Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πρόσημο θετικό για την Liverpool της φετινής χρονιάς

Πρόσημο θετικό για την Liverpool της φετινής χρονιάς

Γράφει ο Νίκος Κοτούπας, φίλος της Ομάδας, του site & της σελίδας μας στο facebook.

Η σεζόν έχει λάβει τέλος και η Liverpool βρίσκεται στην πρώτη τετράδα της Premier League. Σε μια ομολογουμένως ιδιαίτερη χρονιά η τέως πρωταθλήτρια έδειξε σθένος στο φινάλε και πέτυχε τον πολυπόθητο στόχο της με την έξοδο στο Champions League. Οι Reds κάνοντας το απόλυτο στις 5 τελευταίες αγωνιστικές του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη, απάντησαν εκκωφαντικά στους επικριτές τους καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν.

Χωρίς να θέλξει με το ποδόσφαιρο της, και κρατώντας τα αποτελέσματα η Liverpool θα βρίσκεται δικαίως και την επόμενη χρονιά στον «αστερισμό» του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ένας στόχος που πριν 2 μήνες φάνταζε ακατόρθωτο να επιτευχθεί καθώς τα ατυχή αποτελέσματα, αλλά κυρίως η εικόνα που παρουσίαζαν στον αγωνιστικό χώρο οι ποδοσφαιριστές του Jurgen Klopp δεν έπειθε ούτε και τον πιο αισιόδοξο οπαδό της στο Νησί.

Κάνοντας τον απολογισμό στο τέλος της ημέρας το ταμείο είναι θετικό. Αυτό δεν σημαίνει πως ο Γερμανός προπονητής και οι συνεργάτες του πρέπει να εφησυχάσουν και να κρύψουν τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την διάρκεια της σεζόν κάτω από το χαλί, κλείνοντας τα μάτια στην εμφανή έλλειψη βάθους στην άκρη του πάγκου.

Οι τραυματισμοί ήταν αν μη τι άλλο ο μεγαλύτερος βραχνάς για τον οργανισμό της Liverpool, αφού στερήθηκε, ουσιαστικά σε όλη την διάρκεια της σεζόν, τις υπηρεσίες του ηγέτη της στην άμυνα Virgil Van Djik, έχασε τον αρχηγό της Jordan Henderson για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, ενώ δεν είχε στην φαρέτρα της σε παραπάνω από τα μισά παιχνίδια, τον παίκτη αποκάλυψη της φετινής σεζόν Diogo Jota. Βέβαια αυτές δεν ήταν οι μοναδικές απώλειες καθώς έχασε κάθε διαθέσιμο κεντρικό αμυντικό της με τους τραυματισμούς των Gomez, Matip, ενώ για ακόμη μια φορά ο Naby Keita ήταν ωσεί παρών στο ρόστερ των κόκκινων.
Παρόλα αυτά τα εμπόδια η ομάδα «έσωσε» μια χαμένη χρονιά και οφείλει με οδηγό την κακοδαιμονία που την «χτύπησε», να πάρει το μήνυμα και να προσθέσει στο πλούσιο σε ταλέντο έμψυχο δυναμικό της περισσότερες λύσεις. Έχοντας απέναντι της την πρωταθλήτρια Manchester City των 2 ενδεκάδων, η Liverpool θα πρέπει να κινηθεί μεθοδικά για να αυξήσει τον αριθμό των αξιόπιστων επιλογών που θα δίνουν τις απαραίτητες ανάσες.

Ειδική μνεία αξίζει να γίνει σε ένα από kτα σημαντικότερα γρανάζια αυτής της επιτυχημένης τριετίας για τους Reds, οπού κατέκτησε τα πάντα, στον Gini Wijnaldum ο οποίος έκλεισε τον κύκλο του στο Anfield. Ακόμη και στην τελευταία του χρονιά που η ομάδα κινήθηκε στην μετριότητα για μεγάλο διάστημα ο Ολλανδός ήταν από τις πιο αξιόπιστες και σταθερές λύσεις. Ένα μεγάλο στοίχημα για τον 54χρονο τεχνικό θα είναι να βρει τον αντικαταστάτη ενός ποδοσφαιριστή που βοήθησε τα μέγιστα σε αυτά τα 5 χρόνια παρουσίας του στο Νησί με την φανέλα της Liverpool.
Η ομάδα είχε την τύχη να κερδίσει την απαραίτητη ηρεμία με την είσοδο στην τετράδα και πλέον με τις επιστροφές των βασικών της ποδοσφαιριστών αλλά και τις απαραίτητες κινήσεις, είναι αναγκασμένη να χτίσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα επιστρέψει και πάλι στους τίτλους.

YNWA

Πρόσημο θετικό για την Liverpool της φετινής χρονιάς

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com