Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Kabak: «Είμαι αρκετά έμπειρος»

Kabak: «Είμαι αρκετά έμπειρος»

Ο στόπερ της Liverpool, Ozan Kabak μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Liverpool για την εμπειρία που πλέον διαθέτει, για το πως πρέπει να λειτουργεί ως αμυντικός και για τις συμβουλές που του δίνει ο Virgil van Dijk.

Σχετικά με την εμπειρία του, ανέφερε:

“ Ναι, είμαι αρκετά έμπειρος. Έχω παίξει στο Champions League, στη Bundesliga και στην Premier League. Έπρεπε να ωριμάσω γρήγορα. ”

“ Στα 18 μου έπαιζα στο Champions League με την Galatasaray και όπως και με την Liverpool, έπρεπε να κερδίζουμε κάθε αγώνα. Είχαμε πολλούς οπαδούς που έπρεπε να κάνουμε χαρούμενους κάθε εβδομάδα. Ο κόσμος περιμένει πολλά από εσένα, οπότε αυτό σε κάνει να ενηλικιώνεσαι πιο γρήγορα. Αυτό ακριβώς έκανα εγώ. ”

“ Είμαι ένα νέο παιδί, όμως ευνοηθεί από τα πολλά παιχνίδια που έχω παίξει. Αυτό σε βοηθάει να προσαρμοστείς σε νέα μέρη και σε νέα πρωταθλήματα. ”

“ Γι’ αυτό πιστεύω πως δεν ήταν δύσκολη η προσαρμογή μου. Εννοώ, πως προσαρμόστηκα πιο εύκολα από ότι θα προσαρμοζόταν κάποιος άλλος. ” Σημείωσε ο Kabak.

Για το πως λειτουργεί ως αμυντικός:

“ Ως αμυντικός, θεωρώ πως πρέπει μυρίζεσαι τον κίνδυνο και να τον βλέπεις πριν συμβεί. ”

“ Δεν ξέρω πως λέγεται στα Αγγλικά, αλλά πρέπει να βλέπεις που είναι ο κίνδυνος και να πηγαίνεις εκεί, ώστε να καλύψεις. Πρέπει να είσαι έξυπνος και αυτό προσπαθώ να κάνω, το οποίο σχετίζεται και με την εμπειρία. ”

“ Ο φίλος μας ο Virgil, για παράδειγμα είναι πολύ καλός σε αυτή τη δουλειά. Την κάνει πολύ καλή γιατί είναι πολύ έμπειρος και ξέρει ποδόσφαιρο. Εγώ προσπαθώ να κάνω το καλύτερο μου, για να βελτιώνομαι παιχνίδι με το παιχνίδι. ”

“ Εγώ είμαι ένα ήρεμο άτομο, οπότε όλα ίσως πηγάζουν από εκεί. Στις μικρές εθνικές ομάδες της Τουρκίας ήμουν πάντα αρχηγός. Σημασία έχει όμως και ο χαρακτήρας, τον οποίον τον έχεις, δεν μπορείς να τον δουλέψεις. ”

Όσο για τις συμβουλές του van Dijk:

“ Μου δίνει μικρές συμβουλές σχετικά με την ποδοσφαιρική νοοτροπία. Θεωρώ πως οι αμυντικοί καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον. Μου έδωσε μερικές μικρές συμβουλές αναφορικά με το πως παίζουμε και τι πρέπει να κάνω. Βοηθάει το παιχνίδι μου. ”

“ Αναλύω κάθε επιθετικό πριν από τον αγώνα με βίντεο. Ζητάω από τους ανθρώπους της ομάδας βίντεο και δουλεύω με αυτά. ”

“ Πριν από το παιχνίδι γνωρίζει ποιο είναι το καλό πόδι του επιθετικού και ποιες είναι οι δεξιότητες του. Με βοηθάει πολύ, γιατί έτσι καταλαβαίνω πιο εύκολα τις επόμενες κινήσεις του. ”

Σταθερά βασικός ο Ozan Kabak.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com