Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 24/4/1976 Γεννιέται ο Steve Finnan (vid)

Σαν σήμερα: 24/4/1976 Γεννιέται ο Steve Finnan (vid)

Γεννιέται σαν σήμερα στο Limerick της Ιρλανδίας, ο διεθνής με την Εθνική της χώρας του, δεξιός πρώην αμυντικός της Liverpool, Stephen John Finnan.

Σε πολύ μικρή ηλικία θα μετακομίσουν οικογενειακώς στην Αγγλία και θα ξεκινήσει τα ποδοσφαιρικά του βήματα από τις Ακαδημίες της Wimbledon, όμως στα 17 του θα υπογράψει στην Welling United (1993). Δύο χρόνια αργότερα θα μετακινηθεί στην Birmingham City, στην οποία θα μείνει μία χρονιά, κατά την οποία δόθηκα δανεικός στην Notts County. Οι εμφανίσεις του στο διάστημα του δανεισμού του, του έδωσαν μετεγγραφή στην County το 1996, στην οποία θα παραμείνει για 2 χρονιές.

Το 1998 θα επιστρέψει στο Λονδίνο για λογαριασμό της Fulham, της οποίας θα γίνει αναπόσπαστο βασικό μέλος έως και το 2003, χρονιά που θα τον «τσεκάρει» ο Gerard Houllier. Ο Γάλλος manager των Reds θα πληρώσει στους Cottagers το ποσό των 3,5 εκ. λιρών και θα τον φέρει στο Anfield.

Στους Κόκκινους θα παραμείνει για 5 χρονιές, φορώντας την famous Red shirt 217 φορές και σημειώνοντας 1 γκολ. Θα είναι βασικό μέλος των ομάδων που κατέκτησαν το Champions League 2005, το UEFA Super Cup 2005, το  F.A. Cup 2006 και το Charity Shield 2006, όπως επίσης και της ομάδας που έφτασε στον τελικό του Champions League στην Αθήνα το 2007.

Το καλοκαίρι του 2008 θα μετακινηθεί στην Ισπανία για χάρη της Espanyol αλλά οι τραυματισμοί δεν τους έδωσαν τις ευκαιρίες που θα ήθελε να έχει στο Ισπανικό πρωτάθλημα κι ένα χρόνο μετά θα επιστρέψει στην Αγγλία για λογαριασμό της Portsmouth, όπου και θα «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το καλοκαίρι του 2010.

Διεθνής με την Εθνική Ιρλανδίας, κατάφερε μέσω των ομάδων που έγινε μέλος στην καριέρα του να είναι ο μόνος Ιρλανδός ποδοσφαιριστής που έπαιξε σε Παγκόσμιο Κύπελλο (2002), UEFA Champions League, UEFA Cup, Intertoto Cup, σε όλες τις κατηγορίες του Αγγλικού ποδοσφαίρου και στη Football Conference.

Αποαλύστε παρακάτω ένα μικρό αφιέρωμα στον Steve Finnan, τις μέρες που φορούσε την famous Red shirt:

Σαν σήμερα: 24/4/1976 Γεννιέται ο Steve Finnan
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com