Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Επιστροφή στις νίκες με Mane και Thiago

Επιστροφή στις νίκες με Mane και Thiago

Η Liverpool επικράτησε με 2-0 της Southampton στο Anfield, χάρη στο τέρματα των Sadio Mane και Thiago Alcantara, πετυχαίνοντας την δεύτερη της εντός έδρας νίκη μέσα στο 2021.

Οι Reds πλέον βρίσκονται στο -6 από την τέταρτη Leicester με έναν αγώνα λιγότερο.
Α’ Ημίχρονο: Με τους Phillips και Williams να ξεκινούν στο κέντρο της άμυνας και τον Fabinho στον χώρο του κέντρου ξεκίνησαν οι Reds εναντίον της Southampton στο Anfield και είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 10′ με το σουτ του Mane να φεύγει πάνω από τα δοκάρια των Saints, ενώ στο 19′ ο Forster κατάφερε από κοντινή απόσταση να αποκρούσει το δεξί πλασέ του Salah, ενώ η κεφαλιά του Phillips ένα λεπτό αργότερα δεν βρήκε εστία. Τεράστιες ευκαιρίες έχασε και στο 25′ και στο 26′ η ομάδα του Klopp, με τον Jota, ο οποίος πάτησε στην περιοχή και σούταρε για να διώξει σε κόρνερ ο keeper των Saints, ο οποίος δευτερόλεπτα αργότερα απέκρουσε και το σουτ του Salah. Στο 26ο λεπτό η κεφαλιά του Gini Wijnaldum κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Alexander-Arnold. Η επόμενη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα άνηκε στην Southampton, η οποία έφτασε κοντά στο γκολ με τον Adams, με τον Alisson να έχει όμως απάντηση, πραγματοποιώντας μια απόκρουση που αποδείχθηκε πολύ σημαντική, καθώς οι Reds άνοιξαν το σκορ στην αμέσως επόμενη φάση, με τον Mo Salah να δίνει την ασίστ για τον Sadio Mane, για να σκοράρει εκείνος με κεφαλιά, πετυχαίνοντας το πρώτο του εντός έδρας γκολ για το 2021. Στο 36′ ο Mo Salah έκανε παραπάνω προσποιήσεις από ότι χρειαζόταν και δεν μπόρεσε να διπλασιάσει το προβάδισμα των Reds, ενώ ο Alisson είπε «όχι» και στον Tella λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους.

Β’ Ημίχρονο: Στο δεύτερο μέρος η Liverpool μπήκε με πρόθεση να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, να προστατεύσει την άμυνα της και να ψάξει με ηρεμία ένα δεύτερο γκολ. Εκείνη που είχε την πρώτη ευκαιρία της επανάληψης ήταν η Southampton στο 67′ με τον Obafemi, όμως ο Alisson είχε και πάλι απάντηση. Στις ευκαιρίες απάντησε ο Salah το επόμενο λεπτό, όμως και πάλι το πλασέ του κόπηκε. Σπουδαία στιγμή είχαν και στο 71ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι με το μονοκόμματο σουτ του Diallo, το οποίο όμως έδιωξε σε κόρνερ ο Alisson. Οι Saints έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 76′ με τον Adams, όταν ο Alisson του έδωσε την μπάλα, όμως εκείνος δεν εκμεταλλεύτηκε το δώρο που του δόθηκε. Ο Diogo Jota παραχώρησε την θέση του στον Firmino στο 79′, στην πρώτη αλλαγή των Reds και πριν αποχωρήσει από τον αγώνα είχε χάσει ευκαιρία με δεξί σουτ εντός περιοχής. Στο 87′ η Liverpool πραγματοποίησε την δεύτερη της αλλαγή, καθώς ο Oxlade-Chamberlain πήρε τη θέση του Mo Salah. Το τελείωμα της αναμέτρησης -ευτυχώς για τη Liverpool- δεν ήταν ανάλογο των τελευταίων δύο αγώνων, αφού ήταν εκείνη που σκόραρε με τον Thiago Alcantara, ο οποίος έλαβε την πάσα του Firmino, προσποιήθηκε πως θα πασάρει, αλλά σούταρε πλασέ και έγραψε το 2-0 στο 91′.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, R.Williams, Phillips, Robertson, Fabinho, Thiago, Wijnaldum, Salah (Oxlade-Chamberlain 87′), Mane (Jones 90+2′), Jota (Firmino 79′)

Έμειναν στον πάγκο: Adrian, Koumetio, N.Williams, Τσιμίκας, Woodburn, Shaqiri

Southampton: Forster, Walker-Peters, Bednarek, Vestegaard, Stephens, Tella (Diallo 66′), Ward-Prowse, Armstrong, Redmond, Walcott (Obafemi 66′), Adams (Djenepo 79′)

Subs not used: McCarthy, Salisu, Ramsay, N’Lundulu, Ferry, Jankewitz

Επόμενος αγώνας για τους Reds το βράδυ της Πέμπτης εναντίον της Manchester United.

Άνοιξε λογαριασμό ο Thiago.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com