Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πως θα αποφύγει το UEFA Conference League η Liverpool

Πως θα αποφύγει το UEFA Conference League η Liverpool

Η Manchester City κατέκτησε το Carabao Cup, επικρατώντας με 1-0 της Tottenham στο Wembley το απόγευμα της Κυριακής, με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα να επικυρώνει πως η έβδομη θέση της φετινής Premier League θα οδηγήσει στην νέα διοργάνωση της UEFA, το Conference League.

Η τρίτη τη τάξει Ευρωπαϊκή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά την επόμενη σεζόν, με τον πρώτο τελικό να λαμβάνει χώρα στα Τίρανα.

Η πραγματοποίηση της εν λόγω διοργάνωσης θα μειώσει τις ομάδες του Uefa Europa League από 48 σε 32 και στην ουσία θα αντικαταστήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων, το οποίο καταργήθηκε το 1999 και αποτελεί τον μοναδικό τίτλο που δεν έχει κερδίσει ποτέ η Liverpool.

Οι Reds αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην 6η θέση της Premier League με 54 βαθμούς, μετά από δύο συνεχόμενα ισόπαλα αποτελέσματα κόντρα σε Leeds και Newcastle.

Η τετράδα δείχνει να απομακρύνεται για την ομάδα του Jürgen Klopp, καθώς η Chelsea πέρασε από την έδρα της West Ham και αύξησε ξανά στους 4 βαθμούς την διαφορά, με την Leicester να βρίσκεται 5 βαθμούς μπροστά και να αντιμετωπίζει απόψε το βράδυ στην έδρα της, την Crystal Palace.

Το πρόβλημα όμως για τους Reds, είναι πως μόλις 2 βαθμοί χωρίζουν την πέμπτη West Ham και την έβδομη Tottenham, με την Everton να είναι όγδοη και να έχει έναν αγώνα λιγότερο, τον οποίον αν κερδίσει θα περάσει τους περσινούς πρωταθλητές.

Είναι δεδομένο πως κανένας στη Liverpool δεν θέλει να αγωνιστεί στο European Conference League κόντρα σε ομάδες από την Μάλτα και την Μολδαβία και γενικότερα χώρες που βρίσκονται χαμηλά στα rankings της UEFA.

Η Liverpool για να αποφύγει να αγωνιστεί στη νέα διοργάνωση της UEFA, θα πρέπει να μην τερματίσει στην έβδομη θέση.

Με την πέμπτη και την έκτη θέση (η έκτη πηγαίνει στον νικητή του FA Cup, όμως Chelsea και Leicester κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μέσα στην τετράδα) θα λάβει μέρος στο Uefa Europa League, ενώ με την όγδοη μένει εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά μετά την σεζόν 2016-17.

Όγδοη η Liverpool είχε τερματίσει το 1994, το 2012 και το 2016. Με μια νέα κατάληψη αυτής της θέσης, η ομάδα θα μείνει εκτός Ευρώπης και θα μπορέσει να επικεντρωθεί στις εγχώριες διοργανώσεις.

Οι Reds έχασαν μέσα από τα χέρια τους την νίκη το Σάββατο.

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com