Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πρόστιμο για τις ομάδες της European Super League

Πρόστιμο για τις ομάδες της European Super League

Χρηματική ποινή ύψους 3.5 εκατομμυρίων λιρών έκαστος επέβαλλε στις ομάδες της European Super League η πειθαρχική επιτροπή της Premier League, ενώ συμφώνησε με τις 6 αυτές ομάδες ποινή αφαίρεσης 30 βαθμών και 20 εκατομμύρια λίρες πρόστιμο σε περίπτωση που επιχειρήσουν ξανά τη δημιουργία κάποιας λίγκας της ίδιας μορφής.

Τα νέα έρχονται για να απογοητεύσουν τις υπόλοιπες 14 ομάδες της Premier League οι οποίες απαιτούσαν υψηλότερο πρόστιμο και ποινή αφαίρεσης βαθμών για το big-6. Κάτι τέτοιο φαινόταν δύσκολο να συμβεί παρόλα αυτά, ειδικά μετά τις φήμες για παρόμοια αντιμετώπιση της UEFA προς το θέμα. Θυμίζουμε πως η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει έρθει σε συμφωνία με τις ομάδες της ESL (εκτός των Juventus, Real Madrid και Barcelona που επιμένουν στο θέμα) για πρόστιμο 7 εκατομμυρίων λιρών έκαστος.

Τα λεφτά που θα μαζευτούν (£22.000.000 στο σύνολο) δεν διατεθούν στις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας, αλλά θα χρησιμοποιηθούν για την δάσωση των ερασιτεχνικών κατηγοριών που δέχθηκαν ισχυρά πλήγματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Όσο για τις συνολικά £10.500.000 που καλείται να πληρώσει τώρα η Liverpool, η FSG έχει ενημερώσει πως θα αναλάβει μόνο εκείνη τη την αποπληρωμή του προστίμου και άρα δεν θα επηρεαστούν τα οικονομικά της ομάδας.

 

Μεγάλες αντιδράσεις είχε δημιουργήσει η ESL
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com