Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025
ΑρχικήHOMEPAGE HOT POSTS2/8/2016: Όταν ο Mo Salah σκόραρε κόντρα στη Liverpool

2/8/2016: Όταν ο Mo Salah σκόραρε κόντρα στη Liverpool

Σαν σήμερα η Liverpool γνωρίζει φιλική ήττα με σκορ 2-1 από την AS Roma στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με τον Mohamed Salah να είναι εκείνος που σημείωσε το νικητήριο τέρμα.

Οι Reds το καλοκαίρι του 2016 είχαν βρεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και έδωσαν τρεις φιλικούς αγώνες κόντρα σε Chelsea, AC Milan και AS Roma, τα δύο εκ των οποίων για το International Champions Cup.

Αρχικά ηττήθηκαν με σκορ 1-0 από την Chelsea, στη συνέχεια επικράτησαν της Milan με 2-0 στην Santa Clara και έκλεισαν το tour τους στις Η.Π.Α. αντιμετωπίζοντας την Roma στο St Louis.

Ο Jürgen Klopp παρέταξε μια δυνατή ενδεκάδα, με τον 39χρονο Alexander Manninger να πραγματοποιεί το ανεπίσημο ντεμπούτο του και τους Dejan Lovren, Ragnar Klavan, Nathaniel Clyne και James Milner να συνθέτουν την αμυντική τετράδα.

Στο κέντρο ξεκίνησαν οι Gini Wijnaldum και Emre Can, ενώ πιο προωθημένοι και πίσω από τον Daniel Sturridge, ήταν οι Sheyi Ojo, Bobby Firmino και Sadio Mane.

Για την Roma του Luciano Spalletti φανέλα βασικού πήραν μεταξύ άλλων οι Alisson Becker και Mo Salah.

Το φιλικό ξεκίνησε με καλό ρυθμό, με το σκορ τελικά να ανοίγει στο 29ο λεπτό από τον Edin Dzeko, ο οποίος με αριστερό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Manninger και έγραψε το 1-0.

Οι Reds κατάφεραν όμως να αντιδράσουν και να ισοφαρίσουν πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Ο James Milner χτύπησε το κόρνερ από την αριστερή πλευρά, ο Lovren πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Ojo την δεύτερη, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Γερμανός τεχνικός των Reds προχώρησε σε 10 αλλαγές, με τον Gini Wijnaldum να είναι ο μοναδικός παίκτης που διατήρησε την θέση του.

Οι πολλές αλλαγές επηρέασαν την οργάνωση της ομάδας, με τον Mo Salah να εκμεταλλεύεται μια έλλειψη συνεννόησης ανάμεσα στους Mignolet και Wisdom και να σκοράρει από κοντινή απόσταση στο 62ο λεπτό για το 2-1 της Roma.

Το γκολ του Αιγύπτιου ήταν και το τελευταίο του αγώνα, όχι όμως και το τελευταίο αξιοσημείωτο γεγονός του, καθώς ο Lucas Leiva αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αν και δεν αγωνιζόταν, διότι πέταξε ένα μπουκάλι εντός του αγωνιστικού χώρου, μετά από ένα δυνατό τάκλιν.

Στο φιλικό του Missouri ήταν η δεύτερη φορά που ο Mohamed Salah τέθηκε αντιμέτωπος με την Liverpool, καθώς την είχε αντιμετωπίσει και τον Μάιο του 2014, αγωνιζόμενος με την φανέλα της Chelsea.

RELATED ARTICLES

Σχετικά Άρθρα