Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Fabinho: «Έχουμε συνηθίσει τους ‘τελικούς’, έχουμε 3 ακόμα μπροστά μας»

Fabinho: «Έχουμε συνηθίσει τους ‘τελικούς’, έχουμε 3 ακόμα μπροστά μας»

Ο Fabinho παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Liverpool, μιλώντας για το διπλό στο Old Trafford και τη μάχη της τετράδας.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις πού του έγιναν και οι απαντήσεις του:

  • Για το πόσο ικανοποιητική ήταν η νίκη στο Manchester, δεδομένου και του τρόπου πού ήρθε:

«Ήταν πολύ σημαντική για μας. Ξέραμε ότι έπρεπε να κερδίσουμε για να διατηρήσουμε τις ελπίδες μας για το top-4, και ο τρόπος πού κερδίσαμε το παιχνίδι ήταν πολύ ξεχωριστός. Ποτέ δεν είναι εύκολο να παίζεις με τη Manchester United, ειδικά στο Old Trafford. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, αμυνθήκαμε μαζί και ήταν μία πολύ καλή εμφάνιση.»

  • Για το πόσο χαρούμενος είναι για τον συμπατριώτη και φίλο του, Firmino, για τα δύο γκολ πού πέτυχε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Bobby, γιατί παίζει πάντα καλό ποδόσφαιρο. Όταν δε μπορεί να σκοράρει, μπορεί να δημιουργήσει χώρο για άλλους παίκτες ή ευκαιρίες για άλλους παίκτες. (εναντίον της United) Ήταν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Όταν του ήρθε η μπάλα, σαν ‘σωστό’ ‘εννιάρι’ πού είναι, πέτυχε δύο ωραία γκολ. Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για μας, και οι σημαντικοί παίκτες δείχνουν ποιοι είναι στις σημαντικές στιγμές. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Bobby.»

  • Για το πόσο απολαμβάνει την επάνοδό του στο κέντρο, δεδομένου ότι η Liverpool έχει κερδίσει τα τελευταία 5 παιχνίδια πού ο Fabinho αγωνίστηκε ξανά εκεί:

«Πάντα απολαμβάνω να αγωνίζομαι με αυτή τη φανέλα, να παίζω με τους συμπαίκτες μου, και πάντα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου είτε στο κέντρο, είτε στην άμυνα. Είχαμε 5 νίκες στα τελευταία 5 παιχνίδια μου στο κέντρο, αυτό όμως δε σημαίνει ότι η νίκες ήρθαν από αυτό.»

  • Για το πόσο αφοσιώνεται στην προστασία της άμυνας της Liverpool όταν παίζει ως αμυντικό χαφ, όντας δηλαδή μπροστά από τα δύο center back:

«Προσπαθώ πάντα να βρίσκομαι στη σωστή θέση ώστε να ανακτώ τη μπάλα, να προστατεύω την άμυνα – δεν έχει σημασία ποιοι είναι οι κεντρικοί αμυντικοί. Ο Rhys και ο Nat έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Πάντα λέω ότι η επικοινωνία μεταξύ μας είναι πολύ σημαντική, και η επικοινωνία με τους Rhys και Nat δούλεψε πολύ καλά – ειδικά με τον Nat, γιατί αρχίζει να δείχνει την ηγετική φυσιογνωμία του, και χρειαζόμαστε στην άμυνα κάποιον πού να μπορεί να μιλά στους άλλους παίκτες ώστε αυτοί να είναι στη σωστή θέση, ή -στη δική μου περίπτωση- να προστατεύσουν την ομάδα. Η επικοινωνία μεταξύ μας δουλεύει πολύ καλά, οπότε είμαστε πολύ χαρούμενοι με το παιχνίδι πού κάναμε.»

  • Για το αν απολαμβάνει την πίεση υπό την οποία βρίσκεται η ομάδα και ο ίδιος, δεδομένου ότι πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες βαθμών:

«Αυτή η ομάδα έχει συνηθίσει να παίζει τέτοια καθοριστικά παιχνίδια. Όπως λες, το περιθώριο για λάθη είναι πολύ μικρό, όμως έχουμε έμπειρους παίκτες πού έχουν παίξει πάρα πολλά σημαντικά παιχνίδια και έχουν κερδίσει πολλά σημαντικά παιχνίδια. Αντιμετωπίζουμε αυτούς τους 3 ‘τελικούς’ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προσπαθώντας να παίξουμε το καλύτερο ποδόσφαιρό μας και προσπαθώντας να παλέψουμε, γιατί αυτά τα παιχνίδια δε μπορούμε να τα κερδίσουμε απλά με την ποιότητά μας, πρέπει πραγματικά να ‘είμαστε εκεί’ και να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση. Είναι μία καθοριστική στιγμή, όμως μας αρέσουν αυτές οι στιγμές, μας αρέσει να παίζουμε αυτά τα παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι.»

  • Για το πώς η ομάδα προετοιμάζεται για τους 3 ‘τελικούς’, όπως τους χαρακτήρισε ο ίδιος ο Fabinho:

«Θα προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το καλύτερο ποδόσφαιρό μας. Στους τελικούς, μερικές φορές δεν παίζεις το καλύτερό σου ποδόσφαιρο, απλά παίρνεις το τρίποντο. Αυτό χρειαζόμαστε (σ.σ. εννοεί ότι στα τελευταία αυτά παιχνίδια η απόδοση θα έχει δευτερεύουσα σημασία μπροστά στο αποτέλεσμα)

  • Τέλος, για το τι περιμένει από την υποβιβασμένη West Brom αύριο το απόγευμα:

«Έχουν ήδη υποβιβαστεί, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα έχουμε ένα εύκολο παιχνίδι. Στο τελευταίο παιχνίδι έχασαν από την Arsenal, όμως είχαν μερικά καλά αποτελέσματα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να προσπαθήσουμε να φέρουμε το τρίποντο στο Liverpool.»

Fabinho vs Bruno Fernandes στο Old Trafford.Fabinho vs Bruno Fernandes στο Old Trafford.
Fabinho vs Bruno Fernandes στο Old Trafford.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com