Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 3/5/2005 Πρόκριση επί της Chelsea στον τελικό (vid)

Σαν σήμερα: 3/5/2005 Πρόκριση επί της Chelsea στον τελικό (vid)

Σαν σήμερα το 2005, στον δεύτερο ημιτελικό του Champions League, η Liverpool του Rafa Benitez κερδίζει την Chelsea με 1-0 στο Anfield και προκρίνεται στον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Ο πρώτος αγώνας στο Stamford Bridge είχε λήξει ισόπαλος 0-0 και οι Reds χρειάζονταν απλά τη νίκη. Στο 4ο μόλις λεπτό, ο Gerrard έβγαλε φοβερή μπαλιά στον Baros, ο οποίος ανατράπηκε στην περιοχή από τον Cech, όμως ο Σλοβάκος διαιτητής L. Michel άφησε πλεονέκτημα (?), ο Luis Garcia πήγε πρώτος στη μπάλα σπρώχνοντάς την προς τα δίχτυα, με τον Gallas να απομακρύνει, όμως αυτή είχε περάσει τη γραμμή (κάτι το οποίο τόνισε για μια ακόμα φορά στην κοπή πίτας της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Liverpool ο ίδιος ο Ισπανός, τον Μάρτιο 2011).

Σε ένα Anfield που ήταν κυριολεκτικά στο πόδι εκείνη τη βραδιά (42.529 θεατές), θυμίζοντας στους παλαιότερους μεγάλες στιγμές δόξας, οι Reds ένιωσαν την πίεση της Chelsea στο τελευταίο 20λεπτο, με τον Eidur Gudjohnsen να χάνει μοναδική ευκαιρία στις καθυστερήσεις.

Στο τελικό σφύριγμα του αγώνα, τα λόγια δεν είναι αρκετά… Μέχρι και ο Mourinho και ο Abramovich χειροκροτούσαν αμήχανα, με τον Πορτογάλο να κοιτά αποσβολωμένος και τον Steven Gerrard να αφήνει τελευταίος τον αγωνιστικό χώρο με υψωμένες τις γροθιές…

Liverpool: Dudek, Finnan, Carragher, Hyypia, Traore, Hamann (Kewell 72), Biscan, Luis Garcia (Nunez 84), Riise, Gerrard, Baros (Cisse 59).

Chelsea: Cech, Geremi (Huth 76), Ricardo Carvalho, Terry, Gallas, Tiago (Kezman 68), Makelele, Lampard, Cole (Robben 68), Drogba, Gudjohnsen.

Ας θυμηθούμε τα στιγμιότυπα και το γκολ της συνάντησης:

Σαν σήμερα: 3/5/2005 Πρόκριση επί της Chelsea στον τελικό
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com