Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 3/5/1980 Νίκη με Aston Villa & 12o Πρωτάθλημα (vid)

Σαν σήμερα: 3/5/1980 Νίκη με Aston Villa & 12o Πρωτάθλημα (vid)

Σαν σήμερα οι Reds του Bob Paisley κατακτούν τo 12o πρωτάθλημα τους & 4ο σε 5 χρόνια, με την νίκη της με 4-1 επί της Aston Villa στο Anfield.

Με τη νίκη αυτή οι «Reds» τερμάτισαν με 60 βαθμούς, 2 παραπάνω από τη 2η Manchester United η οποία τελείωσε τη χρονιά με 58.

Τα γκολ στη νίκη σκόραραν ο David Johnson στο 3′ από ασίστ του Terry Mc Dermott & στο 72′ από ασίστ του Graeme Sounness, o Avi Cohen στο 50′ από ασίστ του Kenny Dalglish (ο οποίος έβαλε μάλιστα και το αυτογκόλ που έκανε προσωρινά το 1-1 η Villa, για να κάνει το 2-1 με το μοναδικό του γκολ ως παίκτης της Liverpool) και το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με αυτογκόλ του Noel Blake στο 78′.

Για τους φιλοξενούμενους είχε προσωρινά ισοφαρίσει με αυτογκόλ ο Avi Cohen στο 26′. Αξίζει να αναφερθεί ότι, οι Κόκκινοι είχαν εξασφαλίσει και την προηγούμενη χρονιά τον τίτλο στις τελευταίες αγωνιστικές, με τον ίδιο αντίπαλο (Aston Villa).

Το παιχνίδι στο Anfield και την στέψη των Reds ως πρωταθλητές Αγγλίας εκείνο το απόγευμα Σαββάτου, απόλαυσαν 51.541 θεατές. Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο T. Morris.

Ας απολαύσουμε τα γκολ της συνάντησης εκείνης:

Σαν σήμερα: 3/5/1980 Νίκη με Aston Villa & 12o Πρωτάθλημα
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com