Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Klopp αναλύει το πρόβλημα της ομάδας στο τελείωμα των φάσεων

Ο Klopp αναλύει το πρόβλημα της ομάδας στο τελείωμα των φάσεων

Ο Jürgen Klopp σε συνέντευξη του στο Sky Sports μίλησε για το φετινό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Liverpool στα τελειώματα των φάσεων, το οποίο έχει στοιχίσει, τόσο στις εγχώριες, όσο και στις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας.

Ο προπονητής ανέφερε σχετικά με το πρόβλημα των Reds:

“ Αναλύσαμε εξονυχιστικά όλες τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν στα τελευταία 7-8 παιχνίδια, για να μπορέσουμε να ρίξουμε μια πιο ξεκάθαρη ματιά στο πρόβλημα. Δεν συμβαίνει από ατυχία. Έχουν υπάρξει στιγμές, στις οποίες σταθήκαμε άτυχοι. Αν όμως στέκεσαι τόσο συχνά άτυχος, τότε κάτι άλλο συμβαίνει. ”

“ Μερικές φορές ακούγεται λίγο βαρετό, αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να βελτιωθούμε. Το μόνο πράγμα που πρέπει να δουλεύουμε είναι το τελείωμα των φάσεων. Πρέπει να τελειώνουμε τις ευκαιρίες. Έχουμε δημιουργήσει 36 ευκαιρίες στα τρία τελευταία παιχνίδια και σημειώσαμε δύο γκολ. Αυτό προφανώς δεν είναι αρκετό. ”

“ Είχαμε πολλές καλές στιγμές, αλλά η πιο σημαντική στιγμή είναι η τελευταία στιγμή. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να αλλάξει εν μία νυκτί, αλλά δεν θα σταματήσουμε να δουλεύουμε σε αυτό.”

“ Δεν παίζουμε ακριβώς το ποδόσφαιρο του περασμένου έτους, ίσως, αλλά όλα έχουν να κάνουν με εκείνη τη στιγμή. Είτε θα σκοράρεις, είτε θα δεν σκοράρεις. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε να αλλάξουμε κάτι ριζικά ή κάτι τέτοιο. Πρέπει να βελτιωθούμε και να κάνουμε το κλικ. ”

Αν θεωρεί πως οι παίκτες του δεν πασάρουν ο ένας στον άλλον στις καθοριστικές στιγμές:

“ Πρέπει να κοιτάξουμε αν είμαστε υπερβολικά εγωιστές. Δεν είμαστε. Δεν ήμασταν περισσότερο στο παρελθόν και λιγότερο τώρα. Δεν ισχύει αυτό. ”

“ Πάντα έτσι είναι τα πράγματα όταν χάνεις ευκαιρίες. Κοιτάζεις που θα μπορούσες να είχες πασάρει. Υπάρχουν μια ή δύο στις περιπτώσεις, στις οποίες θα μπορούσε να είχε συμβεί, όμως δεν γίνεται να πούμε στα παιδιά να μην φέρονται εγωιστικά. Μπορούμε να ξεγράψουμε το θέμα του εγωισμού. ”

Γιατί δεν τελειώνουν οι παίκτες τις ευκαιρίες:

“ Μπορούμε να δούμε ότι τα παιδιά δεν είναι αρκετά σίγουρα σε αυτή τη στιγμή. Δεν χρησιμοποιούν την πρώτη τους ιδέα. Θέλουν να βεβαιωθούν ότι η μπάλα είναι στη σωστή θέση και μετά είναι πολύ αργά, καθώς ο αμυντικός μπαίνει στη φάση. Υπάρχουν πολλοί λόγοι. ”

«Ένα καλό παράδειγμα ήταν ο Mo Salah πριν από δύο χρόνια εναντίον της Chelsea. Είχε την μπάλα στα δεξιά, έκανε ντρίμπλα προς τα μέσα και σούταρε την μπάλα περίπου από τα 25 μέτρα και εκείνη κατέληξε στο παραθυράκι.Ήταν ένα υπέροχο γκολ. Δεν ήταν καν μια ευκαιρία γιατί, βρισκόταν μπροστά του 7 ή 8 παίκτες. ” Πρόσθεσε ο Klopp.

«Όταν είστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση, απλά θέλετε να μπείτε μέσα και να το δοκιμάσετε. Δεν το κάνουμε αυτό αρκετά συχνά και όταν κάνουμε σουτάρουμε από απόσταση, δεν βρίσκουμε τον στόχο. ”

“ Σημασία έχει να μιλάς στους παίκτες και να τους βοηθάς να βρουν λύσεις. Αυτό μπορείς να το κάνεις στην προπόνηση. Όλα αυτά είναι καλά και μπορούν να γίνουν, αλλά αν ξεκινήσει το παιχνίδι και δεν μπει το πρώτο σουτ, δεν μπει το δεύτερο και δεν μπει το τρίτο, τότε η πληγή σου αρχίζει ξανά να αιμορραγεί. ”

“ Αυτό μπορείτε να το δείτε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όμως, κάθε χαμένη ευκαιρία αποτελεί και μια πληροφορία, την οποία πρέπει να αξιοποιήσεις. Όσα κάνουμε για να βρεθούμε σε θέση για γκολ είναι σωστά, οπότε ας τα κάνουμε ξανά και ας προσαρμοστούμε λίγο περισσότερο. Πρέπει να συνεχίσουμε και να παραμείνουμε αισιόδοξοι. ”

Πολλές χαμένες ευκαιρίες για την Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com