Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > P. Lijnders: «Στα τελευταία ματς δείξαμε χαρακτήρα και καρδιά πρωταθλητή»

P. Lijnders: «Στα τελευταία ματς δείξαμε χαρακτήρα και καρδιά πρωταθλητή»

Ο Pep Lijnders, βοηθός του Jurgen Klopp, παραχώρησε συνέντευξη στο site της Liverpool και μίλησε με πολύ ωραία λόγια για την ομάδα.

Ο Ολλανδός στάθηκε στη νοοτροπία πού χρειάστηκε να αναπτύξουν οι παίκτες της ομάδας μας προκειμένου να προλάβουν το τρένο του Champions League 2021-22.

Πάμε να δούμε τις ενδιαφέρουσες δηλώσεις του Lijnders:

«Αν μας ρωτούσατε την πρώτη μέρα της σεζόν, η απάντηση (σ.σ. στην ερώτηση ‘θα είστε ευχαριστημένοι αν τερματίσετε τρίτοι;’) φυσικά και θα ήταν ‘όχι’, τώρα όμως νιώθουμε σαν πρωταθλητές, με τον τρόπο πού ολοκληρώσαμε τη σεζόν.»

«Ο λόγος είναι ότι είχαμε τεράστια πίεση στα τελευταία 10 παιχνίδια, όμως δείξαμε χαρακτήρα και καρδιά πρωταθλητή. Και ο επίλογος; Το ταξίδι μας δεν τελειώνει.»

«Η σεζόν ήταν τρομακτικά έντονη, σωματικά και κυρίως συναισθηματικά. Τα πισωγυρίσματα ήρθαν, αλλά ποτέ δεν κέρδισαν. Τα αγόρια συνέχισαν να δουλεύουν πολύ σκληρά στην προπόνηση, και με αυτή (την αντιμετώπιση) βγαίνεις κερδισμένος μακροπρόθεσμα. Και αυτό συνέβη.»

«Δεν ήμασταν τέλειοι, ήμασταν όμως στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Έτσι βρήκαμε διάρκεια (σ.σ. ή συνέπεια, consistency), και έτσι βρήκαμε ξανά μία ομάδα πού ανέπτυξε κουράγιο. Τις τελευταίες εβδομάδες τα αγόρια δημιούργησαν τη νοοτροπία του να βλέπουν το επόμενο παιχνίδι σαν τελικό, όπως στις καλές μας μέρες. Γι’ αυτό είμαι πιο περήφανος, για το κουράγιο με το οποίο παίξαμε.»

«Τώρα μπορούμε να κοιτάξουμε μπροστά. Αξίζουμε να είμαστε στο Champions League, κερδίσαμε αυτό το δικαίωμα. Πρέπει απλά να πιστέψουμε πόσο καλοί είμαστε, και να πιστέψουμε ότι με γεμάτο Anfield μπορούμε να είμαστε ξανά ‘on fire’ στην Premier League την επόμενη σεζόν.»

«Η περίοδος των διακοπών θα είναι σημαντική – μοιάζει σαν να είχαμε δύο σερί σεζόν χωρίς διάλειμμα, οπότε θα δώσουμε σε όλους τον μέγιστο χρόνο διακοπών ώστε να ξανακερδίσουν τη φρεσκάδα τους.»

«Μερικοί μεγάλοι παίκτες (τραυματίες) δουλεύουν σκληρά και επιστρέφουν. Θα επανέλθουν αφοσιωμένοι και έτοιμοι να ηγηθούν. Ανυπομονώ για αυτό, και δεν είμαι ο μόνος.»

«Μέσα σε αυτή τη σεζόν, μάθαμε ότι δε χρειάζεται να ανησυχούμε υπερβολικά για πράγματα πού δεν είναι υπό τον έλεγχό μας. Το μόνο σημαντικό είναι το επόμενο παιχνίδι. Είναι μία από τις απλούστερες αρχές στο ποδόσφαιρο, αλλά μία από τις καλύτερες.»

«Πώς προετοιμαζόμαστε; Η απάντησή μας είναι -και πάντα θα είναι- ‘η προπόνηση, ο χώρος της προπόνησης, η pre-season, ο τρόπος μας να παίζουμε ποδόσφαιρο’. Η εστίαση στη διαδικασία. Αυτό δημιούργησε ο Jurgen, και πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλους. Και όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, στηρίζουμε τους εαυτούς μας και τους παίκτες μας.»

«Ο Shankly το είπε έτσι: ‘Το να παίζεις ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο δεν είναι πίεση. Είναι ανταμοιβή’. Και αυτό ακριβώς δείξαμε σε αυτά τα τελευταία καθοριστικά παιχνίδια.»

O Pep Lijnders στην προπόνηση.
O Pep Lijnders στην προπόνηση.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com