Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι Trent, Milner, Lallana και Carragher για την καριέρα του Henderson

Οι Trent, Milner, Lallana και Carragher για την καριέρα του Henderson

O Jordan Henderson είναι ο πρώτος παίκτης μετά τον Lucas Leiva πού συμπλήρωσε 10 χρόνια στη Liverpool, και άνθρωποι των Reds του υποκλίθηκαν.

Πέρα από τις εγκωμιαστικότατες δηλώσεις του Virgil van Dijk πού σας παρουσίασε χθες το liverpool.gr, οι -κατά σειρά- Trent Alexander-Arnold, James Milner, Adam Lallana και Jamie Carragher είχαν να πουν τα καλύτερα για την προσωπικότητα του αρχηγού και τα εντός και εκτός γηπέδου έργα του, μιλώντας στο ντοκιμαντέρ του LFC TV «Henderson: The Making of a Champion».

Ας πάρουμε τους «φόρους τιμής» με την προαναφερθείσα σειρά:

  • Trent Alexander-Arnold:

«Αυτή είναι μία από τις καλύτερες αρετές του: Το ότι γνωρίζει πότε να ενθαρρύνει, πότε να ‘το αφήσει σε σένα’, και πότε να σε κάνει να καταλάβεις ότι πρέπει να ‘ξυπνήσεις’. Νομίζω ότι πολύς κόσμος τον άκουσε φέτος (να δίνει οδηγίες κατά τη διάρκεια των αγώνων) πού δεν υπήρχε κόσμος στα γήπεδα!»

«Είναι πολύ ομιλητικός. Ηγείται με τις δράσεις και τις λέξεις του. Είναι πρότυπο για μένα μέχρι και σήμερα. Είναι έμπνευση, η ιστορία του είναι καταπληκτική, και το να τον βλέπω να αναπτύσσεται σαν παίκτης και σαν άνθρωπος και να κάνει τα σωστά πράγματα μέσα και έξω από το γήπεδο είναι πολύ ωραίο.»

«Είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος ποδοσφαιριστής πρώτα και κύρια, και επίσης η ‘μηχανή’ πού έχει πάνω του, η ένταση με την οποία παίζει, η επιθυμία πού έχει να κερδίζει και η αφοσίωσή του στο παιχνίδι και στην ομάδα είναι οι ξεχωριστές του αρετές μέσα στο γήπεδο. Παρασύρει την ομάδα μέσα στα παιχνίδια με την ενέργειά του, και είναι παρακινητικό να τον βλέπεις. Είναι πάντα 100% αφοσιωμένος σε οτιδήποτε κάνει. Νομίζω ότι είναι μεταδοτικός μέσα στην ομάδα.»

«Ακόμα παίζει σχεδόν σαν να έχει κάτι να αποδείξει στον κόσμο, ενώ πολλοί άνθρωποι θα του έλεγαν ότι δε χρειάζεται. Νομίζω ότι αυτό του δίνει κίνητρο, και εκείνος βρίσκει τον καλύτερο τρόπο να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του. Έχει πετύχει τόσα πολλά, ειδικά σαν αρχηγός του συλλόγου, σήκωσε τόσα πολλά αξιομνημόνευτα τρόπαια για μας, όμως εξακολουθεί να θέλει περισσότερα και να μας ‘σπρώχνει’ για (να κατακτήσουμε) περισσότερα.»

  • James Milner:

«Ζητούσε να σηκώσει κάποιος άλλος μαζί του το τρόπαιο (του Champions League το 2019), και (η απάντηση) ήταν: ‘Όχι Hendo, αυτή είναι η στιγμή σου και έχεις κερδίσει αυτό το δικαίωμα. Αξίζεις να το σηκώσεις όπως έκαναν οι προηγούμενοι αρχηγοί, και να γραφτείς στην ιστορία αυτής της ομάδας.»

«Αυτό δείχνει τον χαρακτήρα του, το να θέλει να μοιραστεί αυτή τη στιγμή. Είναι δική μας όλη η στιγμή, το να σηκώνει εκείνος το τρόπαιο, όμως κάθε παίκτης θα ήθελε να το σηκώσει μόνος του (ο Henderson). Νομίζω ότι του είπα κάτι σαν ‘Αν το σηκώσει κάποιος άλλος μαζί σου, θα του κάνω τάκλιν ράγκμπι’!»

«Αυτό δείχνει ξανά την ανιδιοτέλειά του. Σκέφτεται πάντα τους άλλους ανθρώπους πριν από τον εαυτό του, όμως είναι ο ηγέτης μας. Δεν άρχισε να δρα διαφορετικά μετά από αυτό, δεν είναι ότι ήταν διαφορετικός πριν από αυτό, μπορούσες όμως να δεις ότι μετά ήταν πιο άνετος σε αυτόν τον ρόλο υποθέτω.»

