Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Robertson για τη στάση της Σκωτίας στο Euro απέναντι στον ρατσισμό

Ο Robertson για τη στάση της Σκωτίας στο Euro απέναντι στον ρατσισμό

Οι παίκτες της εθνικής ομάδας της Σκωτίας θα γονατίσουν και πάλι πριν την έναρξη του δεύτερου αγώνα τους στο Euro, όπως επιβεβαίωσε ο Andy Robertson.

Όπως ακριβώς θα κάνουν οι ποδοσφαιριστές και της εθνικής Αγγλίας, έτσι και οι Σκωτσέζοι αποφάσισαν κατόπιν εσωτερικής διαβούλευσης να προβούν και πάλι σε αυτή τη συμβολική κίνηση, κρίνοντας σκόπιμη τη συνέχιση της αποστολής μηνυμάτων κατά του ρατσισμού.

Τη συλλογική απόφαση των συμπαικτών του επιβεβαίωσε χθες ο Andy Robertson, μέσω του παρακάτω Instagram post:

Ένα μήνυμα από τον Andy Robertson:

«Η θέση μας ήταν -και παραμένει- ότι πρέπει να εστιάζουμε στην ουσιαστική αλλαγή ώστε να παλέψουμε εναντίον των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο και στην ευρύτερη κοινωνία.»

«Στη Σκωτία, η ποδοσφαιρική οικογένεια έχει ταχθεί κατά του ρατσισμού σε όλη τη σεζόν. Η συλλογική μας θέση ήταν ότι η εθνική ομάδα θα έκανε το ίδιο.»

«Η στάση μας είναι ότι όλοι, οι παίκτες, οι οπαδοί, οι ομάδες, οι σύλλογοι, οι ομοσπονδίες, τα κυβερνώντα σώματα και οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν περισσότερα. Η ουσιαστική δράση χρειάζεται, αν είναι να συμβεί ουσιαστική αλλαγή.»

«Όμως είναι επίσης ξεκάθαρο, δεδομένων των γεγονότων γύρω από την εθνική ομάδα της Αγγλίας, ότι το γονάτισμα σε αυτή τη διοργάνωση έχει σημασία σαν σύμβολο αλληλεγγύης.» 

«Γι’ αυτό το λόγο, αποφασίσαμε συλλογικά να γονατίσουμε ξανά σαν ομάδα στην αγωνιστική εναντίον της Αγγλίας στο Στάδιο Wembley.»

«Η (εθνική) ομάδα της Σκωτίας στέκεται εναντίον του ρατσισμού, όμως θα γονατίσουμε κατά της άγνοιας και με αλληλεγγύη στις 18 Ιουνίου (σ.σ. ημερομηνία του αγώνα Αγγλία-Σκωτία)

Andy Robertson και Sadio Mane γονατίζουν πριν την έναρξη αγώνα της Liverpool.
Andy Robertson και Sadio Mane γονατίζουν πριν την έναρξη αγώνα της Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com