Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Virgil: «Αποφάσισα να μην πάω στο EURO, θα είμαι έτοιμος για την pre season»

Virgil: «Αποφάσισα να μην πάω στο EURO, θα είμαι έτοιμος για την pre season»

Ο αμυντικός της Liverpool, Virgil van Dijk παραχώρησε την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη, μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη τον περασμένο Οκτώβριο, αποκαλύπτοντας την απόφαση που πήρε να μην αγωνιστεί στο EURO με την Ολλανδία, ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος για την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας των Reds.

Ο Ολλανδός ρωτήθηκε αρχικά πως αισθάνεται:

«Είμαι αρκετά καλά. Νιώθω αισιόδοξος, γεμάτος ενέργεια και δουλεύω σκληρά. Ήταν μια πολύ, πολύ δύσκολη διαδρομή, όμως τώρα βρίσκομαι σε ένα καλό σημείο και προχωρώ με καλό ρυθμό.»

Αν θα εκπροσωπήσει την χώρα του στο EURO του καλοκαιριού:

«Όπως λέτε, πριν από επτά μήνες τραυματίστηκα και ήταν ένας πολύ μεγάλος δρόμος. Έπρεπε να το κάνω βήμα προς βήμα, όπως έχω κάνει. Τα πράγματα πάνε καλά, δεν είχα κάποιο πραγματικό πρόβλημα ή κάτι τέτοιο, απλά προχώρησα ωραία.»

«Σε αυτό το τελευταίο στάδιο για εμένα, έχω λάβει μια απόφαση που έπρεπε να λάβω: θα παίξω στο EURO, ναι ή όχι; Με όλα όσα συμβαίνουν, νιώθω φυσικά ότι είναι η σωστή απόφαση που πήρα, να μην πάω στο EURO και να προχωρήσω στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας μου, μετά το τέλος της σεζόν.»

«Έτσι, η πλήρης εστίαση μου θα είναι στην pre season με τον σύλλογο και αυτός είναι ένας ρεαλιστικός στόχος για εμένα, γι ‘αυτό και ανυπομονώ.»

«Προφανώς, είμαι πολύ δυσαρεστημένος που θα χάσω το EURO, θα χάσω το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και δεν θα μπορέσω να ηγηθώ της χώρας μου, αλλά τα πράγματα είναι όπως είναι και πρέπει να το αποδεχτώ – όλοι πρέπει να το αποδεχτούμε. Νομίζω ότι η απόφαση να μην πάω είναι η σωστή απόφαση. Είναι δύσκολο, αλλά είμαι καλά με αυτό.»

Όσο για την πρόθεση της ομάδας να μην ρισκάρει, χρησιμοποιώντας τον πριν τη λήξη της σεζόν:

«Ναι σίγουρα. Δεν είμαι πλέον ο νεότερος. Προφανώς δεν είμαι μεγάλος, αλλά είμαι αρκετά ώριμος και ξέρω ποια θα ήταν μια καλή απόφαση – και νομίζω ότι αυτή η απόφαση ήταν σίγουρα η σωστή, κατά τη γνώμη μου, να δώσω χρόνο στο σώμα και το γόνατό μου για να είμαι έτοιμος για τους επόμενους 18 τουλάχιστον μήνες με το σύλλογο αλλά και με τη χώρα μου, γιατί προσπαθούμε να προκριθούμε και στο επόμενο τουρνουά.» Είπε ο Virgil van Dijk.

«Ήξερα πριν από όλα αυτά – πριν από αυτήν την απόφαση μου – πως θα υπήρχε πίεση στον εαυτό μου σε αυτήν την περίπτωση. Ας ελπίσουμε ότι όλοι θέλουν να επιστρέψω όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι να επιστρέψω όσο το δυνατόν καλύτερος και ο χρόνος δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα.»

«Προφανώς θέλω να επιστρέψω , θέλω να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου, να βοηθήσω τη χώρα μου και προφανώς θέλω να βοηθήσω τον σύλλογο, αλλά νομίζω ότι είναι το σωστό που πρέπει κάνω.
Θα μείνω λίγο πιο υπομονετικός και θα δουλέψω ακόμα πιο σκληρά, μετά το τέλος της σεζόν, για να είμαι έτοιμος.»

Ποιο ήταν το κίνητρο του καθόλη τη διάρκεια της αποθεραπείας του:

«Βιώνεις πολλά συναισθήματα. Στην αρχή βρίσκεσαι σε πολύ πολύ άσχημη κατάσταση και εκείνη τη στιγμή, η συμβολή της γυναίκας μου και των παιδιών μου ήταν τεράστιας σημασίας για μένα και προφανώς εξακολουθούν να είναι, αλλά ειδικά στην αρχή όταν νιώθεις κάτω, είσαι σπίτι, έχεις κάνει τη χειρουργική επέμβαση, δεν μπορείτε να κοιμηθείς, είσαι γεμάτος πόνο.» Είπε ο van Dijk.

«Βασικά ο κόσμος άλλαξε ξαφνικά. Ήταν λοιπόν πολύ δύσκολο, αλλά σίγουρα με τη βοήθεια της γυναίκας και των παιδιών μου, αλλά και με τους συμπαίκτες μου, του προπονητή, το ιατρικό επιτελείο, όλοι ήταν υποστηρικτικοί. Αν σκεφτώ τα μηνύματα που έχω λάβει, τα μηνύματα υποστήριξης από όλο τον κόσμο και επίσης από παίκτες που κοιτάζω, ήταν πολύ χρήσιμα και υποστηρικτικά. Με βοήθησαν μέχρι τώρα στην αποκατάστασή μου. Προς το παρόν, είμαι σε πολύ καλό σημείο, αλλά προφανώς η διαδρομή ήταν πολύ, πολύ δύσκολη.»

Αν τον βοήθησε η συνύπαρξη με τους επίσης τραυματίες, Joe Gomez και Joel Matip:

«Ναι, δυστυχώς έχουμε χτυπηθεί από πολλούς τραυματισμούς φέτος βασικών παικτών, οι οποίοι δεν έχουν βοηθήσει. Δεν μας βοήθησαν ως ομάδα, κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ελπίζουμε να επιστρέψουν όμως.»

«Σίγουρα βοήθησαν και βοηθούσε ο ένας τον άλλον, με τον τρόπο του. Δίναμε ενέργεια ο ένας στον άλλον, καθώς βρισκόμασταν για πολλές ώρες στο γυμναστήριο και βλέπαμε τα ίδια πράγματα κάθε μέρα, οπότε προσπαθούσαμε να δίνουμε κίνητρο ο ένας στον άλλον. Όλοι βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας μας, οπότε υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ.»

«Όλοι έχουμε ξεκινήσει τρέξιμο και βοηθάει να βλέπει ο ένας τον άλλον να τα πηγαίνει καλύτερα. Ελπίζουμε να είμαστε όλοι έτοιμοι από την αρχή της προετοιμασίας και στη συνέχεια να κάνουμε μια καλή σεζόν.»

Ο Virgil van Dijk επιστρέφει.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com