«Θεωρώ ότι πολλοί άνθρωποι πρόσεξαν επίσης τι έχει φέρει στην ομάδα. Προφανώς είχε τα πάνω και τα κάτω του στην ομάδα πριν από αυτό (πριν το ξεκίνημα της κατάκτησης τροπαίων). Όπως κάθε ποδοσφαιριστής, είχε δύσκολες περιόδους, και το να ‘μπαίνεις στα παπούτσια’ του Stevie δεν είναι καθόλου εύκολη δουλειά. Οπότε, για τον τρόπο πού το έκανε, για τον τρόπο πού έχει ηγηθεί του συλλόγου, δε μπορώ να πω αρκετά καλά λόγια.»

  • Adam Lallana:

«Ήταν πάντα ο πιο απόλυτος επαγγελματίας. Το πρώτο δείγμα πού είδα ήταν όταν έπαιξα μαζί του στην εθνική Αγγλίας, και μετά όταν υπέγραψα στη Liverpool μπορούσες να το βλέπεις κάθε μέρα. Πάντα θυσίαζε τον εαυτό του για την ομάδα, πάντα είχε αυτές τις ηγετικές αρετές.»

«Είναι άνθρωπος της οικογένειας. Αγαπάει τα απλά πράγματα της ζωής, αγαπάει τις καραμέλες και τα γλυκά του!»

«Υπάρχουν οπωσδήποτε ‘επίπεδα’ (layers) στον Jordan. Όταν ήρθα στη Liverpool δε μου μιλούσε τους πρώτους 2-3 μήνες! Με μισεί πού το λέω αυτό, όμως είναι αλήθεια. Σταδιακά όμως αφαιρείς αυτά τα ‘επίπεδα’ και έχεις μπροστά σου ένα παλικάρι με χιούμορ, πού αγαπάει τις συζητήσεις, αγαπάει όμως την ήσυχη, απλή ζωή.»

«Τώρα έχουμε μία εξαιρετική σχέση. Οι φίλοι και οι οικογένειές μας είναι πολύ, πολύ κοντά. Είναι μάλλον ο καλύτερός μου φίλος, οι σύζυγοί μας είναι κολλητές φίλες και τα παιδιά μας είναι πολύ κοντά και πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο. Οπότε έχουμε δημιουργήσει μία μοναδική και ξεχωριστή φιλία πού θα κρατήσει για πάντα.»

«Μιλάει όταν του μιλάς, δεν ξεκινάει συχνά τη συζήτηση. Όσο περισσότερο τον γνωρίζεις όμως, ανοίγεται και εκφράζεται. Πάντα όμως βάζει πρώτους τους άλλους ανθρώπους: Γι’ αυτό είναι ο καλύτερος αρχηγός με τον οποίο έχω παίξει ποτέ, και γι’ αυτό έχει κερδίσει όλα τα βραβεία πού έχει κερδίσει, προσωπικά και σαν ομάδα.»

  • Jamie Carragher:

«Είναι ένας σπουδαίος ηγέτης. Αυτό έχει φανεί μερικές φορές σε πράγματα πού έχουμε δει εκτός γηπέδου, και έχουμε δει πώς έχει αντιδράσει ο Jordan τους τελευταίους 12 μήνες στην πανδημία, τον ρόλο του μέσα στο NHS (το ΕΣΥ της Βρετανίας) και το πώς έφερε μαζί τους αρχηγούς όλων των ομάδων της Premier League. Είχε πάντα εξαιρετικές ηγετικές αρετές.»

«Για να είσαι ένας σπουδαίος αρχηγός της Liverpool, πρέπει να σηκώσεις τρόπαια. Η κατάκτηση του Champions League ήταν μία εμβληματική στιγμή, και το ‘Hendo shuffle’ (η χαρακτηριστική κίνηση με το χτύπημα των ποδιών στο έδαφος πού έκανε ο Henderson πριν σηκώσει τα 4 τρόπαια της Liverpool την τελευταία διετία) είναι πλέον περίφημη ανά τον κόσμο! Αυτό είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα για κάθε νέο παιδί σε αυτή τη χώρα, το τι έχει πετύχει ο Jordan Henderson. Είναι ένα σπουδαίο πρότυπο, όχι μόνο για τους οπαδούς της Liverpool και για τα τα νέα παιδιά εδώ γύρω, αλλά για όλη τη χώρα.»

O James Milner ήταν ένας από τους παίκτες πού συνεχάρη τον Jordan Henderson για τη συμπλήρωση 10 ετών στη Liverpool και τη σπουδαία καριέρα του.
O James Milner ήταν ένας από τους παίκτες πού συνεχάρησαν τον Jordan Henderson για τη συμπλήρωση 10 ετών στη Liverpool και τη σπουδαία καριέρα του.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com