από αυτά ή την ομάδα η οποία στη συνέχεια κέρδισε 10 σερί αγώνες, για να σφραγίσει την παρουσία της στην πρώτη τριάδα τον Μάιο;

Ο προπονητής της Liverpool, Jurgen Klopp, αναμφίβολα θα αναμένει από τους παίκτες του να χρησιμοποιήσουν την δυναμική που δημιουργήθηκε από το εντυπωσιακό τους σερί, στο τέλος της προηγούμενη σεζόν, για να περάσουν νικηφόρα από την έδρα της Norwich City, το ερχόμενο Σάββατο.
Ένα τεράστιο θετικό για τον Klopp και τους παίκτες του θα είναι η επιστροφή των οπαδών στο Anfield, κάτι που η ομάδα δεν έχει βιώσει από τότε που αποκλείστηκε από το Champions League, από την Atletico Madrid, τον Μάρτιο του 2020.

Μια άλλη εξίσου σημαντική αλλαγή από την περσινή σεζόν, όσον αφορά τον Klopp και το προπονητικό του επιτελείο, είναι η αναμενόμενη επιστροφή στη δράση των Virgil van Dijk, Joe Gomez και Joel Matip.

Η αμυντική τριάδα, η οποία απουσίασε από το μεγαλύτερο κομμάτι της προηγούμενης εκστρατείας λόγω τραυματισμών, επέστρεψε στην pre-season, αν και μόνο ο Matip αναμένεται να εμφανιστεί στα πρώτα παιχνίδια, καθώς οι άλλοι δύο προσπαθούν να επανέλθουν στην φυσική κατάσταση που είχαν πριν τους τραυματισμούς.

Η προσθήκη του 22χρονου Ibrahima Konate, ενός γρήγορου, δυνατού και κυρίαρχου στον αέρα κεντρικού αμυντικού, δίνει πλέον την δυνατότητα στον Klopp να επαναφέρει τους Fabinho και Henderson στον αγαπημένο τους ρόλο στη μεσαία γραμμή.

Στην πραγματικότητα, το αφεντικό της Liverpool έχει την πολυτέλεια να χρησιμοποιήσει τις πρώτες του επιλογές στη μεσαία γραμμή, Henderson, Fabinho και Thiago Alcantara, οι οποίοι έχουν παίξει μόλις μία φορά μαζί μέχρι στιγμής, στο παιχνίδι με την Everton, τον περασμένο Οκτώβριο, στο οποίο τελείωσε πρόωρα η σεζόν για τον Van Dijk.

Παρά την δυνατότητα αυτή, η μεσαία γραμμή των Reds αποτελεί ένα τομέα ανησυχίας, για τους οπαδούς των Reds, αφενός μεν γιατί θεωρούν πως το κενό που άφησε η φυγή του Gini Wijnaldum δεν έχει καλυφθεί και αφετέρου γιατί ο Naby Keita δεν έχει σε καμία περίπτωση πείσει ότι μπορεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο στο νευραλγικό αυτό χώρο.

Οι δημοσιογραφικές πηγές συνεχίζουν να αναφέρουν ότι για να προχωρήσει η Liverpool στην απόκτηση των φημολογούμενων της στόχων, όπως ο Youri Tielemans της Leicester City ή ο Saul Niguez της Atletico Madrid, πρέπει πρώτα να πωλήσει τους Xherdan Shaqiri, Sheyi Ojo, Divock Origi, Ben Woodburn, Neco Williams και Loris Karius.

Ωστόσο, ο Klopp έχει εμπιστοσύνη στο ρόστερ του και δεν θέλει άλλες μεταγραφές, θεωρώντας πως είναι ανόητο να ξοδέψεις πολλά χρήματα, όταν έχεις καλούς παίκτες.

«Όταν υπάρχει μεταγραφική περίοδος πάντα όλοι ρωτάνε για μεταγραφές. Να πάρω τερματοφύλακα; Αμυντικούς; Μέσους; Αφού όσους χρειάζομαι τους έχω ήδη, γιατί να ξοδέψω χρήματα για να πάρω κι άλλους» ενώ όταν ρωτήθηκε για τις μεταγραφές των Grealish και Lukaku είπε: «Αν θέλεις ψηλού επιπέδου παίκτες πρέπει να πληρώσεις πολλά χρήματα. Αλλά εγώ τους έχω ήδη εδώ».

To σχετικά ήσυχο καλοκαιρινό μεταγραφικό παράθυρο των Reds, όμως, έχει απογοητεύσει αρκετούς από τους οπαδούς, οι οποίοι θεωρούν ότι παραμένουν σημαντικά κενά στην ομάδα και δεν μπορούν να καλυφθούν από την γεμάτη πλέον εξέδρα του Anfield.

Από την άλλη μεριά, οι Klopp και Edwards μας έχουν αιφνιδιάσει στο παρελθόν με ποιοτικές μεταγραφές της τελευταίας στιγμής.
Οι στοιχηματικές εταιρείες πάντως, θεωρούν την Liverpool δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, μαζί με την Chelsea.
Απομένει να δούμε την απόδοση της ομάδας μας, μέσα στις 4 γραμμές των γηπέδων, του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, με την ελπίδα ότι οι Reds θα είναι αυτοί που θα πανηγυρίσουν στο τέλος.

Ποιο πρόσωπο της Liverpool θα δούμε την χρονιά 2021/22?
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com