Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πληρώνει αποζημίωση η αστυνομία για την τραγωδία του Hillsborough

Πληρώνει αποζημίωση η αστυνομία για την τραγωδία του Hillsborough

Συμπληρώνονται 32 χρόνια από την τραγωδία του Hillsborough.

Έγινε συμφωνία μεταξύ 601 ατόμων και των αστυνομικών δυνάμεων των περιοχών South Yorkshire και των West Midlands για αποζημίωση για την «συγκάλυψη γεγονότων» για την τραγωδία του Hillsborough.

Οι δύο δυνάμεις θα αποζημιώσουν οικογένειες των οποίων οι συγγενείς ήταν μεταξύ των 96 που σκοτώθηκαν το 1989 και των επιζώντων για το επιπλέον τραύμα που προκλήθηκε από συγκάλυψη γεγονότων της αστυνομίας.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της Guardian, David Conn, ο διακανονισμός έρχεται ως ανταμοιβή για τα «ψυχικά τραυμάτα που υπέστησαν οι οικογένειες και οι επιζώντες».

Οι αστικές διώξεις υποβλήθηκαν για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2015, για τον ισχυρισμό περί παραβίασης δημοσίου αξιώματος, για μια «συγκάλυψη» που κατηγόρησε τα θύματα για την καταστροφή.

Οι ισχυρισμοί ήρθαν κατά τη διάρκεια της έρευνας που ολοκληρώθηκε το 2016 και διαπίστωσαν ότι οι 96 σκοτώθηκαν παράνομα λόγω βαριάς αμέλειας και ότι οι υποστηρικτές της Liverpool δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στην καταστροφή.

Και ενώ τρεις κατηγορούμενοι, δύο συνταξιούχοι αστυνομικοί και δικηγόροι, απαλλάχτηκαν από κατηγορίες για διαστρέβλωση της δικαιοσύνης μόλις την περασμένη εβδομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς δεν έχει καταδικαστεί ποτέ για την καταστροφή, οι διακανονισμοί συμφωνήθηκαν για τις συγκαλύψεις.

Μια δήλωση από τους δικηγόρους που ενήργησαν για λογαριασμό οικογενειών και επιζώντων είπε:

«Μέσω αυτής της αστικής δίωξης για καταπάτηση δημοσίου αξιώματος, 601 θύματα ζήτησαν δικαιοσύνη και λογοδοσία για τη σκόπιμη, ενορχηστρωμένη και απόλυτα ανέντιμη αστυνομική συγκάλυψη που κατέστειλε την αλήθεια για την ευθύνη της αστυνομίας και κατηγόρησε τους οπαδούς για τα τρομερά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο στάδιο Hillsborough στις 15 Απριλίου 1989. »

«Ενενήντα έξι οπαδοί της Liverpool σκοτώθηκαν παράνομα ως αποτέλεσμα των αστοχιών της αστυνομίας εκείνη την ημέρα και αμέτρητοι άλλοι υπέστησαν σωματική και ψυχολογική βλάβη. »

«Η αγωνία και ο πόνος που προκλήθηκε από την απώλεια ζωής, και οι τραυματισμοί που προκλήθηκαν σε εκείνους που επέζησαν, επιδεινώθηκαν σημαντικά από τα ψέματα που ειπώθηκαν και την συγκάλυψη που ακολούθησε. »

«Ως αποτέλεσμα της συγκάλυψης, που διατηρήθηκε για σχεδόν 30 χρόνια, τα θύματα, όσο και οι επιζώντες, και οι οικογένειες και τα αγαπημένα τους άτομα, υπέστησαν επιπλέον ψυχικό τραυματισμό. »

«Κανένα χρηματικό ποσό δεν μπορεί να τους αποζημιώσει για τη δοκιμασία που υπέστησαν, αλλά αυτός ο διακανονισμός αναγνωρίζει τόσο την συγκάλυψη όσο και τον αντίκτυπό της σε καθένα από τα θύματα.»

Αποζημίωση από την αστυνομία.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com