Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Όταν ο Mo Salah σκόραρε κόντρα στη Liverpool

Όταν ο Mo Salah σκόραρε κόντρα στη Liverpool

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη φιλική ήττα της Liverpool με σκορ 2-1 από την AS Roma στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με τον Mohamed Salah να ήταν εκείνος που σημείωσε το νικητήριο τέρμα.

Οι Reds το καλοκαίρι του 2016 είχαν βρεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και έδωσαν τρεις φιλικούς αγώνες κόντρα σε Chelsea, AC Milan και AS Roma, τα δύο εκ των οποίων για το International Champions Cup.

Αρχικά ηττήθηκαν με σκορ 1-0 από την Chelsea, στη συνέχεια επικράτησαν της Milan με 2-0 στην Santa Clara και έκλεισαν το tour τους στις Η.Π.Α. αντιμετωπίζοντας την Roma στο St Louis.

Ο Jürgen Klopp παρέταξε μια δυνατή ενδεκάδα, με τον 39χρονο Alexander Manninger να πραγματοποιεί το ανεπίσημο ντεμπούτο του και τους Dejan Lovren, Ragnar Klavan, Nathaniel Clyne και James Milner να συνθέτουν την αμυντική τετράδα.

Στο κέντρο ξεκίνησαν οι Gini Wijnaldum και Emre Can, ενώ πιο προωθημένοι και πίσω από τον Daniel Sturridge, ήταν οι Sheyi Ojo, Bobby Firmino και Sadio Mane.

Για την Roma του Luciano Spalletti φανέλα βασικού πήραν μεταξύ άλλων οι Alisson Becker, Mo Salah, Kevin Strootman και Edin Dzeko, ενώ ο Fransesco Totti πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Το φιλικό ξεκίνησε με καλό ρυθμό, με το σκορ τελικά να ανοίγει στο 29ο λεπτό από τον Edin Dzeko, ο οποίος με αριστερό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Manninger και έγραψε το 1-0.

Οι Reds κατάφεραν όμως να αντιδράσουν και να ισοφαρίσουν πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Ο James Milner χτύπησε το κόρνερ από την αριστερή πλευρά, ο Lovren πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Ojo την δεύτερη, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Γερμανός τεχνικός των Reds προχώρησε σε 10 αλλαγές, με τον Gini Wijnaldum να είναι ο μοναδικός παίκτης που διατήρησε την θέση του.

Οι πολλές αλλαγές επηρέασαν την οργάνωση της ομάδας, με τον Mo Salah να εκμεταλλεύεται μια έλλειψη συνεννόησης ανάμεσα στους Mignolet και Wisdom και να σκοράρει από κοντινή απόσταση στο 62ο λεπτό για το 2-1 της Roma.

Το γκολ του Αιγύπτιου ήταν και το τελευταίο του αγώνα, οχι όμως και το τελευταίο αξιοσημείωτο γεγονός του, καθώς ο Lucas Leiva αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αν και δεν αγωνιζόταν, διότι πέταξε ένα μπουκάλι εντός του αγωνιστικού χώρου, μετά από ένα δυνατό τάκλιν.

Στο φιλικό του Missouri ήταν η δεύτερη φορά που ο Mohamed Salah τέθηκε αντιμέτωπος με την Liverpool, καθώς την είχε αντιμετωπίσει και τον Μάιο του 2014, αγωνιζόμενος με την φανέλα της Chelsea.

Η σύνθεση των Reds:

Manninger (Mignolet 46′), Clyne (Alexander-Arnold 46′), Lovren (Wisdom 46′), Klavan (Stewart 46′), Milner (Moreno 46′, Randall 82′), Can (Henderson 46′), Wijnaldum (Brannagan 70′), Mane (Markovic 46′), Firmino (Lallana 46′), Ojo (Coutinho 46′), Sturridge (Ings 46′)

Ο Mo Salah σκοράρει για το 2-1 της Roma.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com