Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 30/5/1980 Γεννιέται ο Captain Fantastic Steven Gerrard (vid)

Σαν σήμερα: 30/5/1980 Γεννιέται ο Captain Fantastic Steven Gerrard (vid)

Γεννιέται σαν σήμερα στο Whinston του Merseyside, ο διεθνής Άγγλος πρώην επιθετικός μέσος & θρύλος της Liverpool, Steven George Gerrard.

Θα ξεκινήσει τα ποδοσφαιρικά του βήματα από τις Ακαδημίες της Liverpool, όπου ο τότε Διευθυντής των Ακαδημιών και θρύλος των Reds Steve Heighway τον διέκρινε για το ταλέντο αλλά και για τις αρχηγικές του ικανότητες στα 9 του χρόνια. Πέρασε από όλες τις ηλικιακές ομάδες των Κόκκινων και στις 29 Νοεμβρίου 1998 ο Gerard Houllier θα του δώσει την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του με αντίπαλο την Blackburn Rovers, περνώντας τον στη θέση του Νορβηγού Vegard Heggem.

Η επόμενη χρονιά (1999/2000) τον βρίσκει στο πλευρό του Jamie Redknapp στο κέντρο των Reds και μάλιστα την ίδια χρονιά θα σημειώσει το παρθενικό του γκολ, με αντίπαλο την Sheffield Wednesday. Οι τραυματισμοί του δεν τον άφησαν να παίξει πολλά παιχνίδια και έτσι θα φορέσει την famous Red shirt για 50η φορά την θρυλική χρονιά του Cup Tremble 2000/01, σημειώνοντας 10 γκολ και κερδίζοντας το βραβείο PFA Young Player of the Year.

Παίζοντας αρχικά ως αμυντικός μέσος, ένοιωθε ότι «πνιγόταν» και στην πορεία των ετών εξελίχθηκε σε ένα πληρέστατο μέσο, μόλις του δόθηκαν οι ευκαιρίες από τους προπονητές του. Τον Οκτώβριο του 2003 ο Gerard Houllier θα τον χρίσει πρώτο αρχηγό της ομάδας κι από εκεί θα αρχίσει να ανεβαίνει με μεγαλύτερη ταχύτητα τα σκαλοπάτια της δόξας!

Είναι μνημειώδης η κομβική και αποτελεσματική συμμετοχή του στον Τελικό – Θαύμα του Champions League στην Πόλη το 2005 (Man of the Match) και στον Τελικό του FA Cup στο CaRdiff το 2006, ο οποίος ονομάστηκε The Gerrard Final! Να σημειωθεί ότι και οι δύο αυτοί τελικοί στις αντίστοιχες διοργανώσεις, έχουν χαρακτηρισθεί οι καλύτεροι όλων των εποχών.

Στις 17 του χρονιές με την Κόκκινη φανέλα, ο Steven Gerrard κατέκτησε 2 Κύπελλα Αγγλίας, 3 League Cup, 2 Community Shield, 1 Champions League, 1 UEFA Cup και 2 UEFA Super Cup, σημειώνοντας 186 γκολ στις 710 εμφανίσεις του με την famous Red shirt, βρισκόμενος στο στο TOP 5 της λίστας των συνολικών εμφανίσεων της Liverpool.

Ο Mr Liverpool όπως αποκαλείται από πολλούς, το 2013 σε ψηφοφορία στο liverpoolfc.com αναδείχθηκε στη νούμερο 1 θέση του διαγωνισμού «100 Players Who Shook the Kop». Θα ψηφιστεί UEFA Club Footballer of the Year και θα κερδίσει το the Ballon d’Or Bronze Award στο 2005, με πολλούς ποδοσφαιριστές αλλά και ανθρώπους των ΜΜΕ να τον κατατάσσουν ως ένας από τους κορυφαίους της γενιάς του. Είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει σε Τελικό FA Cup Final, Τελικό League Cup, Τελικό UEFA και σε Τελικό UEFA Champions League, κατακτώντας και το τρόπαιο!!!

Το καλοκαίρι του 2015 θα μετακινηθεί στις ΗΠΑ για λογαριασμό των LA Galaxy, όπου και θα κλείσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στο τέλος του 2016. Δεν θα μείνει όμως μακρυά από τον χώρο του ποδοσφαίρου και αμέσως θα ασχοληθεί με την προπονητική και τον Ιανουάριο του 2017 θα επιστρέψει στην Liverpool αναλαμβάνοντας την U18.

Το καλοκαίρι του 2018 θα του γίνει πρόταση να αναλάβει τους Rangers στην Σκωτία, την οποία έκανε δεκτή και τους οποίους οδηγεί σε επιτυχίες.

Είναι άπειρες οι στιγμές που μπορούμε να θυμηθούμε από τα 17 χρόνια του Captain Fantastic με την famous Red shirt. Επιγραμματικά θα αναφέρουμε μερικές από αυτές όπως το γκολ του στον Τελικό της Πόλης το 2005, το γκολ του στις καθυστερήσεις του Τελικού FA Cup το 2006, την μαγική του εμφάνιση απέναντι στην Real Madrid τον Μάρτιο του 2009 (σημείωσε 2 γκολ), τα φιλιά του στην κάμερα του Old Trafford μετά από γκολ που σημείωσε και σε χρονιές που οι Reds διεκδικούσαν το Πρωτάθλημα (Μάρτιος 2009 και Μάρτιος 2014), το περίφημο «We go again» μετά την νίκη επί της Manchester City δύο μέρες πριν την επέτειο του Hillsborough (Απρίλιος 2014) και το συγκλονιστικό Standing Ovation στο Stamford Bridge από όλο το κοινό του γηπέδου & τον Jose Mourinho, που αναγνώριζαν έτσι την τεράστια αξία του (Μάϊος 2015).

Απολαύστε παρακάτω ένα αφιέρωμα στον θρυλικό Captain Fantastic, Steven Gerrard. Happy birthday my Captain!!! YNWA!!!

Σαν σήμερα: 30/5/1980 Γεννιέται ο Captain Fantastic Steven Gerrard
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com