Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τρίτοι και ξανά στα αστέρια οι Reds!

Τρίτοι και ξανά στα αστέρια οι Reds!

Η Liverpool επικράτησε με 2-0 της Crystal Palace στο Anfield για την τελευταία αγωνιστική της Premier League, κατέλαβε την τρίτη θέση της βαθμολογίας και προκρίθηκε στο Uefa Champions League της επόμενης σεζόν!

Τα δύο γκολ των Reds επιτεύχθηκαν από τον Sadio Mane.
Α’ Ημίχρονο: Με συνταγή Burnley και με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα παρατάχθηκαν εναντίον της Crystal Palace οι Reds. Δύο ευκαιρίες δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης, με τον Alisson να σταματά πρώτα το πλασέ του Zaha και έπειτα το φάουλ του Townsend, όπως και την δεύτερη τελική του ίδιου παίκτη στο 13′. Ο Townsend πλησίασε το γκολ και ένα λεπτό αργότερα, εκμεταλλευόμενος την λανθασμένη μπαλιά του Alexander-Arnold και την ολιγωρία του Phillips, μη καταφέρνοντας να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Οι Reds είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 18′ όταν το απευθείας χτύπημα φάουλ του Trent έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Guaita, ενώ το σουτ του Salah το επόμενο λεπτό μπλοκαρίστηκε και κατέληξε κόρνερ, από τι οποίο οι Reds πλησίασαν στο γκολ με την καρφωτή κεφαλιά του Rhys Williams. Ο νεαρός στόπερ έμεινε ολομόναχος στην μεγάλη περιοχή, όμως η κεφαλιά του για λίγο δεν κατέληξε στα δίχτυα. Στο 21′ η Liverpool είχε νέα τελική με πλασέ του Salah, που όμως και αυτό δεν βρήκε εστία. Ο Αιγύπτιος άσος έχασε ευκαιρία και στο 23′, όταν έλαβε την εξαιρετική πάσα του Thiago και πλάσαρε από καλή θέση πάνω στον Guaita και μπόρεσε και εκείνος να αποκρούσει. Άστοχο ήταν και το εκτός περιοχής σουτ του Robertson στο 26′. Η ομάδα του Klopp συνέχισε όμως να είναι καλύτερη (μετά το 15′), πιέζοντας για το γκολ και τελικά το βρήκε στο 36′ με τον Sadio Mane! Ο Robertson εκτέλεσε το κόρνερ, ο Rhys Williams πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Firmino έκανε μια επαφή με την μπάλα, για να καταλήξει εκείνη στον Mane, ο οποίος από κοντά, πέφτοντας έγραψε το 1-0.

Β’ Ημίχρονο: Με μακρινή κεφαλιά του Firmino στο 53′ έγιναν απειλητικοί οι Reds, με τον Guaita να έχει όμως απάντηση, απομακρύνοντας σε κόρνερ, με τον αγώνα να δυσκολεύει αρκετά στη συνέχεια λόγω του δυνατού ανέμου και τους Reds να ρίχνουν τον ρυθμό τους. Είκοσι λεπτά μετά την τελευταία τους ευκαιρία, οι Reds βρήκαν και το δεύτερο γκολ, σφραγίζοντας τη νίκη! Ο Mo Salah κινήθηκε με ωραίο τρόπο από τα δεξιά, βρήκε τον Mane στην αριστερή πλευρά και ο Σενεγαλέζος εξαπέλυσε ένα δυνατό αριστερό σουτ, σκοράροντας για το 2-0 μετά από κόντρα. Στο 77′ ο Jürgen Klopp προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, αντικαθιστώντας τον Gini Wijnaldum, ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την Famous Red Shirt. Στη θέση του Ολλανδού πέρασε ο James Milner. Κοντά στο τρίτο γκολ έφτασε η Liverpool στο 80′, όμως το πλασέ του Mo Salah δεν βρήκε εστία. Η Liverpool έκλεισε τις αλλαγές της στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με την είσοδο των Jota και Oxlade-Chamberlain αντί των Firmino και Robertson. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Phillips, R.Williams, Robertson (Jota 90+1′), Fabinho, Thiago, Wijnaldum (Milner 78′), Salah, Mane, Firmino (Oxlade-Chamberlain 90+1′)

Έμειναν στον πάγκο: Adrian, N.Williams, Τσιμίκας, Henderson, Jones, Shaqiri

C. Palace: Guaita, Ward, Cahill, Tomkins (Schlupp 58′), Mitchell, Kouyate, Riedewald, McCarthy (Van Aanholt 87′), Townsend, Zaha, Ayew

Με δύο γκολ έκλεισε την σεζόν ο Sadio Mane.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com